Marcintosh Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 Na specjalne zamowienie Okonka prezentuje model PT-91 Tygrys, ooops, sorki, Twardy. Model byl wykonany kiedys dawno temu. Model bazowy to T72 Tamiya plus troche wlasnej inwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 8 Listopada 2006 Autor Share Napisano 8 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 8 Listopada 2006 Autor Share Napisano 8 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 Az milo poogladac go od nowa juz we wlasciwym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 Czy mi się wydaje, Marcin, czy też trochę "popracowałeś" nad fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 8 Listopada 2006 Autor Share Napisano 8 Listopada 2006 Nie, to sa te same co kiedys. Zbuduje go jeszcze raz za jakis czas, to zrobie lepsze zdjecia. Zebranie dokumentacji jednak, przy tzw. "polskich warunkach", zajmie mi pewnie jakies 15 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 9 Listopada 2006 Autor Share Napisano 9 Listopada 2006 Poki co jednak, to w zimie zloze pewnie AM2. Tu mi obrodzilo z materialami. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Listopada 2006 Share Napisano 9 Listopada 2006 Poki co jednak, to w zimie zloze pewnie AM2. Tu mi obrodzilo z materialami. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo Dostałeś własnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 9 Listopada 2006 Autor Share Napisano 9 Listopada 2006 Ja nie ale znam kogos, kto ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Listopada 2006 Share Napisano 9 Listopada 2006 PT-91 Tygrys, ooops, sorki, Twardy. buhaha normalnie boki zrywać sam wymysliłeś?? Model bardzo mi sie podoba, zwłaszcza że to 1/72. Dobrze namalowane, efektowne kamo. Mam tylko dwa zastrzeżenia: czy lufa nie powinna być okopcona?? i czy te wystające "ząbki" gąsienic, które wchodzą w koła nie powinny być wytarte?? Pozatym świetny model pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Listopada 2006 Share Napisano 9 Listopada 2006 czy te wystające "ząbki" gąsienic, które wchodzą w koła nie powinny być wytarte?? Wystarczy, ze pojazd postoi dobe na powietrzu, szczgolnie jak jest wilgotne i wszystko, co niezabezpieczone, ryzeje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Listopada 2006 Share Napisano 9 Listopada 2006 Mhm dzięki za wyjaśnienie Tak czy inaczej, uważam że z wytartymi wyglądałby jeszcze lepiej ale to moje subiektywne odczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 9 Listopada 2006 Autor Share Napisano 9 Listopada 2006 PT-91 Tygrys, ooops, sorki, Twardy. buhaha normalnie boki zrywać sam wymysliłeś?? Nie. Babcia mi pomagala. Model bardzo mi sie podoba, zwłaszcza że to 1/72. 1/35 jesli chodzi o scislosc. czy lufa nie powinna być okopcona?? Nie, bo po pierwsze okopcone lufy to mit a po drugie polskie wojsko nie ma na mydlo, nie wspominajac o nabojach do czolgow. i czy te wystające "ząbki" gąsienic, które wchodzą w koła nie powinny być wytarte?? Powinny i sa. Po tym, jak pokazalem kiedys te zdjecia, wywiazala sie dyskusja, czego efektem bylo scieranie tej rdzy. W tej chwili gasienice sa tylko lekko rdzawe w zaglebieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Listopada 2006 Share Napisano 9 Listopada 2006 Nie. Babcia mi pomagala. Marcintoshowi gratulujemy babci... 1/35 jesli chodzi o scislosc. To mógłbyś to gdzieś napisać?? Wiesz rozumiem że wielu Cie zna i wie jakie modele lepisz, ale niestety nie wszyscy Nie, bo po pierwsze okopcone lufy to mit a po drugie polskie wojsko nie ma na mydlo, nie wspominajac o nabojach do czolgow. Tak czytałem wątek o tym na PWMie. Wiesz ja jestem zdania, że tak jest po prostu efektowniej- często trzeba ponieść się fantazji żeby model miał charakter ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 9 Listopada 2006 Autor Share Napisano 9 Listopada 2006 Tamiya nie robi 1/72 przeciez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Listopada 2006 Share Napisano 9 Listopada 2006 witam Szczerze powiedziawszy nie spojrzałem na firme A nawet jakbym spojrzał, to nic by mi to nie dało- o wielu rzeczach jeszcze nie wiem Tak czy inaczej modelu pogratulować Areo malowany?? Aha, nie myślałeś żeby jakies bambetle na niego wrzucić?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 9 Listopada 2006 Share Napisano 9 Listopada 2006 Marcintosh zdecydowanie jesteś dla siebie za ostry. Każdy ma chyba tak, że po skończeniu modelu widzi jakieś tam jego niedoróbki i myśli sobie, że to czy tamto zrobiłby inaczej - to normalne. Moim zdaniem Twardziel ci wyszedł przedni. Ja swojego nie mogę ciągle skończyć, ale gdybym miał gwarancję, że wyjdzie tak jak twój to bym chyba siedział nocami. ps.gdybyś mógł to napisz jak zrobiłeś to urządzenie do pomiaru wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 10 Listopada 2006 Autor Share Napisano 10 Listopada 2006 Nie bede nic dorabial, przerabial ani poprawial. Model jest jaki jest. Projekt jest zamkniety. Sonde, tak samo jak wszystko inne, zrobilem ze styrenu. Mozna kupic rozne gotowe profile, z ktorych przy odrobinie pomyslowosci mozna zrobic co sie tylko chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi