BaldPuma Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 (edytowane) W trakcie "przeżuwania" dachu z Memugana wpadłem na pomysł zrobienia sobie inboxa (no prawie inboxa)- dla odreagowania. Po analizie złomu i posiadanych zestawów nie i sklejonych wyszło ze ma być coś z 4 drzwiami i przetłoczeniami na leżące X. Po pogrzebaniu w archiwum padło na: czyli dorobić 2 pancerzyki i tył kabiny (pierwsze wrażenie) przygotowałem zestaw Dragonowski M1025 ASK - drzwi i szpeja z różnych innych i znalazłem się w kropce - jak toto pomalować - a poza tym został mi prototyp dziurkowanego pierścienia przy obrotnicy z Memugana a ta wersja ma goły dach - szkoda żeby leżał bo miejsce zajmuje. Na "szczęście"był obok inny Humvee: no i wsiąkłem - mnie spodobała się rura wydechowa , Kubiszowi lusterka , więc na próbę zrobiłem ......... tablice rejestracyjne - udały się więc po 2 wieczoracfh mam to: Czyli trzeba: zrobić lusterka, skończyć obrotnicę zrobić nowy dach (jest) zrobić nowy gril (prawie jest bo jest zrobiona dziura czyli musi być ), zrobić km, zrobić dodatkowe reflektory i koguta, kabłąk za kabiną (jest), pancerzyki na burtach, te jakies dziwne stopnie z tyłu, mocowanie i kanister, rure wydechową, otworzyć z 1 okno - ale te przeróbki właściwie się nie liczą skoro mam już tablice rejestracyjne - czyli jednak będzie INBOX cdn (niestety) nastąpi Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Lipca 2009 Share Napisano 16 Lipca 2009 Buduj, masz moje błogosławieństwo. Przy lusterkach proszę się wybitnie postarać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Wiele nie ma co pisać - więc lepiej fotki 1. przygotowanie dachu (karta tramwajowa + papier); 2. 3. przeróbki obrotnicy Dragona 01. 02. 03. 4. - 6. To co najbardziej nie lubię przerabiać - grill 04. 05. 06. 7. - 15. Kolejne fazy - kabina ściany i dach 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. - blacha ryflowa - wykonana metodą nadruku 5 krotnego na papierze drukarka laserową 16. 17. 18. - 20. przygotówka wnętrza (19/20 - taka moja mała ingerencja - na żadnym zdjęciu nie widać osłony przeciwsłonecznej to zrobiłem sobie "tropikalną" 18. 19. 20. 21. taka mała przymiarka do 15-letnich noszy; 22.23. siatka do grila - piramidka z herbaty liptona "przejechana" czarnym niezmywalnym pisakiem 21. 22. 23. zapaprała się maska i trzeba podszpachlować grila - nie chciało mi się wymienić ostrza skalpela i bardziej zaginał pręty grila niż przecinał 24. 25. złożone "na sucho" jeszcze bez dalszego wyposażenia wnętrza 24. 25. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Lipca 2009 Autor Share Napisano 20 Lipca 2009 Dzisiaj wnętrze kabiny - taka zabawa bez materiałów źródłowych Jutro będzie można przylepić dach i zabrać się za podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Na dzisiaj mała chałturka. 1-3. przeróbka dragonowskiej rury wydechowej; 4.-9. różne etapy męczenia pojazdu 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Szybko idzie i coraz lepiej wygląda. Podoba mi się zwłaszcza wnętrze. Pewnie model stanie na półce szybciej od Memugana, ale nie ma to jak dobry przerywnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Lipca 2009 Autor Share Napisano 23 Lipca 2009 Dzisiaj /poranek/ "kogut" - z wypraski po Biseptolu naciągniętej na gorąco na patyczek; 1. szkiełko, 2. odbłyśnik, 3 . złożone 1. 2. 3. "przednie reflektory" 4. rozwiercone i wypełnione wikolem gniazda, 5. widok z zamontowanymi szkiełkami (dragon reflektory załącza - z szarego plastiku 4. 5. "paseczki" zrobiłem sobie paseczki na klapie (papier + klamerki z MIG/SU) - oryginał nie ma - ale co mi tam - stać mnie - fundnę im 6. Popołudnie dołożyłem trochę śmieci "na pake" i tablicę rejestracyjną 7. 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 Dzisiaj dzień w rozjazdach - więc tylko chlapacze (1. - 3.) i tylne pomocnicze stopnie(?) (4. - 5.) 1. 2. 3. 4. 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Bardzo fajnie, troszkę jednak żałuję, ze nie w kamo geometrycznym. Jak powstał napis na "burcie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 rtoipmodest Napis - wydrukowany laserówka - żółte litery na zbliżonym do AzureBlue tle na białym podkładzie - niestety naklejka była trochę grubawa i na macro widać - mam w planie nową na lepszym podkładzie Kamo - "Urban camo" filipińskie w planach - gdyby nie rura wydechowa i lusterka tej wersji powstałby ten z "kanciatym" malowaniem - wszystko przez Kubisza bo mu się lustereczka spodobały - nawet tablice rejestracyjne już mam - a od tego zacząłem ten projekt (+nalepki - te na bezbarwnym) tylko się nie mogę zdecydować czy standardowy czy przedłużoną wersję (ale nie mam planów zawieszenia a przedłużony z tyłu ma napewno "pióra" więc najprawdopodobniej powstanie braciszek z fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Piękny modelik,perfekcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 ...wszystko przez Kubisza bo mu się lustereczka spodobały... Tia, najlepiej zwalić na Bogu ducha winnego kubisza Lepiej powiedz, że Ci się spodobała rura wydechowa A modelik wychodzi super, jedziesz dalej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 Dzień znowu na biegu - tylko trochę drobiazgów dodane Zostały - 2 szperacze; 1 szczekaczka; 2 lusterka, 1 antena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Dzisiaj porzuciłem pojazd - postanowiłem zobaczyć czy uda się zrobić jakąś podstawkę Materiały: kawałek plastiku główny podkład, miliput na "pofalowania" i odciśnięcie oponek, woda - tj folia do bindowania, lakier do paznokci - falki, różne prehistoryczne posypki na plansze, koper z działki, suche trawki, papier, i stary pędzel. 1.-3. formowanie terenu i śladów 1. 2. 3. 4. robimy błotko 4. 5.-7. troszkę piasku 5. 6. 7. 8.-9. no to jakieś trawki 8. 9. 10.-12. dalszy ciąg sadzenia 10. 11. 12. 13.-14. ooo... wyrosły trzcinki w wodzie; 15. ... i wylazł jakiś zwierzaczek 13. 14. 15. 16.-18. słońce świeci, wszystko rośnie jak szalone 16. 17. 18. 19.-21. i bambusik może się zmieści 19. 20. 21. 22.-23. lekka zmiana dekoracji; 24. produkcja bambusów 22. 23. 24. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Witam cd podstawki 0. montaż bambusów po wyskrobaniu większych śmieci i przed przemalowaniu "trawki' (rada Kubisza - thx); 1.-5. finisz 0. 1. 2. 3. 4.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Co ot za broń na pace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Podstawka wygląda znacznie lepiej po poprawkach, podoba mi się ta "egzotyka" na niej, tym bardziej, że przygotowałeś się merytorycznie do wykonania. Czekam na fotki z pojazdem w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 broń - M60 i M16 (na podłodze) z urwaną lufą - przylepię na końcu bo już 3 razy urwałem no to jeszcze - przymiarka czy się pojazd mieści - i widok z "komputera" na "warsztat" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 M-16 nie ma drewnianych elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 (edytowane) czyli do d.... pomalowany poprawię ba - podrzeźbię górę Edytowane 28 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Wystarczy pomalować na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Straszliwie wielkie te kwiecie ! Zresztą , nie byłem na Filipinach, może faktycznie kwiatki o średnicy kilkunastu cali rosną tu i ówdzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Peter Poprawiony (macro czegoś-takiego wygląda strasznie) LordDisneyland Jest tylko 2 razy większy niż polski nenufar - a tak w tropiku ..... kto wie (ale może przerobię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 No i git tylko to drugie to M-16 z podwieszonym granatnikiem m203 a nie M-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Peter Pytanie było - jaka broń jest na pace? - fotki z 27.07 na pace jest M60 tak ok 50% i 100% M16 - czyli moja odpowiedź jest prawdziwa. Teraz w dalszym ciągu będzie M60 i M16 - tyle że z granatnikiem ale najpierw go (granatnik) obetnę i przylepię nową rurkę z resztek z bambusów - a czyste M16 będzie na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi