tmerlin Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Witam serdecznie. Wczoraj wpadł w moje łapki model Sturmtiger'a. Bardzo lubię pancerkę, a dodatkowo niemiecką z IIWS więc to było jak prezent gwiazdkowy. Zawartość box'u (przepraszam za jakość fotek, miałem pod ręką chwilowo tylko telefon): Jak widać, nie jest zbytnio rozbudowany. przy tej skali to ciężko by było pewnie pokazać wnętrze, ale chyba kiedyś w Atak Model widziałem coś do tej skali. Nie ukrywam, że podczas składania i malowania liczę na Waszą pomoc. Obecnie jestem na etapie poszukiwania wszelakich dokumentacji zdjęciowych. Samych pojazdów było niewiele, a nie bardzo chciał bym się opierać na "ahmerykańskiej" wersji, wolał bym coś frontowego. Model będzie praktycznie z pudełka, no oprócz paru potrzebnych elementów: uchwyty, siatki, tip. Zimmering jest wymagany? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Witam! Zimmering jest wymagany? Chyba masz na myśli ZIMMERIT - jeśli tak to owszem, oprócz prototypu reszta pojazdów seryjnych była wyposzażona w owo cudo. kiedyś w Atak Model widziałem coś do tej skali. Właśnie powyższy zimmerit, dedykowany do zestawu Dragona ale powinien pasować i do Trumpetera. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmerlin Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 (edytowane) Ha ... doszedłem do pewnych wniosków czytając publikacje pana Janusza Ledwocha (Tank Power vol LXIII) oraz oglądając to co mam w pudełku i fotki na googlach. W pudełeczku jest wersja prototypu (oraz elementy od zwykłego tigera jak np linki). Świadczą o tym np: - blacha pancerna na przodzie pojazdu, w kolejnych wersjach był zimmerit - filtry powietrza, których nie mogłem znaleźć na zdjęciach w necie. Jeśli się mylę proszę o korektę. No i chyba w moim wykonaniu (o ile sie uda) będzie to właśnie prototypowy model. Seryjnych jest troche, a prototypowy był unikalny ;) Dodatkowo jeszcze model prototypowy był przed i po modernizacji więc i tu musiał bym zwrócić uwagę na szczegóły budowy. Ehhh Fajna fotka sturmtigera w akcji: Edytowane 8 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Zapowiada się ciekawy modelik ______________________________ http://tonystali.blox.pl/html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Ten sturmtiger na foto wygląda jak wyrzutnia rakiet V-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Był to przecież 380mm moździerz rakietowy. A sam model... prosty to mało powiedziane ;) Powodzenia z gąsienicami, będzie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi