Gościu Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam. Rozpoczyna kolejna budowę. Tym razem Nashorn z DML. Model bez waloryzacji, malowanie pasiaste 2 lub 3 barwne. Jak dotąd skleiłem bude, działo, obrobiłem zawieszenie i kółka, poddemolowałem delikatnie błotniki. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Widzę, że coraz bardziej ten model zaczyna być popularny na forum w skali 1/35. Życzę powodzenia. W jakie malowanie go robisz i jaki batalion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Pieknie! Chce kupic to bydladko i strasznie mnie ciekawi co ci wyjdzie z tego zestawu. Przepraszam za brak polskich znakow, ale to wina komputera. Nie ten alfabet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 jager27, "moda" nie ma wpływu w zadnym wypadku, możesz mi wierzyć...albo i nie ;) Sztuka "po prośbie", a dodatkowo zgrana z projektem PZ IV na sPWM. marioba, blaszki dodane do modelu w wersji SK, są...hm...jeśli chcesz waloryzować postaraj się o lepsze, te załatwiają sprawę walorki połowicznie, a i to za dużo napisane. A co wyjdzie? Czas pokaze... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 jager27, "moda" nie ma wpływu w zadnym wypadku, możesz mi wierzyć...albo i nie ;) Wierze Ci wierze ;) Napisałem tylko, że coraz ich wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Może i coraz, ja lepie go 1 raz ;) A co zlepiłem, zasadniczo to prawie koniec budowy bryły. Nie byłbym sobą, dostał kilka klapsów tu i tam, a tu najwięcej spowodował uszkodzeń. Odgiął płyte, puściły mocowania do budy.... Na obrazku widać, że także rykoszet z płyty pod liną holowaniczą naderwałbył mocowanie zawiasa. Dorobiłem kilka spawów, mocniej poddemolowałem błotniki,usunąłem z jednego kilka śrub. Oczywiście działo niewklejone, by móc je pomazać osobno, a wnętrze osobno.Siedzi tylko do "lansu" Co dalej.... Zdzieram to co dojrzałem na fotkach(bo one na tym etapie bardziej mnie, jak Wam potrzebne) i będzie można zacząć: a - kończenie klejenia ciągnika z flakiem b - malować model(e) p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Klejenie jest super, pięknie i och i ach... Tylko go nie rób poobdzieranego i poobijanego jak większość swoich modeli. Spróbuj czego nowego - tj. trochę mniej zdezelowane modele. Wiem, że każdy ma swój styl itp. ale mógłbyś zrobić raz od czasu coś "nowego" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Nowy model, nie jest niczym nowym.Niestety, model bez destrukcji jest dla mnie z kolei niedokończoną pracą. Nie wiem jak u Ciebie z zaawansowaniem w temacie weatheringu i obić, sądzę że możesz wiedzieć...to zajmuje najwięcej czasu w całej malarskiej zabawie( i co najważniejsze, mnie bawi). Z własnej przyjemności nie będę rezygnował ...dla braw publiczności Ok startujemy z zabawą ! Wymieniłem przednie chlapacze/antybłotniacze na metalowe, po zapsikaniu podkładem dokleiłem sprężynki do tych że. Wykonałem ją dość ściśle i drobno więc teraz odejdzie mi z niej warstwa wspomnianego G1200, a farbki gunze czy tamki bezproblemowo mi pokryją miedź. I mamy Nashorna Hornissa KROWĘ p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Nashorna Muuuurnissa chyba ;) Widzę, że dajesz efekt światla już na etapie podkladowania. Nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 to juz kamo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2009 dweler, prawie. Wykombinowałem sobię, że skoro będę dawał łaty to uproszcze sobie sprawę. Kładąc cienkie warstwy bazy czarne ciapki wychodzą cały czas transparentnie na wierzch. Bywa, ze kładąc kamuflaż z "ręki" - bez fotek dajemy za dużo plam, bądź za mało. Zatem ja pre shading użyłem jako...marker dla ciap. Dodatkowo poexperymentuję z tym tematem, dając różnokolorowe ciapki pod bazę jednego koloru( w innym modelu), być może ostro mi to zróżnicuje powierzchnie eliminując jednocześnie biedronkę, czy filtry. Model czeka na kalki: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 aha, juz czaje. fajnie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Nie wiem jak u Ciebie z zaawansowaniem w temacie weatheringu i obić, sądzę że możesz wiedzieć... Około 6/10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 No to niedługo będzie młotkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Pomysl z kamo fajny! Czekam na uszkodzenia powlok lakierniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Nom to w żarówkach zrobiło się innokolorowo.Kolorystyka pozostaje ta sama, z fot powyższych com za dnia robił. Na model napuściłem stado pędzących imadeł i/oraz młotków. Przynależność...no cóż, jak to u mnie...lista panzerwaffe powieksza się o ten pojazd. Zwymyśliłem sobie, że stał na straży artylerii samobieżnej z 5 d. panc. grupy armii "Środek", ta laska szusująca na trójkącie oznacza niszczyciele czołgów - dowództwo.Uogólnienie - to ostatnia letnia ofensywa. Model po biciu: Standardowo, domaziam com dojrzał i postaram się nieco pokolorowac te płaszczyzny. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 No no no nieźle to wygląda Obicia małe wiec nie drażnią oka, wszystko fajnie i czysto sklejony, może szkoda ,że nie dodałeś fotorawek ale i tak super. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Uff, właśnie o taki "nowy" pojazd mi chodziło! Trochę nie rozumie tych obić powyżej włazu kierowcy. Jakim kolorem robiłeś obicia (firma, numer kat.)? Modelik ładny lecz jakiś taki pusty się wydaje. Może pokusisz się o jakiś smaczek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 swietne te rysy na osłonie armaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Na PWM jest robiony nashorn z fototrawkami(relacja Kicus) - i tyle powinno być użyte, by dodawanie "pełnych" zestawowych miało sens...jakikolwiek. Przy tej ilości, którą dawał,/je dragon.... Otwarta skrzynia amunicyjna? Cieniowanie reszty do grubości blach - jest sens? Nie widzę Wstawienie "grila" - cieniowanie płyt bocznych pod grubość fototrawionki - jest sens? Nie widzę. Aleks. Na razie to ja maziam. A smaczki...będzie nieco gałęzi, bo nie od parady powtykałem do fot druciki...a i jaka decha się przypałęta pod rolki prowadzące.....no i jakiejś załogi szukam(sensownej) A obicia przy włazach....wciśnij korki "wkręty metalowe" na nogi i potuptaj po swoim, czy kogoś z rodziny samochodzie - szybko zobaczysz sens dweler thx. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 A obicia przy włazach....wciśnij korki "wkręty metalowe" na nogi i potuptaj po swoim, czy kogoś z rodziny samochodzie - szybko zobaczysz sens Wtedy musiałbym uciekać z domu z całym moim modelarskim bajzlem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Wtedy musiałbym uciekać z domu z całym moim modelarskim bajzlem... Very Happy Ja tylko sugerowałem oragnoleptycznie sprawdzić zasadność :p Kolory wróciły ! Huraaaaaaaa ! Delikatnie zróżnicowałem powierzchnie boczne nosorożca oraz wnętrze. Dół , za zawieszeniem natomiast mocniej zaciemniłem brązową płukanką, oraz dałem nieco "zamglonych" syfków.Przewiduję, że póżniej mi to wylizie przy aplikowaniu pigmentów i inszych naleciałości.: Teraz czas na zacieki z haków, ran etc....przy czym wycieki oleistych mazi robię w 2 etapach...co opisałem wyżej. Wygląd finalny, docelowy powłoki - satyna z przebiciami matu p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Kolejne bazgroły, jak wspomniałem puściłem zacieków z w/w miejsc. Doszła decha pod rolki...jak też wspominałem. A tu ranki, co mnie tak urzekły I płyta, nieco bliżej: Model schnie do jutra i zapuszczam mu washe właściwe. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Po co decha pod rolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Po co decha pod rolki? A po co pnie drzew na błotnikach teciaków? :> Nashorn nie ma taki błotników wzdłuż podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi