Skocz do zawartości

[galeria] T34T - REVELL 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chciałem przedstawić jeden z moich ostatnio ukończonych modeli - tytułowy T34T. Model powstał z zestawu Revella t34/85, jedynie dwa kółka są zapożyczone z T34/76 UM`u. Oryginalne błotniki zastąpiłem samoróbkami z blaszki z aluminiowych foremek do pieczenia. Trochę przesadziłem z brudzeniem, zwłaszcza jeśli chodzi o te czarne zacieki, następnym razem będę ostrożniejszy;-) Postaram się je jeszcze zamaskować jakimiś bambetlami. Zapraszam do oglądania i komentowania.

t34t.jpg

th_t34t1.jpgth_t34t10.jpgth_t34t2.jpg

th_t34t3.jpgth_t34t4.jpgth_t34t6.jpg

th_t34t7.jpgth_t34t8.jpgth_t34t9.jpg

th_t34t5.jpg

Napisano

Kurcze, chyba jakaś poważniejsza awaria była że tak olejem rzygnęło. Ale to ma swój urok! Bardzo ładny. Szkoda że nie dałeś lin holowniczych.

Pozdrawiam!

Napisano

Wzorowałeś się na jakimś dokładnym egzemplarzu, czy tak z siebie taki pomysł zrobić taką wersję teciaka z orzełkiem? mógłby być trochę bardziej matowy i kolor gąsienic mi coś za ciemno wygląda, wpada w czerni, po za tym fajnie

Napisano

Pamiętacie jak w Czterech pancernych odstrzelili im wieżę i wpakowali się całym podwoziem w stóg siana? No to tak wyglądał Rudy po doczepieniu mu skromniejszej wersji wieży ;)

Odpowiem za autora, bo śledziłem temat:

Wątek warsztatowy był tu viewtopic.php?t=14050

Napisano

Szczerze mówiąc wzorowałem się na T-34T kolegi TankReda. Początkowo chciałem uzyskać coś takiego jak to: http://forum.valka.cz/attachments/6267/1x.JPG ale nie dysponowałem odpowiednią ilością dodatkowych zbiorników paliwa. Potem powstała taka średnia wypadkowa ze zdjęć i opisów w książkach.

Może przy okazji klejenia kolejnych T-34 i pochodnych dołożę mu jakieś dyrdymały typu zapasowe koła, liny itp ścinki które pozostaną niezagospodarowane.