BEDU Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Witam chce wam pokazać mojego NISSAN SKYLINE R32 GTR z firmy FUJIMI w skali 1/24 nad którym pracowałem przez trzy dni i właśnie zakończyłem prace nad nim może i jest tam kilka niedociągnięć ale jest to mój piąty plastikowy model jak dla mnie wyszedł super. lista zmian: - carbonowy spoiler - opony firmy ADVAN - dodatkowe naklejki na karoserii - carbonowa maska - biały kolor karoserii - rura wydechowa z lewej strony pod drzwiami - delikatnie pobrudzone podwozie - białe wybebeszone wnętrze - czarna dokładka przedniego zderzaka - czarne lusterka - rejestracje z numerami z Californi - kierownica po prawej stronie - uszczelki w szybach - środek felg pomalowany farbką GUN METAL - panel lines - czerwona klatka bezpieczeństwa - pasy bezpieczeństwa - foto trawione zapinki na pasy i chyba tyle FOTKI: proszę o komentarze z góry THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 O jaki traktor :shock: Czemu tak wysoko? NIe podoba mi się Dokładka, panel lines i uszczelki krzywo pomalowane Na lakierze w niektórych miejscach są paprochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 zapowiadalo sie ladnie;/... Co do modelu to zalozenie bylo fajne zrobic go na bialo bla bla bla... ale niestety ci to nie wyszlo linie podzialu na jasnych a tym bardziej bialym lakierze nie czarne za duzy kontrast no i krzywo wyszly. zderzak mi sie kompletnie nie podob-wykonanie(malowanie) na spoilerze sie dopatrzylem ze cos z kalka nie tak jak by odchodzila albo mi sie wydaje dawaj zdjecia 800x600!.... a nie miniaturki falgi malowanie pedzlem?? mogles troche bardziej rozcieczyc farbe troche mogl pojsc do gleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 W zasadzie moge przychylic sie do opinii kolegow. Duzo niedociagniec. Widac pospiech, a w modelarstwie raczej on przeszkadza. Nastepny model skladaj np. w 6 dni albo w 2 tygodnie, powinno wyjsc lepiej. Sam pomysl jest fajny, tylko wykonanie takie sobie... Pozdro!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 I masz nauczkę aby następnym razem się tak nie spieszyć ... Z daaaleka wygląda nieźle,ale po przyjrzeniu się ... Kują w oczy te paprochy,uszczelki przy szybach,oraz przedni zderzak Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Dołączam się do opinii kolegów co do wielu błędów. Bedu za każdym razem gdy prezentujesz model piszesz: to mój... model jak dla mnie wyszedł super, ale nie wyciągasz konsekwencji z błędów. W trzy dni nie może powstać coś dobrego. Jak wspomniał kolega subaroman nie spiesz się, a napewno wyjdzie Ci to na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 I pamietaj nie rob szybko zeby tylko komus pokazac to jest najwazniejsze. Ja sam nie jestem dobry w te klocki ale probuje robic nastepny model na wyzszym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 A mi podoba się.... Carbon na masce Tzn. bardzo ładnie się położył Moje zdanie na temat reszty modelu... niestety muszę się podpisać pod tym co koledzy już napisali. :( Kolego... Modelarstwo to nie wyścigi, tylko relaksacja... Co z tego, że "zlepisz" model w 3 dni? Lepiej zrobić go w 3 tygodnie, ale za to niech to wygląda tak, że każdemu szczęka opadnie... nie idź na czas i ilość, tylko bardziej skręć w kierunku jakości Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Hmm co by tu powiedzieć.......Mi się jeszcze w oczy rzuciło strasznie kiepskie spasowanie przednich reflektorów,szczególnie w okolicach migaczy.Następnym razem jak koledzy pisali nie śpiesz się.Żeby coś zrobić dobrze potrzeba czasu.Ja np ledwo co się wyrobiłem w konkursie i jeszcze na sam koniec połamałem klosz.Bym robił wolniej to by tego nie było.Mój rekord w robieniu modelu to 3 lata.A to tylko dlatego,że padł mi aerograf.Więc model czekał i się doczekał.Cieszę się,że nie pośpieszyłem się z malowaniem,ponieważ mimo,że po nim zrobiłem kilka modeli to z tego modelu,który robiłem tyle czasu jestem najbardziej zadowolony.Więc nie ma się co śpieszyć tylko po kawałeczku iść do przodu a będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi