Bartek14 Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Czy Surfacera 1200 da rade klaśc pedzlem , bo wszysycy mowia że jest taki swietny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Jak najbardziej. Jest bardzo rzadki... i cholernie śmierdzi. Serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Jak najbardziej. Jest bardzo rzadki... i cholernie śmierdzi. Serio! Smród Surfacera to nic w porównaniu ze smrodem maskolu z Humbrola. Ja w swej inteligencji niezmierzonej przystawiłem słoiczek do nosa i mocno się zaciągnąłem. Aż se przysiadłem na dłuższą chwilkę nie mogąc złapać powietrza. A co do malowania pędzlem to oczywiście można jak najbardziej, tylko uzyskana powierzchnia nie będzie tak gładka i równomierna jak z aerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Nie wiem jak pachnie maskol Humbrola ale na zajeciach z chemii na uczelni używaliśmy buforu. to dobiero jest smród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Czy Surfacera 1200 da rade klaśc pedzlem , bo wszysycy mowia że jest taki swietny . Tak, jest świetny, ale najlepiej kładziony aerografem. Pędzlem fajnie się go kładzie, ale głównie jako płynną szpachlę na małe szparki i większe rysy. Kładzenie pędzlem na cały model raczej nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Tak, jest świetny, ale najlepiej kładziony aerografem. Pędzlem fajnie się go kładzie, ale głównie jako płynną szpachlę na małe szparki i większe rysy. Kładzenie pędzlem na cały model raczej nie ma sensu. A tutaj ja się jeszcze dołączę z zapytaniem. Mam zamiar malować pierwszy raz w życiu aerografem i czy jest sens pokrywać pojazd surfacerem, jeżeli tak czym wymyć aero po surfacerze. Firmowym zmywaczem, czy może czymś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Każdy model przed malowaniem pokrywam surfacerem. Vallejo świetnie się doń trzyma (inne farby pewnie też). Aero można myć Zmywaczem Wamodu spokojnie, a jak jesteś pewny że nitro nie żre Twoich uszczelek to możesz i nitro. Ale zmywacz wamodu działa okej. Firmowego trochę szkoda. Oczywiście najlepszy do rozcieńczania surfacera jest Mr Leveling Thinner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 A co powiecie o surfacer'rze Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Oczywiście najlepszy do rozcieńczania surfacera jest Mr Leveling Thinner. A rozcieńczasz Surfacera pod aerograf, czy nalewasz od razu to co jest w buteleczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 A rozcieńczasz Surfacera pod aerograf, czy nalewasz od razu to co jest w buteleczce? Hym, robię tak - przygotowuje sobie dwie strzykawki, małą 2ml na surfacer (2ml powinny starczyć na zagruntowanie dużego czołgu z zewnątrz - abrams, leopard) i większą z rozcieńczalnikiem. Trochę rozcieńczalnika do aerka (tak żeby poziom był ponad igłę). Potem trochę ponad 1ml surfacera i rozcieńczalnika dość solidnie - naprawdę surfacera, nawet 1200, trzeba mocno rozcieńczyć. Potem czymś wymieszać i jazda. Jak bardzo się leje, dodać surfacera, jak leci z oporami, dodać rozcieńczalnika. Buteleczka 110 ml Levelling thinnera starczy na dwa albo nawet 3 słoiczki Surfacera. A słoiczek surfacera starczy na 8-10 (albo nawet więcej) modeli pojazdów w 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Ja na każde 2ml surfacera daję 4 firmowego rozcienczalnika (tego z retarderem) i fajnie się maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi