Lord of Darkness Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam oglądając post mojego znajomego Xaero postanowiłem wrzucić tutaj foty mojego "drapieżcy".Model jest praktycznie prosto z pudełka grile z blaszki aluminiowa lufa znajdująca się w pudle jedynym dodatkiem są metalowe gąski firmy Friulmodel. Model przedstawia wóz walczący na froncie zachodnim Normandia albo Arnhem 1944 nie pamiętam dokładnie. został wykonany przeze mnie już jakiś czas temu nie jest arcydziełem ale ciągle się uczę... brak mu washa był budowany o wiele wcześniej niż mój pierwszy na tym forum Tiger I Late na temat którego ktoś wspominał na temat washa właśnie, wszystkie tego typu zabiegi starałem się zastosować na Panther D, którą za jakiś czas zamieszczę tutaj. Proszę o szczere komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam. Ogólnie model bardzo ładny. Jak dla mnie trochę za czysty, ale to kwestia gustu Za to kamo wyszło świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Kalki fatalnie siadły, brak washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord of Darkness Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Peter wydaje mi się ze można się przyczepić tylko do numerów sztabowych na wieży za to krzyże belkowe moim zdaniem są co najmniej ok wyszły jak wyszły mimo ze zawsze używam płyny zmiękczającego kalki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Tak, chodzi mi o numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaero Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Model ładny lecz wole bardziej ubrudzone . Jedyny brak który zauważyłem to brak kabla od lampy ,ale i tak model ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord of Darkness Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Wiem ze to kwestia gustu mój kolejny model Pather D czeka na foty na niej trochę poeksperymentowałem z brudzeniem wstawię i z miłą chęcią poczytam wasze opinie na temat tej Patherki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Czy tych uchwytów na gąski nie powinno tam być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Tutaj nikt nie pisze, że złe gąsienice. Od henschla i to w dodatku późnego, które były używane w 506 batalionie... Ten wóz nie przedstawia żadnego oryginału bo są w złych miejscach naklejone numery i zapasowe gąsienice a w Normandii KT jeździły bez uchwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord of Darkness Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Nom tak kalki na wieży są minimalnie przesunięte na środek powinny być z przodu... a gąski takie widziałem na tygrysach porschego muzealnych... czy były one nakładane już po wojnie? aby tylko wóz był złożony do kupy? wiec co proponujecie z tymi gąskami na wieży panowie co zrobić usunąć kiepsko widzę poprawianie komo bo wymiana gąsek na te standardowe jakoś by poszła gdy bym się dorobił King Tigera henschla kiedyś to zamienił bym gąsienice po prostu a z tymi gąskami na wieży to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 na tygrysach porschego muzealnych... czy były one nakładane już po wojnie? Tak. Tylko po wojnie. A ocalały porsche jest tylko jeden. kiedyś to zamienił bym gąsienice po prostu a z tymi gąskami na wieży to nie wiem... Oderwij delikatnie jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord of Darkness Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Wiem ten na wyspach Brytyjskich prawda? No niezbyt wolę bez po prostu zmienię gąsienice i w przyszłości pomyślimy może nad zimowym kamo i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Wiem ten na wyspach Brytyjskich prawda? No niezbyt wolę bez po prostu zmienię gąsienice i w przyszłości pomyślimy może nad zimowym kamo i tyle. Tak na wyspach. Kiedyś moze skleisz Tigera II z 506 pz. abt i się przyda jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 w Normandii KT jeździły bez uchwytów. Od lipca 1944 pozostałe w służbie egzemplarze z Porsche-Turm otrzymały po 4 uchwyty do zapasowych gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Od lipca 1944 pozostałe w służbie egzemplarze z Porsche-Turm otrzymały po 4 uchwyty do zapasowych gąsienic. Ale to egzęplaże z lipca... Zanim dotarły na front?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 A nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Zapomniałeś o kablu do lampy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi