Skocz do zawartości

zimmerit do panther A (wczesna)

kubeł

Rekomendowane odpowiedzi

Siema pokaże wam nietypowy sposób robienia zimmeritu do panther a wczesnej .Jest dosyć trudny niewiem czy się komuś przyda ale każdy może ten sposób przeinaczać ,a więc potrzebne będą nam : śrubowkręt płaski,szpachla akrylowa ,ja użyje WAMODowskiej ,nożyk ,kawałek papieru ściernego najlepiej wodnego bardzo drobnego,i najważniejszej rzeczy- taśmy plecionej do tynkowania czy jak tam się nazywa:)

Ja zrobię ten zimmerit na kawałku jakiegoś plastiku

39ba749286220fa6m.jpg

zaczynamy od naklejenia taśmy na element

ea50b12151ee4b3cm.jpg

przycinamy zbędne kawałki taśmy nożykiem...

22f383c7d4be1848m.jpg

ced1553751d9432bm.jpg

i tak powinno mniej więcej to wyglądać

de14678afee605d4m.jpg

szpachla powinna być rzadka,

030f7b194c28b122m.jpg

nabieramy trochę na śrubowkręt

1db9cee2918c2ccfm.jpg

nakładamy szpachlę na taśme i rozsmarowujemy...

6d8f5aac12fea250m.jpg

20f895838f68cd16m.jpg

rozprowadzamy równomiernie i tak to powinno wyglądać

692a888cd9689f2dm.jpg

422a36f6adbe486fm.jpg

następnie wyrównujemy szpachle i zgarniamy jej nadmiar

cbc6d5e06ff158cbm.jpg

i czekamy aż lekko podeschnie nie może wyschnąć całkowicie ponieważ nie odkleili byśmy taśmy...po odklejeniu (powoli!!) mamy takie coś

cc0864927ddb8a68m.jpg

499d25e94e0c6a20m.jpg

potem gdy wyschnie ,nożykiem odcinamy to co nie potrzeba...

8d883254cc53667am.jpg

papierem ściernym lekko ścieramy dla wyrównania ,nożykiem robimy odpryski ...

603eca295c9ea524m.jpg

brązowym pastelem lekko przetarłem rzeby było widać efekt i git.

adf7ad04b95d3613m.jpg dzięki za uwagi

pozdro:)

Pomysł bardzo dobry ale tak jak poprzednik musze powiedzieć że przerwy między kwadratami są za duże. Trzeba poprostu poszukać drobniejszej siatki i będzie wporządku. Pomysł jednak jak najbardziej trafny i pomocny

Dzisiaj u chrzestnej szpachlowałem sufit w kuchni i przy oczyszczaniu musiałem zerwać taką siatkę - popatrzyłem na sufit po zerwaniu - o, zimmerit na suficie ;]

Podzielam zdanie poprzedników, za duże oczka. Lepiej pobawić się green stuffem i nożykiem. Wzór prosty.

Ale sam pomysł, ciekawy

Dzisiaj u chrzestnej szpachlowałem sufit w kuchni i przy oczyszczaniu musiałem zerwać taką siatkę - popatrzyłem na sufit po zerwaniu - o, zimmerit na suficie ;]

Podzielam zdanie poprzedników, za duże oczka. Lepiej pobawić się green stuffem i nożykiem. Wzór prosty.

Ale sam pomysł, ciekawy

uśmiałem się

Pewnie że green stuff i nożyk prostrze ale tak tylko pokazełem ,ten zimm zrobiony przezemnie jest cieniutki i te kwadraciki są dosyć równe tylko te przerwy są za szerokie

pozdro