kuba2507 Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Witam wlasnie zaczolem kolejny model mam nadzieje ze go skoncze bez zadnych problemow inne chwilowo porzucilem z braku nerwow do nich:/ Model dostanie prawdopodomnie felgi Nismo jakie widac na zdjeciu. Felgi beda malowane na czarny mat albo polysk dajnie pomysl jak by lepiej wygladalo. Co do kasty to jest polakierowana lakierem samochodowym wodnym, kod lakieru to bn3 z palety nissana. Co prawda nie jest wiele zrobione tylko kasta polakierowana ale juz jakis poczatek jest:) Chcialbym przybrudzic podwozie ale nie wiem jak sie do teog zabrac co powinienem zrobic Kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Kolego ładny model, ładny kolor, wrzucaj proszę większe fotki. Osobiście wybrałbym Nismo, ale nie koniecznie czarny mat. Jakie kolorki wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Kolorek mi się podoba Co to jest?? Jakaś Tamiya, samochodowy, czy inne Zero Paints? Jaki odcień? Jakie pomysły na wnętrze?? Felgi czarny mat.... nnniiieeee wg mnie to zły pomysł. Jakieś aluminium matowe, albo Tytan to tak, ale nie czarne... Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Koledzy buda w klarze ale...... ;/ potrzebuje waszej rady;/ Malujac klarem cos mi w jednym miejscu bylo za jasne miejsce na karoseri dokladnie tylki lewy slupek tak mozna powiedziec i srodkowy. Dokladniej to po pomalowaniu baza nie zauwazylem ze nie domalowalem kawaleczka i to jest widocznie:( Co zrobic??? bo nie chce calego lakieru zmywac bo jest naprawde super:) da sie to jakos przycieniowac jak w aucie ze zakleic i tylko poszczegolny element pomalowac?? Prosze o pomoc Co do pytania o farbe; Jest to zwykly lakier metaliczyny na bazie wodnej kupiony w mieszalni lakierow samochodowych kod BN3 Jeszcze co do koloru wnetrza nie rozmyslalem jakies pomysly moze?? A z felgami to tez sie musze zastanowic co by fajnie wygladalo:) kilka fot: Na jednym ze zdjec widac to niedomalowanie ;( a myslalem ze z tym modelem nie bedzie jaj:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Co do tego błedu to się nie wypowiem bo sam dopiero zacznę przygodę z aerografami Ale kolorek wybrałeś super Trzymam kciuki za dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Świetny kolor! Ja mam podobny do zestawu Subaru. Vybor89 - ty jesteś z tego Ina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 jezeli bylo by to prawdziwe auto to nie ma problmu z tym ale tu sie boje ze zwalecale auto:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 hmm spróbuj po prostu psiknąć to miejsce kolorem aż będzie odpowiedni to a potem daj jeszcze raz clear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 koksik750 No ta mylalemtylko potem bede musial cala kaste klarem psiknac. Ale chyba tak tez zrobie zobacze jak wyjdzie miz oklejaniem jak nie arady to troche zmatuje i psikne jeszcze raz. a wiec tak. przy probie naprawiena tego bledu zwazyl mi sie lakier na dachu slupkach i kawalku klapy tak ze wszystko zmylem i na nowo malowalem. Clar.... juz po drugim malowaniu Takie malo odbicie:p komentarze mile widziane:=) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Tak z INOWROCŁAWIA stolicu Kujaw Krzychu126 Sorki za mały OT Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Ale ta fotka przy minitorze wymiata Chłopie....lakier mistrzostwo , jak lustro odbija światło Tak trzymaj Tak sie zagapiłem na lakier że zapomiałem o opcji EDIT Sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Chłopie....lakier mistrzostwo , jak lustro odbija światło Exclamation Exclamation Exclamation Każdy lakier podobnie odbija światło monitora. Nie komentuję jakości lakieru, tylko taka ciekawostka techniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 miqs Nie komentuję jakości lakieru, tylko taka ciekawostka techniczna to moze skomentuj :p:p jutro zrobie fotke w dzien :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Zrobisz w dzień to coś powiem, ale wystarczy, że się koksik wypowie, on akurat na lakierze w osobówkach zna się bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Chętnie zobaczyłbym fotki w dzień. No i powiedz co to za lakier? Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle. Widze, że ma głęboki połysk ( czyżby jakiś chemoutwardzalny samochodowy? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 [...]No i powiedz co to za lakier? Na pierwszy rzut oka wygląda nieźle. Widze, że ma głęboki połysk ( czyżby jakiś chemoutwardzalny samochodowy? ) [...] Co do pytania o farbe;Jest to zwykly lakier metaliczyny na bazie wodnej kupiony w mieszalni lakierow samochodowych kod BN3 Kolega pisał, że to samochodowy Bezbarwny to też samochodowy, czy jakiś modelarski?? Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Mors chodziło mi o bezbarwny :P Nie o baze - to wiem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Tak jak mowilem tak tez zrobile fotki w dzien juz sa:) Niestety pogoda nie dopisywala tak ze na fotki w slonku trzeba bedzie poczekac. Co do lakieru jest to bezbarwny samochodowy Firmy Novol- najtansze co moze byc:p Fotki robione telefone tak ze prosze nie mowic ze jakos fotek nie najlepsza:p teraz kilka fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Wygląda bardzo dobrze. Rozumiem, że to lakier + utwardzacz? Jak się zachowuje po polerce? Nie pęka ani nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Tak to lakier + utwardzac. Co do polerki to nie wiem bo jeszcze nie polerowalem tak wyglada przed polerka. Wydaje mi sie ze nic sie nie powinno dziac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Co do lakieru jest to bezbarwny samochodowy Firmy Novol- najtansze co moze byc:p I to jest piękne w samochodowych lakierach. Ja też kupiłem najtańszy polski bezbarwny z dedykowanym utwardzaczem (w sumie 0,75l) i maluję tym od 3 lat i jeszcze mam na kolejne 3 lata Kolorek się trzyma, a że nie dostaje wody, temperatury ani za dużo słońca, to się nie odbarwi jeszcze przez wieeeele lat Czekamy na polerkę Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 co do polerki to powiedz czym polerujesz?? polerujesz samochodowa pasta czy modelarska? w sumie wychodze z zalozenia ze samochodowa ale moge sie mylic i jak wyglada ta procedura?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Wygląda bardzo dobrze. Rozumiem, że to lakier + utwardzacz?Jak się zachowuje po polerce? Nie pęka ani nic? koksik750 ja od lat stosuję bezbarwny z utwardzaczem. Nie pęka, nie robią się "pajączki" nie reaguje nawet z kalkami i nigdy nie miałem problemów z polerką papier 1000 (miejscowo tam gdzie się jakiś paproch złapał - ale to się dzieje rzadko, bo te farby są suche na dotyk po jakichś 15 -30 sek przy aplikacji cienkiej warstwy ) potem 2000, 2500 na to Tamiya Fine, mleczko polerskie samochodowe, Tamiya Finish i wosk:) Wychodzi tak jak na moim Enzo: Pozdrawiam Mors Edytowane 20 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 a moge na to urzyc specjalnej pasty polerskiej grubozirnistej?? potem mleczka czy lepiej jak by byla pasta modelarska bo niestety nie posiadam takowych past?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 a moge na to urzyc specjalnej pasty polerskiej grubozirnistej?? potem mleczka czy lepiej jak by byla pasta modelarska bo niestety nie posiadam takowych past?? Nie wiem nie próbowałem nigdy innych specyfików samochodowych. Zauważyłem, że po mleczku polerskim samochodowym zostaje lekka "mgiełka" i dlatego na końcu używam Tamiya Finish Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi