Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chce wam pokazać mojego NISSAN SKYLINE R32 GTR z firmy FUJIMI w skali 1/24 nad którym pracowałem przez trzy dni i właśnie zakończyłem prace nad nim może i jest tam kilka niedociągnięć ale jest to mój piąty plastikowy model jak dla mnie wyszedł super.

lista zmian:

- carbonowy spoiler

- opony firmy ADVAN

- dodatkowe naklejki na karoserii

- carbonowa maska

- biały kolor karoserii

- rura wydechowa z lewej strony pod drzwiami

- delikatnie pobrudzone podwozie

- białe wybebeszone wnętrze

- czarna dokładka przedniego zderzaka

- czarne lusterka

- rejestracje z numerami z Californi

- kierownica po prawej stronie

- uszczelki w szybach

- środek felg pomalowany farbką GUN METAL

- panel lines

- czerwona klatka bezpieczeństwa

- pasy bezpieczeństwa

- foto trawione zapinki na pasy

i chyba tyle

FOTKI:

q9t6b47who69y5rv9k5d_thumb.jpg

y9ulxe93ks0vamz4_thumb.jpg

xymuy0yn306d4ki6c1w_thumb.jpg

c9w8tohqb55jrl9txo9_thumb.jpg

szayc56pc9yrslcdd9da_thumb.jpg

82dat6faq46l1h6fjrt_thumb.jpg

301g0mebyvsblm8h85zs_thumb.jpg

jg1xuqgxf54l1cjxqvb_thumb.jpg

svbw0s4t8udcmz854424_thumb.jpg

tqf16vzbmhuxqwznk379_thumb.jpg

kkxoxlb316b4z5x6xfg1_thumb.jpg

fj1f5swv5ldqyd1pbnt_thumb.jpg

81xllaj9nhbck448ywud_thumb.jpg

hruve15baoi6ev1oo42_thumb.jpg

u24hng7q76q9t48w5ln_thumb.jpg

h1by9r7chymn93e7b4f2_thumb.jpg

ze17lrz1vcq3aq2vmuh0_thumb.jpg

proszę o komentarze z góry THX

Napisano

O jaki traktor :shock: Czemu tak wysoko? NIe podoba mi się Dokładka, panel lines i uszczelki krzywo pomalowane Na lakierze w niektórych miejscach są paprochy.

Napisano

zapowiadalo sie ladnie;/...

Co do modelu to zalozenie bylo fajne zrobic go na bialo bla bla bla... ale niestety ci to nie wyszlo

linie podzialu na jasnych a tym bardziej bialym lakierze nie czarne za duzy kontrast no i krzywo wyszly.

zderzak mi sie kompletnie nie podob-wykonanie(malowanie)

na spoilerze sie dopatrzylem ze cos z kalka nie tak jak by odchodzila albo mi sie wydaje

dawaj zdjecia 800x600!.... a nie miniaturki

falgi malowanie pedzlem?? mogles troche bardziej rozcieczyc farbe

troche mogl pojsc do gleby

Napisano

W zasadzie moge przychylic sie do opinii kolegow. Duzo niedociagniec. Widac pospiech, a w modelarstwie raczej on przeszkadza.

Nastepny model skladaj np. w 6 dni albo w 2 tygodnie, powinno wyjsc lepiej.

Sam pomysl jest fajny, tylko wykonanie takie sobie...

Pozdro!!!!!

Napisano

I masz nauczkę aby następnym razem się tak nie spieszyć ...

Z daaaleka wygląda nieźle,ale po przyjrzeniu się ... Kują w oczy te paprochy,uszczelki przy szybach,oraz przedni zderzak

Pozdrawiam.

Napisano

Dołączam się do opinii kolegów co do wielu błędów. Bedu za każdym razem gdy prezentujesz model piszesz: to mój... model jak dla mnie wyszedł super, ale nie wyciągasz konsekwencji z błędów. W trzy dni nie może powstać coś dobrego. Jak wspomniał kolega subaroman nie spiesz się, a napewno wyjdzie Ci to na dobre

Napisano

I pamietaj nie rob szybko zeby tylko komus pokazac to jest najwazniejsze. Ja sam nie jestem dobry w te klocki ale probuje robic nastepny model na wyzszym poziomie.

Napisano

A mi podoba się....

Carbon na masce Tzn. bardzo ładnie się położył Moje zdanie na temat reszty modelu... niestety muszę się podpisać pod tym co koledzy już napisali. :(

Kolego... Modelarstwo to nie wyścigi, tylko relaksacja... Co z tego, że "zlepisz" model w 3 dni? Lepiej zrobić go w 3 tygodnie, ale za to niech to wygląda tak, że każdemu szczęka opadnie... nie idź na czas i ilość, tylko bardziej skręć w kierunku jakości

Pozdrawiam

Mors

Napisano

Hmm co by tu powiedzieć.......Mi się jeszcze w oczy rzuciło strasznie kiepskie spasowanie przednich reflektorów,szczególnie w okolicach migaczy.Następnym razem jak koledzy pisali nie śpiesz się.Żeby coś zrobić dobrze potrzeba czasu.Ja np ledwo co się wyrobiłem w konkursie i jeszcze na sam koniec połamałem klosz.Bym robił wolniej to by tego nie było.Mój rekord w robieniu modelu to 3 lata.A to tylko dlatego,że padł mi aerograf.Więc model czekał i się doczekał.Cieszę się,że nie pośpieszyłem się z malowaniem,ponieważ mimo,że po nim zrobiłem kilka modeli to z tego modelu,który robiłem tyle czasu jestem najbardziej zadowolony.Więc nie ma się co śpieszyć tylko po kawałeczku iść do przodu a będzie super.