kubisz Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Co prawda końca prac przy M1045 nie widać, ale już teraz zakładam drugi warsztat projektowy. Jego tematem będzie wariant M998 HMMWV z działem bezodrzutowym M40 kalibru 105 mm, a w zasadzie prototyp takiej wersji, która nie weszła jednak do produkcji seryjnej. Poniżej zdjęcia z testów: Ja spróbuję zrobić model prototypu pokazowego, który różnił się trochę od wersji ze zdjęć powyżej. Będę się wzorował na tym zdjęciu: Do budowy wykorzystam modele Academy i Italeri, trochę elementów pożyczę też od Tamiyi. Działo będzie z tego zestawu: Co wyjdzie z tego składaka, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 straszył już od 3 miesięcy..... i udało mu się mnie zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2009 A byłoby jeszcze lepiej, jakby mnie ktoś zaskoczył jakimiś zdjęciami oryginału, bo oprócz tego co powyżej to mam jeszcze tylko taki rysunek: Niby wszystko widać, na zdjęciu przód, na rysunku tył, ale i tak będzie trochę improwizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 No widzę że czasu nie marnujesz Ja dołączę w ciagu tygodnia i skończę w ciagu tygodnai :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 No widzę że czasu nie marnujesz Ja dołączę w ciagu tygodnia i skończę w ciagu tygodnai :P Trzymam Cię za słowo :P A tymczasem... Mam takie trzy modele, wszystkie już trochę zdekompletowane: przy użyciu części z tego modelu Tamiyi (też niekompletnego): oraz części wygrzebanych z tego: mam zamiar zrobić to, co sobie zaplanowałem Na razie wygrzebałem tyle: Czyli kółka z zestawu M998 IED Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 Pora zabrać się poważnie za ten model. Na początek - działo bezodrzutowe M40, wzbogacone kilkoma drobnymi elementami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 komora się nie otwiera ale ogólnie "piekna harmata" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 komora się nie otwiera Wierz mi, doprowadzenie komory do takiego stanu: kosztowałoby mnie za dużo czasu i nerwów. A ostatnio i jednego, i drugiego zaczyna mi brakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Toż w tym pudle masz z 10 Humvee Ciekawy wariant (lubię nietypowe, nie seryjne pojazdy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 Toż w tym pudle masz z 10 Humvee Rozczaruję Cię - nie ma tam ani jednego kompletnego modelu. Sporo tam tego badziewia, racja, ale uskładać do kupy coś sensownego ciężko. Maska widoczna w lewym górnym rogu pudła będzie zamontowana w tym modelu z działem, do wersji tajwańskiej z wyrzutnią już następnej nie znalazłem. Mam sporo dopancerzonych boków z modeli M998 IED Academy (w zestawie są też zwykłe), ale co z tego, jak nie ma ich do czego dokleić. Mnóstwo w tym pudle kółek Italeri, które są podobne zupełnie do niczego. Itd, itp. Co nie zmienia faktu, że jest tam też sporo cennych rzeczy Ciekawy wariant (lubię nietypowe, nie seryjne pojazdy) Mam jeszcze kilka takich w planach. Zobaczymy, co z nich uda się zrealizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Model w zasadzie sklejony. Brakuje pasów bezpieczeństwa, niektórych poduszek na siedzenia oraz zasobników na dodatkowe pociski, ale to wszystko dojdzie oczywiście po pomalowaniu. W odróżnieniu od oryginału dodałem radio i uchwyt na antenę. Całość złożona do zdjęć na sucho, więc mogą być tam różne dziwne krzywizny i dziury. Działo będzie docelowo unieruchomione w uchwycie, ale to też po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 SUPER - wygląda drapieżnie - może nie maluj zeby nie spaćkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Chyba jednak pomaluję. Postaram się nie spaćkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Zapowiada sie kolejny fajny model z kolekcji. Do czego służą te elementy na pokrywie silnika? Kubisz, skąd pochodzą takie fajne zestawy radiowe, które montujesz w swoich modelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Kubisz kolejny super humvee Który numer w Twojej kolekcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Zapowiada sie kolejny fajny model z kolekcji I oby na zapowiedziach się nie skończyło Do czego służą te elementy na pokrywie silnika? Tego do końca nie jestem pewien, ale wymyśliłem sobie, że może to jest jakieś zabezpieczenie maski i chłodnicy przed farfoclami i ogniem pojawiającymi się w momencie strzału. Starałem się zrobić te elementy tak jak na zdjęciu oryginału. skąd pochodzą takie fajne zestawy radiowe, które montujesz w swoich modelach? To radio pochodzi z modelu M151 MUTT Academy. W innych modelach, tam gdzie powinno być radio nowego typu, używam żywicznych zestawów SINCGARS (klony Pro Art Models). W przypadku modeli ze starym typem AN/VRC kombinuję różne zestawienia elementów z Humvee Academy i Tamiyi, a także przede wszystkim z modeli M151 MUTT. Kubisz kolejny super humvee Który numer w Twojej kolekcji? Numer 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Już super wygląda, a co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Już super wygląda, a co będzie dalej A dalej jest to: czyli "zielono mi". Jak widać pomalowane także działo, zasobniki na pociski, siedzenia, podwozie i koła. Został kamuflaż i drobiazgi - siedzenia obsługi działa, pasy bezpieczeństwa, kierownica, tabliczki znamionowe, "rdzawienie" układu wydechowego i jeszcze kilka innych. Ogólnie już bliżej niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 No i świetnie! Może dla urozmaicenia dodaj koło zapasowe? Np. między przednimi reflektorami. Na masce raczej mogłoby się uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Dzięki. W modelu nie będzie żadnych dodatków. Jak pisałem na początku relacji to ma być model egzemplarza pokazowego (jedyna zmiana to dodane radio, jakoś tam pusto było jak dla mnie). Czyli czysto i goło Chciałem też gdzieś umieścić jeden pocisk, ale nie mogę znaleźć odpowiedniego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 A dalej jest to: Czyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Chciałem też gdzieś umieścić jeden pocisk, ale nie mogę znaleźć odpowiedniego miejsca. Może na tylnym siedzeniu pasażerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Gdzieś go tam wcisnę, może właśnie na siedzeniu. Tak, żeby jednak trochę urozmaicić model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Na przykład tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Mała zapowiedź galerii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi