ZIO BY NAITT Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 (edytowane) Szybkościowy model prosto z pudełka robiony ( trzy wieczory pracy ) , bez żadnych brudzingów itp. Jedynymi dodatkami "od siebie" są koła (oryginał nie miał owiewek) oraz kalkomanie ( szachownice Techmodu ). Model malowany Pactrą Polish Khaki II i Humbrolem 65 . Na to wszystko matowy olejny MM . Jak na tak krótki czas zabawy (bo na pewno nie poważnego sklejania) jestem z siebie zadowolony . PZDR Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Szkoda, że lekko go nie pobrudziłeś.Ale to Twój model i najważniejsze, że to Ty jesteś zadowolony Mnie model również przypadł do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Zgrabny karaluszek za 10 złociszy do kolekcji... Wierzę że szachownice biało-czerwone, nie czerwono-białe to nie błąd? Pamiętam, że były chyba malowane ręcznie, można było się pokusić o to...i nie wiem czy miały białe pola na spodzie? Ale ta Erwuda na pewno nie miała wlewu paliwa do dodatkowego zbiornika-taki cycek nad miejscem pasażera Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Ha , no właśnie że malowane były od szablonów - na zdjęciu oryginału są idealnie kwadratowe i równiutkie . Białe pola - tego akurat zdjęcie nie wyjaśnia - może były a może nie . A że przy okazji "kopnięto" szachownice o 90 stopni to już szczegół ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Na to wszystko matowy olejny MM . Jaki jest numer tej farbki Model Master? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Numerów jest kilka - zależy od pojemności buteleczki . Po prostu poszukaj sobie w ofercie sklepu w którym się zaopatrujesz matowego olejnego lakieru bezbarwnego MM . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Modelik Przyjemny sam ostatnio kleiłem tego RWD w 1/72. A teraz mam na warsztacie RWD 5 bis w 1/32. Taka moja mała uwaga, bo jestem teraz na bieżąco w temacie- RWD 5 bis był jedno miejscowy a twój jest dwu tak, więc nazwa w temacie nie jest za bardzo poprawna. Porównanie RWD 5 i 5 bis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Numerów jest kilka - zależy od pojemności buteleczki.Po prostu poszukaj sobie w ofercie sklepu w którym się zaopatrujesz matowego olejnego lakieru bezbarwnego MM . Jedyny olejny matowy lakier bezbarwny MM jaki znalazłem ma numer 1560 i jest on o pojemności 50ml. Zgadza sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Tak , to ten lakier - można go też dostać w buteleczce 30ml . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi