artoor_k Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 Google wystarczyło , już wiem co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Ta dzisiejsza młodzież... zawsze po najmniejszej linii oporu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 Niby skąd o 22:50 wytrzasnę "Wiedźmina" ? Zresztą jestem fanem raczej innego typu książek Cussler , Ciszewski , Diwow itp Do Sapkowskiego nigdy nie mogłem się zmusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Do Sapkowskiego nigdy nie mogłem się zmusić Jeżeli nie próbowałeś się zmusić, to spróbuj, zwłaszcza do opowiadań. Tylko nie próbuj z audiobookami, zacząłem słuchać kiedyś Sapkowskiego i nie mogłem tego znieść. Z drugiej strony, tyle razy czytałem opowiadania ze świata Wiedźmina, że może jak czyta to ktoś inny, to mi się nie podoba, może jak ktoś zacznie od zera z audio, to być może podpasuje mu to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Czy w Polsce latały Mi-24 w szarym kamo (albo szaro szarym)? a jak nie mi-24 to może inne śmigłowce w takiej tonacji? Szaro-szare to i owszem, były. Tyle, że nie oryginalnie szaro-szare, ale spłowiałe Moim zdaniem trzeba było spróbować z arktycznym zielono-białym. Biały zawsze i wszędzie dobrze wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Heh no trochę za późno ale zależało mi też na takim kamo jaki występuje /występował na śmigłowcach w Polsce a z biało zielonym się nie spotkałem. Przed momentem zakończyłem nakładać jasnobłękitny w związku z czym obecnie "Wilkołak" wygląda następująco: A oto kalki jakich planuję użyć: (niestety numeru 666 na obie strony nie ułożę więc muszę dać inny ) A z tych starych jak świat (ale trzymających się nieźle) kalek użyję jednego z trzech zielonych pysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Jak na razie ładnie wszystko wygląda i pomysł z polskim "Wilkołakiem" . Poprosiłbym o jakieś zbliżenia, jeśli się da oczywiście. Czy maskowanie kabiny to taśma Tamiyi? I czy planujesz jeszcze jakieś mocniejsze ślady użytkowania? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Maskowanie to oczywiście taśma Tamyi.To co jest to tylko kolory bazowe. Działko będzie suchopędzlowane metalizerem. Oczywiście będzie wash i trochę kurzu a także postaram się zrobić te (powalające mnie za każdym razem na modelach lotniczych) smugi z farb olejnych Tym razem nie zrobię funkiel nówki nie śmiganej To ma być egzemplarz męczony długo w warunkach pustynnych Oczywiście what if story też będzie zastanawiam się czy do historyjki nie włączyć mojego SF Yamato (oczywiście zmieniając mu nazwę na bardziej polską) A zbliżenia jutro po sidolu i washu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Fajne te kolorki piaskowo/brązowe. Podobają mi się takie barwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 No łłłłłłłłłłłładnie, tylko czy te zielone paszcze są konieczne? Jakiś niespecjalny ten kolorek .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 póki co nakleiłem jedną z nich. Zawsze mogę ją zdjąć.... Dziś pobawiłem się z washem. Zepsułem śmigło więc już się nie składa :( Bolce na których się składały łopaty szlag trafił :( Dziś nastąpił też przełom mianowicie zmieniłem wash z akrylowego na olejny i żałuję że dopiero teraz Nałożyłem też kalki , niestety szachownice techmodu darły się jak stare prześcieradło a na dodatek nakleiłem je odwrotnie. Po prostu naklejałem je w piwnicy i zadzwoniłem do szanownej rodzicielki z prośbą o sprawdzenie jak są ułożone żeby się nie pomylić. Zamiast zajrzeć do np internetu lub do którejkolwiek "Skrzydlatej" sprawdziła w...Encyklopedii PWN z roku 1983...no nic...teraz już za późno,mogłem sam sprawdzić... Jutro dalsze brudzenie a obecnie "Wilczek" wygląda tak: Coraz mniej podoba mi się podstawka. Chyba trawa kolejkowa wejdzie do akcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 Czołem! Dziś wziąłem w obroty farby olejne i pobrudziłem trochę "Wilkołaka". Tak wygląda. Jutro nabędę lakier matowy i za jakieś 3 dni jak wyschną oleje skończę "Wilkołaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Baaardzo fajnie wygląda cały model jak i ślady użytkowania. Wygląda trochę jak Mi-24 ;) Gdybyście byli zainteresowani wersją papierową to tu [link] możecie sobie pobrać ten modelik i wydrukować. Model w skali 1:50 lub jakoś tak. Model dostępny w wersji kolorystycznej szarej oraz czarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 Dziękuję za koment Kartoniak? może uda się przerobić na plastik i w 1:48 go machnąć Dziś raport słowny. Ponieważ brudzing nie wysechł jeszcze więc nie mogę matowić modelu. Ale wczoraj zmyśliłem historię "what if" nt Wilkołaka i chyba mnie wyślecie do czubków ale zaryzykuję Zamieszczę ją za dni parę razem z modelem w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 A powiedz mi, czym będziesz matowił ten model? Jakimś lakierem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 Lakierem matowym humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 No, już jestem, wywaliło mnie z forum, ale skomentować muszę Ale wczoraj zmyśliłem historię "what if" nt Wilkołaka i chyba mnie wyślecie do czubków ale zaryzykuję "CZYŻBY UFO W KLEWKACH PRZEKAZAŁO POLSKIM WOJSKOWYM NOWE TECHNOLOGIE?! Cała prawda , okraszona zdjęciami, już w najbliższym numerze Modelwork" ;) Pzdrw, LD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 (edytowane) Żadne UFO ani inni Plejedanie ino dżapsy czyli po polsku japońce Ale tekst jak z pierwszej strony SUPER EXPRESSU Edytowane 10 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 I co, ten matowy będzie naprawdę matowy tak jak inne matowe humbrola? Pytam tak dociekliwie bo jak ja pokrywałem model właśnie matowym lakierem humbrola to by się jednak świecił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 ja pokryłem I-401 lakierem matowym humbrola i jest ok...zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Nie wiem czy wiesz, ale model wygląda wyśmienicie. Te mocne brudzenie - miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 Cześć! Raport słowny: oleje wyschły,jutro pójdzie lakier matowy. Ponadto zdarłem te "krzaczki" z podstawki i jutro walnę ją na jakiś sensowny kolor. Np piaskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Model ukończony Zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi