Artur Wałachowski Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 (edytowane) Tiger Initial-Dragon 1/35-prosto z pudła,plus siatki na grille. Edytowane 18 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Tiger Initial-Dragon 1/35-prosto z pudła No więcej nic nie potrzeba, w pudle full wypas:) plus siatki na grille. A z tym byłbym raczej ostrożny. W sumie nic poza achami i ochami nie można napisać na temat wykonania modelu, no może trochę mało realistyczny. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Artur Wałachowski napisał:plus siatki na grille. A z tym byłbym raczej ostrożny. Kiedyś dogrzebałem się do zdjęcia egzemplarza z nr 100 i miał siatki,szkoda że to były czasy bez netu bo bym sobie zapisał na dysku i dla potwierdzenia pokazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Ja widziałem to zdjęcie, rzut boczny tyłu z ostrego kąta, ale z tego ujęcia to ciężko wywnioskować czy to były siatki. Mam Rosyjską monografię i tam wyraźnie wskazują, że "100" nie miał siatek, a jak wiadomo "czerwoni" mieli tego Tygrysa w swoich łapach. Ale kto wie, na monografiach nie ma co polegać, ostatnio sam się bolesnie o tym przekonałem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Mam taką fotę pobraną z monografii tylko o tigerach Initial, w języku ruskim. To jest 100 którą zdobyli czerwoni i fotka została zrobiona z hangaru u góry, zatem coś widać. Wydaje mi się, że Artur ma racje. Ale spójrzcie sami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Co ja mogę powiedzieć? hmm... Piękny brzydal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Na tylnych grilach widać jakby nie było-mogły odpaść,lub zostać zerwane,itp,ale na tych wcześniejszych,większych jak na dłoni widać że są siatki,jak ktoś ma program graficzny to może sobie powiększyć i widać doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 większych jak na dłoni widać że są siatki,jak ktoś ma program graficzny to może sobie powiększyć i widać doskonale. Dokładnie też tak myślę. Powiększać nie proponuję, bo ja już to zrobiłem i dodatkowe zwiększenie chyba popsuje obraz. Siatki są co widać poprzez "zamglenie" kratek w klapach. Wracając do modelu, kawał dobrej roboty, zdecydowanie lepszy niż Twój poprzedni Initial, choć ten szary jak dla mnie zbyt w niebieski wpada. Niemniej nadal twierdzę: model prof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Powiększać nie proponuję, bo ja już to zrobiłem i dodatkowe zwiększenie chyba popsuje obraz. Siatki są co widać poprzez "zamglenie" kratek w klapach. Ja delikatnie powiększyłem w Picassie i widać dokładnie siateczkę A poprzedni initial to już z dwa lata temu robiony jak nie trzy. pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Arturze, jakimi farbami i kolorem ( oraz w jakiej gęstości cieczy) robiłeś te rdzawe zacieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Arturze, jakimi farbami i kolorem ( oraz w jakiej gęstości cieczy) robiłeś te rdzawe zacieki? Olejami robiłem,rzadkimi-tak żeby tylko smugę namalować,namalowany ślad jest potem roztarty wacikiem higienicznym-kolory to siena palona mieszana z brązem Van Dyck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Ok, czyli siatkę mamy załatwioną Ale warto jeszcze zwrócić uwagę na jedną rzecz: Dobrze widoczne są mocowania tylnych błotników, których "Initiale" nie miały. Czyli wynika z tego, że Niemcy chcieli, żeby jak najszybciej Tygrys trafił na front. Pzdr Ps. Artur, privy czytasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Świetny!! ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi