Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drogą kupna nabyłem dosć przyjemny model Tamiyi mocno juz przerobiony na póżna wersję Stuha.

Zamierzam go skończyć dosyć szybko i potrenować na nim zieloną bazę malowania CM przed zabraniem się za Shermana.

Mam jednak kilka pytań ponieważ nie wiem co zrobić z dwoma elementami

1. Czy to mam usunać, czy ma to zostać

2. Jak zaślepić gniazdo pod obrotowy KM - nie chcę go montowac bo nigdy nie podobały mi się Stugi/Stuhy z tą osłoną

Wykorzystam do dalszych prac również zestaw Dragona STuG III G gdyż kupiłem go tanio a tu musiałbym jeszcze inwestować w friule.

A tak to będę miał w tej cenie wykorzystanie Magic Tracków oraz błotników.

Z uwagi na fakt że mam jeszcze już zlutowane błotniki do Stuga to z pozostałości Dragona zrobię sobie wraka

IMG_0001.jpg

IMG_0003.jpg

IMG_0002.jpg

Chętnie przygarnę też fajne malowania StuHów jak toś dysponuje

Napisano

Witam,

Chyba znam ten model

1. Czy to mam usunać, czy ma to zostać

To miejsce w którym ma być wklejony tylni stelaż.

2. Jak zaślepić gniazdo pod obrotowy KM - nie chcę go montowac bo nigdy nie podobały mi się Stugi/Stuhy z tą osłoną

Jest to StuH późny zatem musi mieć Rundumsfeuer. No chyba ze chcesz SF i montujesz klasyczną osłonę, albo pozostawiasz tylko podstawę powyższego urządzenia i tłumaczysz uszkodzeniem i wymontowaniem przez załogę.

Napisano

2. jedyne wyjście to jakaś polowa modyfikacja - czyli wstaw krążek i zaspawaj, ale raczej wątpię czy załoga chciała by się pozbyć jedynej broni przeciwpiechotnej.

Pzdr

Ps. Seba, smarka StuG-a g to nie chcesz ?

Napisano

"składak Tamiya i Dragon" -taka mieszanka wedlowska :P

Kibicuję