przemek298 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Witam! Chciałbym przedstawić Wam dzisiaj moją pierwszą dioramę/podstawkę pod model jaką wykonałem po raz pierwszy w życiu. Jest ona w skali 1/72 i na niej stoi Strumgeshutz IV(chyba) To takie czarne na modelu to miał być wash Piasek zrobiłem z piasku, a trawę z pędzla Zdjęcia robione przed chwilą telefonem, póżniej albo jutro wrzucę lepsze Czas na zdjęcia: P.S. Proszę o łagodną krytykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Zdjęcia słabe więc trudno coś powiedzieć. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Witaj. Jeżeli to pierwsza dioramka to pozwól że dam ci kilka rad: Po pierwsze dioramka posada dużo wolniej przestrzeni dodaj scenerii (więcej trawy, głazy itp). Ładnie prezentowała by się tam figurka pancerniaka lub kilka piechurów osłaniających pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Niepomalowane bandaże kół i słabo ułożone gąsienice. Tyle widać na tych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Niepomalowane bandaże kół i słabo ułożone gąsienice. Tyle widać na tych zdjęciach. Jak już mówiłem jest to mój pierwszy model tak i czołgu jak i pierwszy jaki dostał kolor.Dlatego tak słabiutko Skleiłem go jakieś poł roku temu, teraz mam już dużo wiecej wprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Sierpnia 2009 Share Napisano 21 Sierpnia 2009 To nie czołg, a poza tym dałeś sie ponieśc najgłupszej fali modelarstwa tzn robienia podstawek/dioram od razu, na to trzeba lat praktyki bo to co zrobiłęś teraz to po prostu miernota, musisz ćwiczyć malowanie i sklejanie a dopiero potem wziąć się za reszte np. dioramki. Grunt to się nie poddawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 Tak musze ćwiczyć głównie malowanie bo nie bardzo mi idzie:( Ale jak na pierwszą to mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 21 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2009 " W końcu droga do perfekcji jest długa i kręta, i nie raz trzeba zawracać i próbować nowych ścieżek " Jak sam napisałeś... O tu: viewtopic.php?t=8910&postdays=0&postorder=asc&start=15 Próbuje nowych ścieżek jak to ładnie ująłeś Dodaje nowe foty( sam model i podstawka też) Zmodyfikowałem dioramę dodając kilka kępek trawy i dwa głazy. Może teraz opinia bedzie wyzsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Podoba mi się ta druga podstawka.... nawet nawet... nie znam się na dioramkach, ale niedługo robię swoją. Mnie się twoja podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi