Szyms Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Witam, To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich. A teraz do rzeczy. Ma ktoś zdjęcia wyprasek i kalek tego zestawu? Dodatkowo chciałbym się dowiedzieć czy warto nabyć i wykonać, jeśli nie to jakiej innej firmy polecacie model Miga-23 w tej skali, dodam że chciałbym go wykonać w polskim malowaniu. Pozdrawiam PS Mam nadzieję, że pytanie zadałem w dobrym dziale. Przeszukałem wiele stron i for i niestety nie udało mi się znaleźć zdjęć tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Jeżeli chcesz zrobić model Mig-23MF w polskim malowaniu to ten model nie nadaje sie do tego. MIG-23ML i MLD ma inny statecznik pionowy i "wyższe" podwozie główne plus drobiazgi do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyms Napisano 2 Września 2009 Autor Share Napisano 2 Września 2009 Szczerze to o takie "drobiazgi" to mi nie chodzi. Może trochę różnić się od oryginału. Jestem początkujący i nie wnikam w takie szczegóły. Poza tym czytałem, że zestaw ten pozwala na wykonanie samolotu w barwach 28 Pułku Lotnictwa Myśliwskiego, Słupsk. Tak przynajmniej jest podane tutaj - http://www.sklej.pl/model416_21159.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 (edytowane) To nie są drobiazgi... Generalnie nie ma dobrych modeli Miga-23MF. Osobiście kupiłbym model Bilka http://www.hobbysta.pl/mikojan-mig23mf-flogger-p-7391.html lub przy mniejszych pieniądzach model Academy: http://www.jur-met.win.pl/sklep/product_info.php?products_id=1151&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-09&utm_content=1151 W tym modelu Zvezdy nie ma polskich kalek, ale można kupić coś takiego za małe pieniądze: Kalki do 007 firmy HiDecal: Jednak nie mają one godła 28 SPLM w wersji pierwszej eskadry. Jedyny z nich pożytek to numer 007 i głowa Siuksa. Godło 28 SPLM w tej wersji jest w kalkach Intechu. Swoją drogą to jakby ktoś był zainteresowany to tu mi się udało zebrać wszelkie modele i dodatki do Miga-23 w różnych skalach, o których wiem (choć ostatnio nie aktualizowałem tego zestawienia): Modele i dodatki - Mig-23 Edytowane 2 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Oj kłania się czytanie ze zrozumieniem Proponowany zestaw to model firmy Zvezda Nr. kat. 7218 i komplet kalkomanii firmy Hi-Decal Line: MiG-23 Co nie znaczy, że takie malowanie jest dostępne, ale że polecają oni zakup dodatkowych kalek... Zresztą jak zwrócił uwagę Jarekk zupełnie nie pasujących do tego modelu.... O, Sokol mnie wyprzedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Nie sprawdziłem zawartości linka, a tam już jest napisane o kalkach Hi-Decal. Ale jak napisał Young nijak się mają do tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Szczerze to o takie "drobiazgi" to mi nie chodzi. Może trochę różnić się od oryginału. Jestem początkujący i nie wnikam w takie szczegóły. Jeżeli jesteś początkującym modelarzem i piszesz takie rzeczy, to może odpuść sobie Mig-i i spróbuje X-wing-a Revela. PS. MiG-23 MF i MLD to praktycznie różne samoloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi