Messer Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Witam, Dzięki za komentarze ( ale mi słodzicie ) Efekty wczorajszej nocnej dłubanki ( bo tylko tak mogę sklejać w czasie sesji ). Zrobiłem coś na kształt mostu z tyłu, półośki ( mają na końcach imitację karbowanej, lejkowatej gumy -zrobione z drucika), z mostu wychodzi kawałek wału zakończony jedną częścią kardana ( mam już zrobiony wał , z druga częścią kardana). Fotki są naprawdę kiepskie- za co przepraszam , jak się uda zrobię lepsze ( postaram się zrobić zbliżenia na kardan i inne detale). Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Zapałki mają większe pudelku żeby model wydawał się taki mały.... joke.. Model bardzo interesująco się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Witam. Zauważyłem dziwną zależność - im bliżej egzaminu, tym bardziej chce się kleić/ robić model - wy też tak macie ? Ale wracając do postępów:) Wczorajszy wieczór upłynął pod znakiem układu wydechowego. Zrobiłem tłumik końcowy oraz tłumik przelotowy ( chyba tak to się nazywa ), doszły rury ukł. wydechowego i końcówka wydechu ( muszę ją przerobić,bo straszcie cienka wyszła - a jest z 1mm profilu ). Potem zabrałem się za dokończenie układu przeniesienia napędu - doszedł wał z połówkami kardanów oraz kawałek imitacji skrzyni biegów ( ten fragment jest widoczny spod osłony). Podpatrując jak ludzie radzili sobie z cytryną w 1/24 postanowiłem zrobić komplet tylnych osłon. I tak : doszła osłona tłumika ( biały trapez) i osłony wahaczy oraz osłona końca tunelu ( nie wiem jak to nazwać ale to ma chronić przed zahaczeniem i wyrwaniem głównej tylnej osłony - tej z wahaczami) - te osłony powstały z wyżarzanej blaszki alu ( stąd złotawy kolorek). Potem złączyłem wszystkie elementy na maskol do przymiarki (ta żółta plama w tunelu przy skrzyni biegów to waśnie maskol - skapło mi za dużo ). Wszystko jest na maskol, dlatego krzywo... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Witam, Trochę mnie nie było... sesja... W budowie modelu trochę się ruszyło. Przeszedłem do wnętrza xsary. Deska rozdzielcza - panel z zegarami został odcięty i wstawiona została dokładka. Na podłodze pojawiły się tez pierwsze zaczątki elektryki. Doszedł półokrągły element przy tunelu, po stronie kierowcy, wybrzuszenie po stronie pasażera oraz podnóżek pasażera/pilota. A teraz niemiła informacja : wycofuje się z konkursu z tym modelem - szkoda mi tyle włożonej pracy, aby pomalować xsarę w nierzeczywistym malowaniu. Może się wam to wydać dziwne, ale jestem już na tym etapie modelarstwa, że staram się odtwarzać konkretny egzemplarz, a niestety xsara nie występuje w malowaniach zbliżonych do kolorków forum. Także proszę moderatora o przeniesienia tematu do działu cywili. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Cóż, smutno, że taki zacnie zapowiadający się modelik wypadł z projektu ;( Ale, klient nasz pan, przeniesione Powodzenia dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Cóż, nie dziwie Ci się. Też bym pomalował w rzeczywiste barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Trochę szkoda, bo zapewne ciekawie by Xsara wyglądała w forumowych kolorkach, ale zarazem przyznaje Ci rację . Tyle pracy wkładasz w ten model, że aż szkoda by było gdy by nie był by on w swoich rzeczywistych barwach . Zatem słuszna decyzja A co do modelu to: -nic więcej nie trzeba dodawać . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Dziękuje administracji i innym za wyrozumiałość Relacja będzie kontynuowana, tyle że w innym dziale. Ale żeby nie było - jeszcze dziś ruszę z innym projektem BF II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi