artoor_k Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 Gwiazdę śmierci? Banał ...jedyna trudność to wytoczyć/wytłoczyć tak wielką kulę/sferę lub półsferę. Co do łańcuchów...nie będą pełnić innej roli prócz ozdobnej więc uznałem że pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Gwiazdę śmierci? Banał ... Ok, trzymamy Cię za słowo Czekamy na warsztat Jak dla mnie wszystko pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Gwiazdę śmierci? Banał ...jedyna trudność to wytoczyć/wytłoczyć tak wielką kulę/sferę lub półsferę. Co do łańcuchów...nie będą pełnić innej roli prócz ozdobnej więc uznałem że pasują Nie powiedzialbym ze banal: http://www.starshipmodeler.org/gallery7/vg_ds2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Jeśli mowa o pierwszej , tej ukończonej to nie tak źle...ale taka to ok. Trudna sprawa... W każdym razie mimo totalnego załamania nerwowego udało mi się sklecić szalupę: Niestety , kiedy będzie kolejny update, nie mam zielonego pojęcia...Jak tak dalej będzie to niedługo zacznę meble przestawiać dzień w dzień :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Szalupka fajnista pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Cześć! Po długim czasie pomalutku wracam do galeonu.Tę przerwę spowodowało załamanie nerwowe. Na szczęście mimo że życie wywróciło się do góry nogami udało mi się jakoś pozbierać do kupy i prezentuję to co wyskrobałem od ostatniego razu... Jutro zacznę rozrysowywać żagle oraz dodam jeszcze kilka detali do galeonu...po czym piwnica i malowanie...No i podstawka bo nie zamierzam tego patentu umieszczać na typowej podstawce okrętowej. Będzie to fragment portu z filmu.oczywiście nie taki sam ale wykombinuję coś zbliżonego...Poza tym chciałem potwierdzić to co powiedziało już wielu.Modelarstwo uspokaja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Piękne cudeńko pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Modelarstwo uspokaja.... Jeśli ma się ładny model i wszystko idzie gładko to racja, inna sprawa gdy nic nie wychodzi wtedy modelarstwo staje się zjadaczem nerwów. Miałem tak przy He-111... :/ Jestem pełen podziwu dla Twojej pracy A tak bo jestem ciekaw, masz jakąś fotkę tego portu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 NA ten moment nie.Dopiero powstaje a w necie też nie znalazłem niczego by zobrazować jak to będzie wyglądało. Generalnie będzie to płyta o wymiarach 300mm x 200mm do której będzie przymocowana połowa łuku (przy dłuższym boku podstawy).Coś takiego: Do krawędzi łuku umocuję stalowe blaszki imitujące trapy do których z kolei umocuję galeon. Może się wydawać że nie utrzymają ale mam już plan by jednak utrzymały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Cześć! Za żagle się nie wziąłem.Jeszcze walczę z chandrą i zajeżdżam siebie i rower. Dziś doszły dodatkowe elementy masztów i kilka detali na pokładzie i nadbudówce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Na chandrę najlepsze jest "dłubanie". Wiem to z własnego doświadczenia Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Cześć! Nic do pokazania nie ma ale rozrysowałem żagle. Może uda mi się jutro coś pomalować ale to niepewne bo jadę na trial leśny i jak wrócę to pewnie będę się ledwo ruszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Cześć! Spać w nocy nie mogłem więc wziąłem się za port:) Użyłem deski od ramki na zdjęcie,blaszek z trasformatora,rurek od balonów i płytek polistyrenowych Tak port kosmiczny Crescentia wygląda teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Cześć! Czasowo tragedia ale coś tam podziałałem. Malowanie póki co pędzlem ale muszę odpalić aerka. Może jutro się uda...Nie wiem czy uda mi się skończyć port do końca września.Pozlewane i niedomalowane ale pracuję nad tym.Niezbyt mi idzie to wszystko ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 No nareszcie coś się ruszyło Jedna rzecz mi się nie podoba... mianowicie ten wypychacz na ostatnim zdjęciu zrób z tym coś :P pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Września 2009 Autor Share Napisano 9 Września 2009 Jedna rzecz mi się nie podoba... mianowicie ten wypychacz na ostatnim zdjęciu zrób z tym coś :P Czy ja mówiłem że powiedziałem ostatnie słowo w temacie szalupy? Oto załatwiona sprawa wypychacza za pomocą węzła cumowniczego A oto galeon pomalowany w 70%,nie uruchomiłem aerografu.Wszystko pędzlowane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scimitar Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Póki co słów mi brakuje... Moment... Ok. Pozbierałem koparę z podłogi - po pomalowaniu wygląda świetnie, nie mogę się doczekać wersji finalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SniggerS Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 No jest na co popatrzeć... Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć to cudo kiedy będzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 Cuuudeńko Co to będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 Cześć! "Cudeńko" zmienia się w koszmar.Chyba będzie to mój najgorszy model...Kompletnie nie mam do niego przekonania i weny.Położę ostatnie warstwy farby,pomaluję to co niedorobione,pomaluję i przykleję żagle,jakiś wash i suchy pędzel i nie chcę go widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Cześć! Nic do pokazania bo wstyd i hańba...Pomalowałem żagle,czekam aż wyschną.Jak tylko wyschną to przejadę je lekko na złoto suchym pędzlem,przyklejam do rei , domalowuję to co przeoczyłem,robię lekkiego washa i odstawiam tego paszkwila w jakiś kąt tak bym go nie widział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Nie wiem, czego od niego chcesz - mnie się podoba pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Dzięki ale ja go widzę na żywo i widzę co spaprałem a spaprałem naprawdę wiele...Częściowo dlatego że ostatnio nawet wstawać mi się nie chce a co dopiero kleić.Jak się zmuszę to kleję i jakoś to idzie do przodu ale i tak do niczego przekonania nie mam...W każdym razie już jak go rozgrzebałem to doczołgam do końca.Żagle wkleiłem na miejsca.Mimo obaw jakoś to poszło.Dojdzie jeszcze flaga z "Niny".Oczywiście cały okręt będzie polakierowany matem.Koszmar obecnie wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Jeszcze raz wypowiesz słowo 'koszmar' to Ci język ukręcę Jak dla mnie model jest świetny, żagle nadają takiej wyniosłości... no po prostu super pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scimitar Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Echh, czemu od razu koszmar... Jak na mój gust jest bardzo fajny (no może ta jadowita czerwień na rufie kąsa po oczach). Chciałbym go zobaczyć na żywo poza tym odczekaj jakiś miesiąc i już będzie Ci się lepiej na niego patrzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi