Epheli Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Yumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 no tak fullll wypas!!!!co tu dużo gadać fotki mówią same za się. Finalny modelik będzie palce lizać.No ja ze swoim to .... porównania nie ma.Ale trochę się postaram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 No ja ze swoim to .... porównania nie ma.Ale trochę się postaram. Oj przesadzasz Pokarz w końcu swój modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Jak się naumiem robić fotki to pokarzę ale puki co to ja starego "chowu" i fotki to ja smieną, zenitem albo kiedyś druchem robiłem. A jak to wmontować na modelwork to czarna magia.Ale się nauczę.Oj będzie co krytykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Jako "aborygen komputerowy" powiadamiam że MOJA KOLEGA BARLOGA MNIE POMOGLA PO DRUCIE I PRZEZ TO GADAJĄCE MAŁE PUDEŁKO NAPRAWIĆ MOJA KOMPUTERA CO TO MNIE NIE CHCIAŁA DZIAŁAĆ JAK NALEŻY! WIELKIE MU DZIEKI ZA TO I NA WSZYSTKICH ODPUSTACH CHWALIĆ BĘDĘ IMIĘ JEGO! Za robotę modelarską to juz wszyscy wiedzą że jest specjalistą wysokiej klasy w temacie schnellbootów. No i tym mnie onieśmiela do pracy nad moim.Żeby choć raz coś krzywo lub nie tak zrobił ,ale ja nie mam się do czego przyczepić jak i wielu forumowiczów zapewne. powodzenia w dalszej pracy i czekamy na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 pawlik nie wazelinuj fajne te minki ... aż się chce je zrobić ot tak osobno ! w stylu torpedy z GM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Nie wazelinię Kalaruch a wiesz jak mi sie morda cieszy gdy wreszcie ten trup działa jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Typ S-100 Dziś skończyłem ( zostało malowanie ) Jeden z systemów elektronicznych montowany na typie S-100 Jest to urządzenie informujące o napromieniowaniu wiązką radaru o szerokości wiązki 9cm FuMB-28 Naxos Powstanie jeszcze jeden uzupełniający system ostrzegający o napromieniowaniu wiązką 9mm FuMB-9 Wanze Stosowano oba urządzenia bo w tym czasie lotnictwo aliantów używało dwóch różnych radarów Zdjęcia Naxos,a A tu już na jednostce na razie na sucho I dwa zdjęcia stoczni C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Czy ten radarek się obraca a na ekranie pokazuje cele? no chylę moją starą podłysiałą czaszkę zaslugujesz w pełni na miano mistrza i krola schnellbootów!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Przybył kolejny kadłub w stoczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Co to za dźwig na ostatniej fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2011 Przybył kolejny kadłub w stoczni No on już troche czasu tam jest, ma tylko poobcinane co niepotrzebne i przemodelowany dziób Z tego kadłuba powstanie S-25 jest to typ S-18 Co to za dźwig na ostatniej fotce? Dźwig jest z Drafmodel http://www.drafmodel.pl/katalog.asp?Grupa=MODELE&Dzial=szkutnicze&Lista=Full Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafiw Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Muszę przyznać, że coraz ciekawiej te łódeczki wyglądają Rozumiem, że kolega Balrog planuje zbudowanie pełnej floty shnellbootów w ilości 12 sztuk.... Pytanie: jak jest wykonane uszczelnienie między pokładem a kadłubem?? Pokład, z tego co mi się wydaje jest zdejmowalny .... Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2011 Muszę przyznać, że coraz ciekawiej te łódeczki wyglądają Rozumiem, że kolega Balrog planuje zbudowanie pełnej floty shnellbootów w ilości 12 sztuk.... Nie wiem I brakuje tu jeszcze klasy S-700 Pytanie: jak jest wykonane uszczelnienie między pokładem a kadłubem??Pokład, z tego co mi się wydaje jest zdejmowalny .... Pozdrawiam, Rafał jest przyklejany na stałe dostęp do mechaniki jest przez zdejmowanie nadbudówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafiw Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Dziękuję za wyjaśnienie. Może jednak powoli coś się ukluje z tej propozycji budowy wszystkich typów schnellbotów P.S. Malowanie burty też ciekawe Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2011 Wczoraj na warsztat znów wróciła nadbudówka Jakiś czas temu zauważyłem że mam błąd Rozmawiałem z kilkoma osobami ale mówili by zostawić Jednak wczoraj po wymianie spostrzeżeń z jednym gościem dałem za wygraną i rozebrałem co nieco by wprowadzić zmiany Po zmianach C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 no tak.... teraz malowanie.Moje kondolencje nie jest to łatwe ale efekt będzie napewno powalający! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Mała aktualizacja Do mostka dojdzie jeszcze kilka elementów i bedą niewielkie poprawki w malowaniu C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia 2011 Noooo - nabiera charakteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Ojjjjjjj tak nabiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Ojjjjjjj tak nabiera Ta teraz pstrokacenie kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Te plamki wyglądają baaardzo "wdechowo". Po prostu Tak patrzę na tę upstrzoną sterówkę i wydaje mi się, że na tej pancernej "skorupie" to już nie byłoby "to" . JEST SUPER , bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Nooo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Łatki fajne, ale widzę że robiłeś mix - aero i pędzel ?? W tej skali spróbuj samym pędzlem, bez rozmytych krawędzi albo jakiś szablon naklej i aero - będzie lepiej wyglądać Mimo że to i tak petarda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 (edytowane) S-100 Nadbudówka wykonana w 95% zostało pomalować i podoklejać wszystko co luźne I wykonanie dwóch urządzeń elektronicznych FuMB24 i FuMB32 C.D.N Edytowane 13 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi