Paweł Czarnocki Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Witam. Ośmielam się rozpocząć wątek warsztatowy. Postaram się z kawałków plastiku posklejać coś co ma przypominać brytyjskiego "bewupa". A czy mi się uda i jak to wyjdzie, ocenicie sami. W pierwszej rundzie dostałem zwichrowaną wanną po łapach. Była dość mocno skręcona, po postawieniu na podłożu, różnica wynosiła około 3 mm !! No nic, wkleiłem po prostu skośną rozpórkę z kawałka ramki i teraz jest równiutka. Nie żebym się wymądrzał ale do takich operacji niezastąpiona jest szklana płaska płyta. Szklarz mi taką dociął z 8 milimetrowego szkła i oszlifował. Super na niej się prostuje kadłuby i służy też jako baza do ustawiania zawieszeń w czołgach. Ale nie ma róży bez kolców. Dopiero trzecia sztuka była idealnie płaska i trzymała "płaszczyznę". Pod spodem podkleiłem gąbki żeby się nie suwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Cześć Paweł Byłem, widziałem i powiem że zapowiada się kolejny fajny model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Gdzie jest Shilka?!?!?! Kibicuje bo to taki nie codzienny pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Cześć PawełByłem, widziałem i powiem że zapowiada się kolejny fajny model. Jakoś nie pamiętam, żeby Paweł coś ostatnio skończył Gdzie jest Shilka?!?!?! Zacytuję siebie z warsztatu Shilki: "Znając Pawła, to albo w ogóle nie zobaczymy efektu końcowego, albo model gotowy będzie za kilka lat" Czyżbym był wróżką ? Mimo wszystko trzymam kciuki, kiedyś też miałem taki okres, zaczynałem i nie kończyłem PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Gdzie jest Shilka?!?!?! Jestem na urlopie. Shilka skończona, fotki w tym tygodniu będą aby tylko światło dobre było. Robert był, widział skończony model. No nie przypuszczałem, że w Academy pójdzie mi tyle szpachli na łączenie kadłuba z przodu i z tyłu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bathonuk Napisano 4 Sierpnia 2009 Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam:D Skladałem takiego warriorka, model bardzo fajny. Pozdrawiam i czekam na efekt koncowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Troszkę podłubałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 No nieźle idzie, to będzie wersja w piaskowym kamo, czy trójbarwny,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 No nieźle idzie, to będzie wersja w piaskowym kamo, czy trójbarwny,? Będzie pudełkowe malowanie czarno-zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Anglia Czarno-Zieloni!!! Itp. Dawaj, dawaj dobrze idzie, ale malowanie zobaczymy pod koniec grudnia zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 ale malowanie zobaczymy pod koniec grudnia zapewne Dokładnie w grudniu. 2011 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Co by kolega mroko94 nie gadał że nic nie robię. Dokleiłem troszkę żelastwa: Reszta jutro jak wrócę od dentysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Jeszcze parę dupereli o wstępny podkładzik można rzucić z aerka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Dawaj z nim dalej bo fajnie idzie . A jakiej farbki będziesz uzywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Dawaj z nim dalej bo fajnie idzie . A jakiej farbki będziesz uzywał Mam dylemat z zieloną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 A jakimi malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 A jakimi malujesz? Zastanawiam się czy użyć Tamiya NATO green czy dobrać coś Pactry albo Vallejo. Poszperam jeszcze w opisach malowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Ufff no i się doczekałem. Musze dorobić kilka takich durnowatych rurek 6 mm długości i 0.8 średnicy. Bo jakiemuś żartownisiowi zachciało się na Warriorze takie dyrdymały montować. Co to w ogóle jest ? Gałęzie tam wkładają do maskowania czy chorągiewki na pochód ? Po czorta te trzy sterczące rurki ? http://data3.primeportal.net/apc/dan_hay/warrior/images/warrior_122_of_390.jpg W modelu ten element był wykonany jako taki śmieszny "jeżyk". Pozostało to dorobić z igieł lekarskich. Och jak wszyscy lubimy ciąć igły no nie ? Zwłaszcza na kilkumilimetrowe kawałeczki. Ale od czego narzędzia ? Złapałem jedną delikwentkę w boczne szczypczyki i lekko zwiększając nacisk obracałem za plastikowy uchwyt igły. Na igle zrobił się dookoła rowek Małymi płaskimi szczypczykami trach i obłamał się koniec igły akurat tam gdzie rowek Pozostało lekko liznąć pilniczkiem końcówkę i o, taki duperelek mi wyszedł Ameryki nie odkryłem a metoda dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Sierpnia 2009 Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Co by kolega mroko94 nie gadał że nic nie robię. Bo nie robisz, niedługo miało być malowanie i...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Bo nie robisz, niedługo miało być malowanie i...? ... i jest już fajowy czarno-zielony. Jutro fotki wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Jutro fotki wstawię. Czyli jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Elewacja zrobiona. Teraz wykończeniówka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No i git majonez! Ale gdybym nie przypomniał to zdjęciami cieszylibyśmy się pod koniec października... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No i git majonez! Ale gdybym nie przypomniał to zdjęciami cieszylibyśmy się pod koniec października... Dobrze, że mnie gonisz do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 no ladnie wyszlo to kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi