Rafał Kobiela Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Witam. Po Baaardzo długiej przerwie z forum postanowiłem rozpocząć warsztat modelu T-80 UD . Liczę na Waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Będziesz go blaszkował?? Edek produkuje fajny zestaw do tego modelu, pod numerem 35324. Oczywiście kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2009 O te blaszki ci chodzi http://www.ecomodelismo.com/t-80-ud-dragon-Ref-EDUA-35324.html Zastanawiałem się nad nimi. Jeżeli starczy budżetu to na pewno je zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 Korzystając z dna klienta w Jadarze zakupiłem blaszki do tego modelu. Zapłaciłem niedrogo bo tylko 28zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Postępy prac Troszkę mi sie kropelką pobrudziło ale Debonderek załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Przesadziłeś z CA Jak sklejalność zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Przesadziłeś z CA Racja. Ale w niektórych miejscach to szare to są po prostu szlify. Jak sklejalność zestawu? Wiele szlifowania i szpachlowania, ogrom nadlewek ale czego tu się spodziewać za 60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Wiele szlifowania i szpachlowania, ogrom nadlewek ale czego tu się spodziewać za 60 zł. Ja za swojego T-80 z Dragona kiedyś beknąłem ponad stówę i szlifowania miałem też masę bo to te same wypraski. . Z blaszkami model wyjdzie ciekawie, zwłaszcza wieża. Fajnie, że Forum Modelwork się "współcześnie rusyfikuje", to powód dla którego jestem praktycznie tylko tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Fajnie, że Forum Modelwork się "współcześnie rusyfikuje", to powód dla którego jestem praktycznie tylko tutaj. Niestety musze cie rozczarować. Ten T-80 to tylko odskocznia o II WŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QFLOWE Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Prawie skończyłem model taki jak Twój tylko w wersji BV. Kleiłem go prosto z pudełka, parę rzeczy dorobiłem sam. Był to mój drugi model. Wyszło tak viewtopic.php?t=14705. W sumie kilka baboli tam jest ale ogólnie to klei się dobrze. Będę śledził relację bo u siebie nie korzystałem z blaszek a teraz żałuję. Pozdrawiam Edytowane 7 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Ponieważ nikt nie produkuje metalowej lufy do T-80 a ta plastikowa jest okropna nasuwai się pytanie. Czy metalowa lufa od T-72 będzie pasowała do T-80? Chodzi mi o tą lufę http://www.martola.com.pl/pl2039/produkty27472/t_72_barrel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Oczywiście że może być, T-64, T-72, T-80 i T-90 mają tą samą lufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Klejenie prawie skończone. Teraz czas na Surfacera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Robiłem takiego samego przed blisko rokiem i nie było tak źle. Fakt szlifowania było co niemiara ale efekt jest do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Witam, Rafał, a czy wyrzutniki granatów nie powinny być wszystkie ustawione w jednym kierunku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Ale lufe i beczki to mogłeś wyszlifować porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Witam, Rafał, a czy wyrzutniki granatów nie powinny być wszystkie ustawione w jednym kierunku do przodu Racja. Trzeba będzie to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Po Surfacerze. Poprawiłem ustawienie granatników. Teraz wszystkie są do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QFLOWE Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Ale lufe i beczki to mogłeś wyszlifować porządnie. Podpisuje się pod tym. Lufę i beczki trzeba jeszcze przeszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi