reggy Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Witam, Bardziej relaksacyjnie skleciłem sobie takiego oto małego żuczka, który był miłą odskocznią od kolosalnego Abramsa i Kingtigera. Sam model złożyłbym jednej nocy, gdyby nie to że od 3 AM do 4 AM szukałem peryskopu na podłodze, który następnego ranka skoro świt o 11 znalazł się w magicznych okolicznościach na biurku. No nic, diabeł ogonem nakrył i po namyśle oddał. Na fotkach dostrzegłem anormalne pomazanie stalową farbą prawego koła napinającego, poprawiłem to już Wydech może razić, ale potrzebowałem mocnego akcentu, żeby nie wyszedł model zbyt szary. Polecam wszystkim skalę 1:48, jest urocza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Odpowiem jak mój kolega : "Cyna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Ładniutki "hecer". Może zbyt ciemny, ale mi się taki podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Cacany ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Daj dla porównania fotke z kingtigerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Różna skala, nie ma sensu ;) W każdym razie jest dokładnie o połowę węższy i połowę krótszy. I dach pokrywa się z górną krawędzią koła napędowego. A zresztą, jednak zrobiłem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Polecam wszystkim skalę 1:48, jest urocza. Dokladnie zgadzam sie z tymi slowami a tak ogolnie modelik przepiekny ostatnio tez takiego zmajstrowalem ale moj to nie ta liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Dziwny "ambush"... Nigdy takiego nie widziałem - są jakieś fotki? Model jak zwykle ... (wiadomo co dalej)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Monografie na temat Hetzera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 To nawet ja widziałem taki kamuflaż mimo że niemiecka broń z czasów II wojny jest dla mnie bardzo "niepasjonująca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Lipca 2009 Share Napisano 24 Lipca 2009 Dziwi mnie wasza dyskusja nad czymś tak oczywistym Mianowicie, jest to egzemplarz z walk o Halloville ze StuG Abt. 708. Volksgrenadier Division. Pojazd znany jak mało który Hetzer, tłuczony powszechnie przez modelarzy na lewo i prawo. Jego malowanie jest poprawne, zaś fotka historyczna tego Jagdpanzera, w dodatku bardzo dobrej jakości (dzięki czemu rozkład plam odtworzono wiernie) krąży często po necie. PS: Szkoda, że tak "upudlony", bez jakichkolwiek poprawek zestawu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 bez jakichkolwiek poprawek zestawu... Poprawiłem jeden z uchwytów na stopie wieży ;] Ale oczywiście olałem pozostałe. Malowałem tylko z instrukcji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 To nawet ja widziałem taki kamuflaż mimo że niemiecka broń z czasów II wojny jest dla mnie bardzo "niepasjonująca" Dziwi mnie wasza dyskusja nad czymś tak oczywistym Weźcie sobie dajcie siana... Jedyne kolory jakie widzę obecnie na warsztacie to OD, więc miałem prawo nie wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Reggy jak zrobiłeś kamo "hinterhalt"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Aj, przegapiłem posta ;) Przepraszam Jager. Wszystko psiknąłem na żółto, potem zamaskowałem to co miało na żółto zostać odpowiednio pociętą taśmą Tamiyi, potem psik zielonym, maskowanie ponownie taśmą Tamiyi, potem psik brązem. A na koniec przyjemne bazgranie kreseczek pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Nic się nie stało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi