Skocz do zawartości

Tiger Initial-Dragon 1/35

Artur Wałachowski

Rekomendowane odpowiedzi

Tiger Initial-Dragon 1/35-prosto z pudła

No więcej nic nie potrzeba, w pudle full wypas:)

plus siatki na grille.

A z tym byłbym raczej ostrożny.

W sumie nic poza achami i ochami nie można napisać na temat wykonania modelu, no może trochę mało realistyczny.

Pzdr

Artur Wałachowski napisał:

plus siatki na grille.

A z tym byłbym raczej ostrożny.

Kiedyś dogrzebałem się do zdjęcia egzemplarza z nr 100 i miał siatki,szkoda że to były czasy bez netu bo bym sobie zapisał na dysku i dla potwierdzenia pokazał.

Ja widziałem to zdjęcie, rzut boczny tyłu z ostrego kąta, ale z tego ujęcia to ciężko wywnioskować czy to były siatki.

Mam Rosyjską monografię i tam wyraźnie wskazują, że "100" nie miał siatek, a jak wiadomo "czerwoni" mieli tego Tygrysa w swoich łapach.

Ale kto wie, na monografiach nie ma co polegać, ostatnio sam się bolesnie o tym przekonałem.

Pzdr

Schowek01.jpg

Mam taką fotę pobraną z monografii tylko o tigerach Initial, w języku ruskim. To jest 100 którą zdobyli czerwoni i fotka została zrobiona z hangaru u góry, zatem coś widać. Wydaje mi się, że Artur ma racje. Ale spójrzcie sami...

Na tylnych grilach widać jakby nie było-mogły odpaść,lub zostać zerwane,itp,ale na tych wcześniejszych,większych jak na dłoni widać że są siatki,jak ktoś ma program graficzny to może sobie powiększyć i widać doskonale.

większych jak na dłoni widać że są siatki,jak ktoś ma program graficzny to może sobie powiększyć i widać doskonale.

Dokładnie też tak myślę. Powiększać nie proponuję, bo ja już to zrobiłem i dodatkowe zwiększenie chyba popsuje obraz. Siatki są co widać poprzez "zamglenie" kratek w klapach.

Wracając do modelu, kawał dobrej roboty, zdecydowanie lepszy niż Twój poprzedni Initial, choć ten szary jak dla mnie zbyt w niebieski wpada. Niemniej nadal twierdzę: model prof.

Powiększać nie proponuję, bo ja już to zrobiłem i dodatkowe zwiększenie chyba popsuje obraz. Siatki są co widać poprzez "zamglenie" kratek w klapach.

Ja delikatnie powiększyłem w Picassie i widać dokładnie siateczkę

A poprzedni initial to już z dwa lata temu robiony jak nie trzy.

pozdrawiam

Artur

Arturze, jakimi farbami i kolorem ( oraz w jakiej gęstości cieczy) robiłeś te rdzawe zacieki?

Olejami robiłem,rzadkimi-tak żeby tylko smugę namalować,namalowany ślad jest potem roztarty wacikiem higienicznym-kolory to siena palona mieszana z brązem Van Dyck.

Ok, czyli siatkę mamy załatwioną

Ale warto jeszcze zwrócić uwagę na jedną rzecz: Dobrze widoczne są mocowania tylnych błotników, których "Initiale" nie miały. Czyli wynika z tego, że Niemcy chcieli, żeby jak najszybciej Tygrys trafił na front.

Pzdr

Ps.

Artur, privy czytasz ?