Skocz do zawartości

[In-box] Mig-23 MLD 1:72 Zvezda nr 7218 [Poszukuję]

Szyms

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich. A teraz do rzeczy.

Ma ktoś zdjęcia wyprasek i kalek tego zestawu?

ZV7218.jpg

Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć czy warto nabyć i wykonać, jeśli nie to jakiej innej firmy polecacie model Miga-23 w tej skali, dodam że chciałbym go wykonać w polskim malowaniu.

Pozdrawiam

PS Mam nadzieję, że pytanie zadałem w dobrym dziale. Przeszukałem wiele stron i for i niestety nie udało mi się znaleźć zdjęć tego zestawu.

Szczerze to o takie "drobiazgi" to mi nie chodzi. Może trochę różnić się od oryginału. Jestem początkujący i nie wnikam w takie szczegóły. Poza tym czytałem, że zestaw ten pozwala na wykonanie samolotu w barwach

28 Pułku Lotnictwa Myśliwskiego, Słupsk. Tak przynajmniej jest podane tutaj - http://www.sklej.pl/model416_21159.html.

To nie są drobiazgi...

Generalnie nie ma dobrych modeli Miga-23MF. Osobiście kupiłbym model Bilka http://www.hobbysta.pl/mikojan-mig23mf-flogger-p-7391.html lub przy mniejszych pieniądzach model Academy:

http://www.jur-met.win.pl/sklep/product_info.php?products_id=1151&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-09&utm_content=1151

W tym modelu Zvezdy nie ma polskich kalek, ale można kupić coś takiego za małe pieniądze:

HD72015a.jpg

Kalki do 007 firmy HiDecal:

Jednak nie mają one godła 28 SPLM w wersji pierwszej eskadry. Jedyny z nich pożytek to numer 007 i głowa Siuksa. Godło 28 SPLM w tej wersji jest w kalkach Intechu.

Swoją drogą to jakby ktoś był zainteresowany to tu mi się udało zebrać wszelkie modele i dodatki do Miga-23 w różnych skalach, o których wiem (choć ostatnio nie aktualizowałem tego zestawienia):

Modele i dodatki - Mig-23

Edytowane przez Gość

Oj kłania się czytanie ze zrozumieniem

Proponowany zestaw to model firmy Zvezda Nr. kat. 7218 i komplet kalkomanii firmy Hi-Decal Line: MiG-23

Co nie znaczy, że takie malowanie jest dostępne, ale że polecają oni zakup dodatkowych kalek... Zresztą jak zwrócił uwagę Jarekk zupełnie nie pasujących do tego modelu....

O, Sokol mnie wyprzedził

Szczerze to o takie "drobiazgi" to mi nie chodzi. Może trochę różnić się od oryginału. Jestem początkujący i nie wnikam w takie szczegóły.

Jeżeli jesteś początkującym modelarzem i piszesz takie rzeczy, to może odpuść sobie Mig-i i spróbuje X-wing-a Revela.

PS. MiG-23 MF i MLD to praktycznie różne samoloty.