kubeł Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Siema pokaże wam nietypowy sposób robienia zimmeritu do panther a wczesnej .Jest dosyć trudny niewiem czy się komuś przyda ale każdy może ten sposób przeinaczać ,a więc potrzebne będą nam : śrubowkręt płaski,szpachla akrylowa ,ja użyje WAMODowskiej ,nożyk ,kawałek papieru ściernego najlepiej wodnego bardzo drobnego,i najważniejszej rzeczy- taśmy plecionej do tynkowania czy jak tam się nazywa:) Ja zrobię ten zimmerit na kawałku jakiegoś plastiku zaczynamy od naklejenia taśmy na element przycinamy zbędne kawałki taśmy nożykiem... i tak powinno mniej więcej to wyglądać szpachla powinna być rzadka, nabieramy trochę na śrubowkręt nakładamy szpachlę na taśme i rozsmarowujemy... rozprowadzamy równomiernie i tak to powinno wyglądać następnie wyrównujemy szpachle i zgarniamy jej nadmiar i czekamy aż lekko podeschnie nie może wyschnąć całkowicie ponieważ nie odkleili byśmy taśmy...po odklejeniu (powoli!!) mamy takie coś potem gdy wyschnie ,nożykiem odcinamy to co nie potrzeba... papierem ściernym lekko ścieramy dla wyrównania ,nożykiem robimy odpryski ... brązowym pastelem lekko przetarłem rzeby było widać efekt i git. dzięki za uwagi pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Brawa za pomysł, ale czy przerwy między kwadratami nie są za szerokie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Pomysł bardzo dobry ale tak jak poprzednik musze powiedzieć że przerwy między kwadratami są za duże. Trzeba poprostu poszukać drobniejszej siatki i będzie wporządku. Pomysł jednak jak najbardziej trafny i pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 Dzięki za komenty to fakt że przerwy są za duże ,mniejsze by były gdyby ta siatka miała cieńsze linki. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Ten wzór zimmeritu był stosowany na Pz.Kpfw.IV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Ten wzór zimmeritu był stosowany na Pz.Kpfw.IV? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Dzisiaj u chrzestnej szpachlowałem sufit w kuchni i przy oczyszczaniu musiałem zerwać taką siatkę - popatrzyłem na sufit po zerwaniu - o, zimmerit na suficie ;] Podzielam zdanie poprzedników, za duże oczka. Lepiej pobawić się green stuffem i nożykiem. Wzór prosty. Ale sam pomysł, ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 Dzisiaj u chrzestnej szpachlowałem sufit w kuchni i przy oczyszczaniu musiałem zerwać taką siatkę - popatrzyłem na sufit po zerwaniu - o, zimmerit na suficie ;]Podzielam zdanie poprzedników, za duże oczka. Lepiej pobawić się green stuffem i nożykiem. Wzór prosty. Ale sam pomysł, ciekawy uśmiałem się Pewnie że green stuff i nożyk prostrze ale tak tylko pokazełem ,ten zimm zrobiony przezemnie jest cieniutki i te kwadraciki są dosyć równe tylko te przerwy są za szerokie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 acha możę to nie pod ten temat ale mam pytanie czy claenlux zmyje mi farbe z czołgu bo przez nieuwage spaprałem kamo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi