zyziek Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam! Mam pytanie dotyczace imitacji drewna w skali 1:35 np na mauserze 98? Cytuj
Mierzu Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Chodzi Tobie o imitację słoi na drewnie? Cytuj
albert091283 Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam! Mam pytanie dotyczace imitacji drewna w skali 1:35 np na mauserze 98? Witaj Jeżeli chodzi o kolby karabinów przeważnie były wykonywane z drzew liściastych twardych takich jak dąb. Tego typu drewna charakteryzuje się mało widocznymi słojami w przeciwieństwie do drzew iglastych. Tak, więc możesz spróbować podobnej techniki, jaką zaprezentował ZIO BY NAITT w temacie viewtopic.php?t=8713 Cytuj
zyziek Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Napisano 26 Sierpnia 2009 Chodzi Tobie o imitację słoi na drewnie? tak min. takie : Cytuj
Filip Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Poradnik Modelarski Payo "Pojazdy Bojowe cz.1" Zakładka "tricki" Wszystko ładnie pokazane. Jeśli nie chcesz wydawać na niego pieniędzy to gdzieś w Internecie krąży darmowa wersja w pdf-ie (piractwo ) Cytuj
reggy Napisano 26 Sierpnia 2009 Napisano 26 Sierpnia 2009 Żeby mieć takie drewienko jak na 2 od dołu pomaluj broń akrylowym jasnopiaskowym (np. Vallejo Dark Sand) a potem jak wyschnie obsmaruj olejną z tubki - Sienną Paloną. Odpowiednio prowadząc pędzel będziesz odtwarzał układ słojów. Dla tych ciemnych trzeba użyć ciemnego podkładu, np. Vallejo Flat Brown i znowu olejnej Sienny Palonej. Można dodać do puli farb olejnych Umbrę Paloną (jaśniejszy brąz) albo Brąz Van Dycke, ciemniejszy. Tak pomalowaną broń trzeba zostawić na parę dni w miejscu bez kurzu, a potem zabezpieczyć lakierem akrylowym. Cytuj
mart72 Napisano 27 Sierpnia 2009 Napisano 27 Sierpnia 2009 Ja bym pomalował naipierw żółtym, później ewentualnie zrobił słoje ołówkiem i na koniec mocno rozwodniona, wyżej wspomniana Vallejo Flat Brown. No i lakier błysk. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi