Bartek14 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Mam zamrażarke z której moge wymontować agregat tylko jak mam go wymontować ?? Na jednym z forach przeczytałem że trzeba wylac freon czy to prawda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
footribe Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 za nic nie wylewaj z niego oleju... musisz przeciac rurki jakie od niego wychodza (ale zostaw sobie troche zapasu) i uwazaj zeby opilki nie weszly ci do srodka bo pozniej po uruchomieniu moze ci sie zatrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Toć przecie freon to gaz jest więc jak wylać go można? Chodziło Ci zapewne o olej w agregacie.Zrób tak jak napisał kolega wyżej.Tylko ostrożnie przy wyjmowaniu bo olejem można zalać pół garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Kurde ale nie moze byc freonu w agregacie czytajcie uważnie . Nie chodzilo mi o olej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Kolego sympatyczny-wystarczy odciąc ruki, z zapasem oczywiscie, i jesli trafisz na tą od freonu,usłyszysz syk i po sprawie.Freon się ulotni, w agregacie służącym jako kompresor i tak nie jest potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 A nie mozna go w jakis sposób bardziej ekologiczny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Jeśli chesz byc w zgodzie z przepisami ,to niestety zamrażarkę trzeba odstawic do najbliższego punktu utylizacji, lub do sklepu AGD,gdzie kupiłes nową zamrażarkę.No i wtedy ,ani freonu ,ani sprezarki do malowania. Albo jeszcze ciekawiej ,Panom z punktu utylizacji, którzy zajmą się Twoim agregatem,zapłacisz za to co faktycznie było Twoje.Wolny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 A nie mozna go w jakis sposób bardziej ekologiczny ?? Jest.Wystarczy, że freon wypuścisz w Egipcie Tam nie narobi wielkiej szkody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi