Skocz do zawartości

M7 HMC "PRIEST"

jarecki

Rekomendowane odpowiedzi

to mój 5 pojazdy w życiu mam 12 lat i dopiero zaczynam zabawe z modelami (proszę o wyrozumiałość) wszystko było malowane pędzlem

M7%20HMC%20PRIEST%20015.jpg

M7%20HMC%20PRIEST%20016.jpg

M7%20HMC%20PRIEST%20013.jpg

M7%20HMC%20PRIEST%20010.jpg

bypicasa2html.gifcreated by picasa2html

skomentuje sam siebie model ma źle pomalowane gąsienice, kilka szczegółów jest niedomalowanych,gąski są źle sklejone, brak kilku części

więc tak, skoro zaczynasz a to 5. model to chyba szybko je robisz, za szybko. Warto się skupić i wszystko dokładnie zrobić a da to tyle doświadczenia... mimo że 5. model podam obiektywną opinię że mi się nie podoba...

Niedomalowane elementy (1 zdjęcie)- kółka i przód błotnika,

gąsienice źle sklejone i niepomalowane, właz też od środka niepomalowany, kółka powinny mieć czarny bandaż gumowy. Niedomalowanych elementów na samym pancerzu jest zbyt wiele, model się rozpada jest b. dużo dziur, kamuflaż namalowany (jak chyba reszta modelu) "na odwal się". Wspomniane niedomalowania, gdzie nie gdzie farba za gruba, w innych miejscach za cieńka. Źle sklejiny (mnóstwo dziur a o kółku na 1. zdjęciu nie wspominając...)

jak na 5 model to dość kiepsko, radzę skupiać się na modelu robićgo długo a porządnie a nie na wyścigi. Dodatkowo poczytaj sobie w FAQ o wszystkich metodach modelarskich, naprawdę pomaga. Powodzenia w budowie kolejnych modeli

heh , ja mam 13lat, nie sklejam dużo lepiej, a w twoim wieku to mi poczwary, nie modele wychodziły, ujmę to tak , moje owacje na stojąco gratuluję jest piękny:)

Nie zaczynaj od skali 1/72

czemu? ja zacząłem od skali 1:72 patrz temat:

mój pierwszy model[/url]

Jarecki. Dwie rzeczy na początek:

1) Jak robisz zdjęcia to najlepiej na jakimś jednolitym tle ( np. niebeskim, białym)

2) ćwicz dalej, bo ja w Twoim wieku w ogóle nie sklejałem czołgów tylko samoloty ze składnic harcerskich. Spytaj się swojego Taty lub Mamy co to były składnice.

POWODZENIA!!!

Ogólnie rzecz biorąc model urokiem nie zachwyca, każdy kiedyś zaczynał i każdy robił to na swój sposób, osobiście proponowałbym kupić ci jakiś nie koniecznie drogi model w 72 i tylko go skleić ćwicząc czyste klejenie, bo patrzac na fotki masz jeszcze z tym problemy. Pozdrawiam i życzę sukcesów.

O ile się nie mylę to mam gdzies ten model w pudle w piwnicy i sklejałem go w wieku około 10 lat. Wiek raczej nie ma tu nic do rzeczy bo moja wersja nie była malowana ale o wiele lepiej sklejona...

Edit: nie mam już tego modelu - leży rozklejony, wykąpany w krecie (był jednak malowany) przygotowany do remontu generalnego

Jakbyś wytłumaczył te krzywo podoklejane elementy? Nie zauwazyłeś, że one odpadają? Z tyłu modelu widac jakby te części były powyrywane...

Boję się zapytać co znajduje się pod tą siatką maskującą :(

Powiem tak. Jeżeli chodzi o sam model to mi się podoba, ale jeśli chodzi o twoje wykonanie to bardzo słabo. Mogłeś sie bardziej postarać. Jeżeli mi sie uda to znajde model co kleiłem w wieku 11 lat. Poza tym się nie załamuj po prostu nie klej szybko tylko powoli i dokładnie a napewno bedzie lepiej. Wiem sam po sobie.

Pozd. Arek17

skomentuje sam siebie model ma źle pomalowane gąsienice, kilka szczegółów jest niedomalowanych,gąski są źle sklejone, brak kilku części

Dopiero teraz dostrzegłem ten komentarz. Skoro widziałeś te błedy to dlaczego ich nie poprawiłeś?