Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dobrnąłem do końca budowy, która to relacjonowana była TU

Czołg miał być pudłowy, ale nie mogłem się powstrzymać przed kilkoma przeróbkami. No i oczywiście nawierciłem lufe w KMie

Zapraszam do oglądania!

57302289.th.jpg 92980282.th.jpg

22218332.th.jpg 13759413.th.jpg

95880969.th.jpg 76464365.th.jpg

92990198.th.jpg 36636901.th.jpg

96012680.th.jpg g10.th.jpg

g11y.th.jpg g12g.th.jpg

g13.th.jpg g14.th.jpg

W razie wątpliwości pytać

Napisano

Kermit, Ładnie go wyciągnąłeś. Piękna instalacja do granatów dymnych a przewody paliwowe są mistrzowskie.

Brakuje może jakichś smaczków łamiących jednokitą ciemną bryłę wozu ale i to ma swój urok. No chyba że będzie podstawka ;-)

Tak trzymać! DOBRA ROBOTA!!!

Pozdrawiam!

Napisano

Kawał dobrej roboty. Mam nadzieję, że zabierzesz go na wystawę do Poznania, bo jest co pokazać.

Napisano

Dzięki Panowie za te opinie

Tank, on nie jest jednolity, tylko maskujący

W Poznaniu oczywiście się pojawi, a jak dobrze pójdzie, to jeszcze jeden sowieta się załapie na wycieczkę...

Napisano

Nie chcę przesmaradzać bo swojego jeszcze nie zacząłem.

Brak mi podmalowanych peryskopów. W ujeciach z boku widać, że chyba pomalowałeś boki kadłuba nad fartuchami na czarno

Podoba mi się ociapkanie boków i tyłu kadłuba.

Z czego jest zrobiona antena?

Napisano

Peryskopy o których mi trułeś ( ) przez cały warsztat, a ja w końcu je przeoczyłem? Bo inne, na przykład na włazach są zbyt miniaturowe...

Fakt, mój błąd, zapomniałem o nich....

Boki kadłuba są pokryte osłonami gumowymi, nawet dla efektu lekko je pofalowałem i odgiąłem, a do tego pomalowałem płaskowniki mocujące w kolorze bazowym. Na poparcie słów:

http://svsm.org/gallery/T-72-aberdeen/IMG_4634

http://svsm.org/gallery/t72m1/P1130229

Antena to wyciągnięta ramka wtryskowa, zamocowana w oryginalnej, rozwierconej obsadzie.