Skocz do zawartości

[BF2]Galeon solarny RLS Legacy-(prawie)scratch

artoor_k

Rekomendowane odpowiedzi

Gwiazdę śmierci? Banał ...jedyna trudność to wytoczyć/wytłoczyć tak wielką kulę/sferę lub półsferę.

Co do łańcuchów...nie będą pełnić innej roli prócz ozdobnej więc uznałem że pasują

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jeśli mowa o pierwszej , tej ukończonej to nie tak źle...ale taka to ok. Trudna sprawa...

W każdym razie mimo totalnego załamania nerwowego udało mi się sklecić szalupę:

szalupa.jpg

Niestety , kiedy będzie kolejny update, nie mam zielonego pojęcia...Jak tak dalej będzie to niedługo zacznę meble przestawiać dzień w dzień :(

• 2 weeks later...

Cześć!

Po długim czasie pomalutku wracam do galeonu.Tę przerwę spowodowało załamanie nerwowe. Na szczęście mimo że życie wywróciło się do góry nogami udało mi się jakoś pozbierać do kupy i prezentuję to co wyskrobałem od ostatniego razu...

P8120091.jpg

P8120094.jpg

P8120092.jpg

P8120095.jpg

P8120096.jpg

Jutro zacznę rozrysowywać żagle oraz dodam jeszcze kilka detali do galeonu...po czym piwnica i malowanie...No i podstawka bo nie zamierzam tego patentu umieszczać na typowej podstawce okrętowej. Będzie to fragment portu z filmu.oczywiście nie taki sam ale wykombinuję coś zbliżonego...Poza tym chciałem potwierdzić to co powiedziało już wielu.Modelarstwo uspokaja....

Modelarstwo uspokaja....

Jeśli ma się ładny model i wszystko idzie gładko to racja, inna sprawa gdy nic nie wychodzi wtedy modelarstwo staje się zjadaczem nerwów. Miałem tak przy He-111... :/

Jestem pełen podziwu dla Twojej pracy

A tak bo jestem ciekaw, masz jakąś fotkę tego portu?

NA ten moment nie.Dopiero powstaje a w necie też nie znalazłem niczego by zobrazować jak to będzie wyglądało. Generalnie będzie to płyta o wymiarach 300mm x 200mm do której będzie przymocowana połowa łuku (przy dłuższym boku podstawy).Coś takiego:

podst.jpg

Do krawędzi łuku umocuję stalowe blaszki imitujące trapy do których z kolei umocuję galeon. Może się wydawać że nie utrzymają ale mam już plan by jednak utrzymały

Cześć!

Za żagle się nie wziąłem.Jeszcze walczę z chandrą i zajeżdżam siebie i rower. Dziś doszły dodatkowe elementy masztów i kilka detali na pokładzie i nadbudówce:

80-1.jpg

803.jpg

802.jpg

801-1.jpg

804.jpg

Cześć!

Nic do pokazania nie ma ale rozrysowałem żagle. Może uda mi się jutro coś pomalować ale to niepewne bo jadę na trial leśny i jak wrócę to pewnie będę się ledwo ruszał

Cześć!

Spać w nocy nie mogłem więc wziąłem się za port:) Użyłem deski od ramki na zdjęcie,blaszek z trasformatora,rurek od balonów i płytek polistyrenowych Tak port kosmiczny Crescentia wygląda teraz

port.jpg

port4.jpg

port.jpg

• 3 weeks later...

Cześć!

Czasowo tragedia ale coś tam podziałałem. Malowanie póki co pędzlem ale muszę odpalić aerka. Może jutro się uda...Nie wiem czy uda mi się skończyć port do końca września.Pozlewane i niedomalowane ale pracuję nad tym.Niezbyt mi idzie to wszystko ostatnio.

P9080142.jpg

P9080145.jpg

P9080147.jpg

P9080148.jpg

P9080149.jpg

P9080150.jpg

Jedna rzecz mi się nie podoba... mianowicie ten wypychacz na ostatnim zdjęciu zrób z tym coś :P

Czy ja mówiłem że powiedziałem ostatnie słowo w temacie szalupy?:D

Oto załatwiona sprawa wypychacza za pomocą węzła cumowniczego

702.jpg

703.jpg

A oto galeon pomalowany w 70%,nie uruchomiłem aerografu.Wszystko pędzlowane:

70.jpg

701.jpg

Póki co słów mi brakuje...

Moment...

Ok. Pozbierałem koparę z podłogi - po pomalowaniu wygląda świetnie, nie mogę się doczekać wersji finalnej

• 2 weeks later...

Cześć!

"Cudeńko" zmienia się w koszmar.Chyba będzie to mój najgorszy model...Kompletnie nie mam do niego przekonania i weny.Położę ostatnie warstwy farby,pomaluję to co niedorobione,pomaluję i przykleję żagle,jakiś wash i suchy pędzel i nie chcę go widzieć.

801-2.jpg

802-1.jpg

80-2.jpg

Cześć!

Nic do pokazania bo wstyd i hańba...Pomalowałem żagle,czekam aż wyschną.Jak tylko wyschną to przejadę je lekko na złoto suchym pędzlem,przyklejam do rei , domalowuję to co przeoczyłem,robię lekkiego washa i odstawiam tego paszkwila w jakiś kąt tak bym go nie widział...

Dzięki ale ja go widzę na żywo i widzę co spaprałem a spaprałem naprawdę wiele...Częściowo dlatego że ostatnio nawet wstawać mi się nie chce a co dopiero kleić.Jak się zmuszę to kleję i jakoś to idzie do przodu ale i tak do niczego przekonania nie mam...W każdym razie już jak go rozgrzebałem to doczołgam do końca.Żagle wkleiłem na miejsca.Mimo obaw jakoś to poszło.Dojdzie jeszcze flaga z "Niny".Oczywiście cały okręt będzie polakierowany matem.Koszmar obecnie wygląda tak:

985.jpg

986.jpg

982.jpg

983.jpg

984.jpg

981.jpg

Echh, czemu od razu koszmar... Jak na mój gust jest bardzo fajny (no może ta jadowita czerwień na rufie kąsa po oczach). Chciałbym go zobaczyć na żywo

poza tym odczekaj jakiś miesiąc i już będzie Ci się lepiej na niego patrzyło