BEDU Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 Witam chce wam pokazać mojego NISSAN SKYLINE R32 GTR z firmy FUJIMI w skali 1/24 nad którym pracowałem przez trzy dni i właśnie zakończyłem prace nad nim może i jest tam kilka niedociągnięć ale jest to mój piąty plastikowy model jak dla mnie wyszedł super. lista zmian: - carbonowy spoiler - opony firmy ADVAN - dodatkowe naklejki na karoserii - carbonowa maska - biały kolor karoserii - rura wydechowa z lewej strony pod drzwiami - delikatnie pobrudzone podwozie - białe wybebeszone wnętrze - czarna dokładka przedniego zderzaka - czarne lusterka - rejestracje z numerami z Californi - kierownica po prawej stronie - uszczelki w szybach - środek felg pomalowany farbką GUN METAL - panel lines - czerwona klatka bezpieczeństwa - pasy bezpieczeństwa - foto trawione zapinki na pasy i chyba tyle FOTKI: proszę o komentarze z góry THX Cytuj
Gość Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 O jaki traktor :shock: Czemu tak wysoko? NIe podoba mi się Dokładka, panel lines i uszczelki krzywo pomalowane Na lakierze w niektórych miejscach są paprochy. Cytuj
kuba2507 Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 zapowiadalo sie ladnie;/... Co do modelu to zalozenie bylo fajne zrobic go na bialo bla bla bla... ale niestety ci to nie wyszlo linie podzialu na jasnych a tym bardziej bialym lakierze nie czarne za duzy kontrast no i krzywo wyszly. zderzak mi sie kompletnie nie podob-wykonanie(malowanie) na spoilerze sie dopatrzylem ze cos z kalka nie tak jak by odchodzila albo mi sie wydaje dawaj zdjecia 800x600!.... a nie miniaturki falgi malowanie pedzlem?? mogles troche bardziej rozcieczyc farbe troche mogl pojsc do gleby Cytuj
subaroman Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 W zasadzie moge przychylic sie do opinii kolegow. Duzo niedociagniec. Widac pospiech, a w modelarstwie raczej on przeszkadza. Nastepny model skladaj np. w 6 dni albo w 2 tygodnie, powinno wyjsc lepiej. Sam pomysl jest fajny, tylko wykonanie takie sobie... Pozdro!!!!! Cytuj
Bodzio Napisano 30 Czerwca 2009 Napisano 30 Czerwca 2009 I masz nauczkę aby następnym razem się tak nie spieszyć ... Z daaaleka wygląda nieźle,ale po przyjrzeniu się ... Kują w oczy te paprochy,uszczelki przy szybach,oraz przedni zderzak Pozdrawiam. Cytuj
myeti Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 Dołączam się do opinii kolegów co do wielu błędów. Bedu za każdym razem gdy prezentujesz model piszesz: to mój... model jak dla mnie wyszedł super, ale nie wyciągasz konsekwencji z błędów. W trzy dni nie może powstać coś dobrego. Jak wspomniał kolega subaroman nie spiesz się, a napewno wyjdzie Ci to na dobre Cytuj
kuba2507 Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 I pamietaj nie rob szybko zeby tylko komus pokazac to jest najwazniejsze. Ja sam nie jestem dobry w te klocki ale probuje robic nastepny model na wyzszym poziomie. Cytuj
Mors Napisano 1 Lipca 2009 Napisano 1 Lipca 2009 A mi podoba się.... Carbon na masce Tzn. bardzo ładnie się położył Moje zdanie na temat reszty modelu... niestety muszę się podpisać pod tym co koledzy już napisali. :( Kolego... Modelarstwo to nie wyścigi, tylko relaksacja... Co z tego, że "zlepisz" model w 3 dni? Lepiej zrobić go w 3 tygodnie, ale za to niech to wygląda tak, że każdemu szczęka opadnie... nie idź na czas i ilość, tylko bardziej skręć w kierunku jakości Pozdrawiam Mors Cytuj
Mipan Napisano 2 Lipca 2009 Napisano 2 Lipca 2009 Hmm co by tu powiedzieć.......Mi się jeszcze w oczy rzuciło strasznie kiepskie spasowanie przednich reflektorów,szczególnie w okolicach migaczy.Następnym razem jak koledzy pisali nie śpiesz się.Żeby coś zrobić dobrze potrzeba czasu.Ja np ledwo co się wyrobiłem w konkursie i jeszcze na sam koniec połamałem klosz.Bym robił wolniej to by tego nie było.Mój rekord w robieniu modelu to 3 lata.A to tylko dlatego,że padł mi aerograf.Więc model czekał i się doczekał.Cieszę się,że nie pośpieszyłem się z malowaniem,ponieważ mimo,że po nim zrobiłem kilka modeli to z tego modelu,który robiłem tyle czasu jestem najbardziej zadowolony.Więc nie ma się co śpieszyć tylko po kawałeczku iść do przodu a będzie super. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi