kubamich1 Napisano 20 Listopada 2006 Share Napisano 20 Listopada 2006 Oto fotki mojej Scani: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 ładny ładny tylko czemu tylne lampy niepomalowane? czy to celowy efekt tuningu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 Dokładnie miały imitować białe lampy diodowe,takie jak w tuningowanych osobówkach.Może nie wszyscy wiedzą , ale w truckach też takie się zakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 Ładny model ale kalkomanie jakoś nie równo są położone (lewa do prawej ściany), a na tyle kabiny to chyba blacha i zderzak z Peterbilta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 tornado ty to masz oko ja jak pierwszy raz patrzylem to wydawalo mi sie ze kalkomania jest rowna ale teraz wize ze jest troche krzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 Kalki dostałem od jednego kolegi i były w dosyć kiepskim stanie tzn.rozpadły się w wodzie i miałem wielkie problemy żeby je nakleić.Ale po kawałeczku jakoś się udało w końcu.Na prawym boku brakuje jednego elementu który jest z lewej i może ztąd to wrażenie niesymetryczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 no jakos wyszlo tobie to ale i tak ladny modelik poza kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 21 Listopada 2006 Share Napisano 21 Listopada 2006 i to mi się podoba tuning trucków, jeśli kiedykolwiek zrobię ciężarówkę otrzymacie trucka po tuningu ;). A model, nieźle wykonany chociaż jest kilka błędów ale o już zostało napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 21 Listopada 2006 Autor Share Napisano 21 Listopada 2006 i to mi się podoba tuning trucków, jeśli kiedykolwiek zrobię ciężarówkę otrzymacie trucka po tuningu ;). A model, nieźle wykonany chociaż jest kilka błędów ale o już zostało napisane. Napisz kolego jakie błędy zauważyłeś bo czytałem swój temat trzy razy i eksperci pisali tylko o kalkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 22 Listopada 2006 Share Napisano 22 Listopada 2006 A co? Fliper nie expert?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 22 Listopada 2006 Autor Share Napisano 22 Listopada 2006 No raczej nie bo nawet tematu dokładnie nie czytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Listopada 2006 Share Napisano 22 Listopada 2006 Aha sry, chodzi o te kalki oraz o trąbki na dachu, są "pełne", hmm i takim małym defektem są "przetłoczenia na ryflówce, mam zestaw Truck akcesories więc wiem jak to wygląda, może mi się wydaje , że tylna belka jest krzywo usytuowana, jak możesz zrobić lepszą fotkę to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Listopada 2006 Share Napisano 22 Listopada 2006 Na prawym boku brakuje jednego elementu który jest z lewej i może ztąd to wrażenie niesymetryczności. Chodzi o różnice w odstępach pomiędzy kalkomaniami, miejsca te zaznaczyłem kółeczkami na fotkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 22 Listopada 2006 Autor Share Napisano 22 Listopada 2006 No niestety tak jak pisałem kalki były w bardzo kiepskim stanie.Wogóle to był cud że udało się je nakleić na ten model.W niektórych miejscach musiałem podklejać je kropelką.Trąbki są pełne bo i w rzeczywistości też takie bywają,mają z przodu pokrywę membranową ochraniającą przed kurzem,wodą albo śniegiem.Jeśli chodzi o przetłoczenia na ryflówce to nie mam pojęcia o co Ci chodzi.A jeśli chodzi o zderzak to jest idealnie poziomo w stosunku do podłoża, PS. Kolego fliper_nx ,a może dałbyś jakiegoś linka do galeri swoich modeli,czy jakiejś budowy,po twoich wypowiedziach doszedłem do wniosku że może mógłbym się coś od Ciebie nauczyć.Tylko jakoś nic nie znalazłem akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 23 Listopada 2006 Share Napisano 23 Listopada 2006 Widze, że kolejna przerobiona Scania Skąd Wy bierzecie tylne nadkola do tych przeróbek? Model bardzo ciekawie się prezentuje, choć żeby coś więcej napisać przydałoby się pare fotek wykonanych z bliska. Duży plus za pomysłowość, o czym już wspomniał Tornado (zderzak od Peterbilta na górze z tyłu kabiny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_MAGNUM_MJ_ Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Super SCANIA bardzo ladnie wyglada te chromowane blachy to cudo:) powiedzcie mi tylko koledzy sa jakies takie programy na kompa aby drukowac na wymiar rzeczywisty jaki chce?? czy mozna takie cos sciagnac bo chce sobie druknac jakies rejestracje proporczyki tabliczki a nie mamm zabardzo pojecia jak to zrobic czekam na rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Bardzo ładna scania a szczególnie ten zielony. To chyba perła co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 I po to było odkopywać temat sprzed prawie czterech lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Wojtuś na Form Modelwork nie ma zakazu komentowania starych tematów, a do tego kolega TheKingPL w swoim poście zawarł pytanie do autora tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon956 Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 ładna scania dobrze wykonana pewnie przez profesjonaliste pozdro i powodzonka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Nie wiem kolego co to za farba bo nie mam już tej Scani, ani tej farby. Poszła do "żyda". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi