kubamich1 Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Zacząłem sklejać mój kolejny mode.Jest to Volvo F 16 Intercooler.Przerobiłem w nim zbiorniki paliwa.A konkretnie prawy prrzedłużyłem i dorobiłem lewy.Dzisiaj pomalowałem ramę i częściowo kabinę.Oto kilka pierwszych fotek z budowy: Fotki ramy są na wisząco,bo schnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Dobrze jest! Widzę maniaka Volvo:) Tak przy okazji. Czy to przypadkiem nie ty wczołgiwałeś się pod PFLEIDERER'a na tegoroczznym MTM'ie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubamich1 Posted November 21, 2006 Author Share Posted November 21, 2006 Nie ja się nigdzie nie wczołgiwałem,pomyliłeś mnie z kimś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Na filtrach są zagłębienia, dlaczgo nie zaszpachlowałeś ich przed malowaniem silnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubamich1 Posted November 21, 2006 Author Share Posted November 21, 2006 Będą pomalowane na biało,jak wyschnie silnik,farba zamaskuje wgłębienia.A pozatym są na wysokości ramy i po montażu silnika kompletnie nie będzie ich widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubamich1 Posted November 23, 2006 Author Share Posted November 23, 2006 Oto następna porcja fotek przedstawiających kolejne etapy mojej pracy: Stwierdziłem że prawy zbiornik wymaga poprawki. Pomalowane elementy na granatowo. A tak mniej więcej ma to wyglądać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Kurcze kolego ale dosuwasz z tymi modelami Malowanie widzę już tradycyjne dla Twojego warsztatu. Powodzonka w dalszych pracach A odbiornik TV był w zestawie czy dorabiałeś (jesli tak to bardzo ładnie wykonany jest) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubamich1 Posted November 26, 2006 Author Share Posted November 26, 2006 Oto kolejna część budowy mojego VOLVA F 16: Tapicerka otrzymała bordowe wstawki. Podwozie. Przymiarka kabinki do podwozia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_MAGNUM_MJ_ Posted November 26, 2006 Share Posted November 26, 2006 Kolego powiedz z kad ty masz tam taki televizorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted November 26, 2006 Share Posted November 26, 2006 A Ty kolego nie pisz pogrubionym proszę oraz zmień wielkość podpisu. Moim zdaniem kolorystyka nie pasuje, są to dwa kolory gryżace się , ale top już Twój wybór . Nie zmienia faktu że lakier ładnie położony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Praetorian Posted November 27, 2006 Share Posted November 27, 2006 Nie ja się nigdzie nie wczołgiwałem,pomyliłeś mnie z kimś. A to pardon. Wnętrze bomba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubamich1 Posted December 17, 2006 Author Share Posted December 17, 2006 Prace nad modelem powoli dobiegają ku końcowi , oto kilka fotek Volva: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 No ja już napisałem co nieco o tym modelu na inym forum, ale chętnie się powtórzę: to jest naprawdę ładny model, kolejny zresztą w Twojej kolekcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sąsiad_squad Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Mi się bardzo podoba:) Najbardziej barwy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serek Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 o kurde extra wygląda najbardziej podoba mi się 1 zdjęcie no super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1990 Posted December 20, 2006 Share Posted December 20, 2006 A te chromowane paski na zbiornikach to farba czy cos innego?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubamich1 Posted December 26, 2006 Author Share Posted December 26, 2006 Nie wykonałem je ze specjalnej taśmy,podobnej do folii aluminiowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts