grzechu79 Napisano 28 Listopada 2006 Napisano 28 Listopada 2006 witam buduje model 1:24 Actrosa i chciałbym zrobić diorame która wyglądała by jako droga asfaltowa expresówka czy zwykła. macie jakieś pomysły to zapodajcie Cytuj
tornado Napisano 28 Listopada 2006 Napisano 28 Listopada 2006 Niekiedy na allegro można kupić farbkę imitującą asfalt, jednak nie miałem z nią do czynienia i nie wiem jaki jest jej efekt. Natomiast na imitację nawierzchni na jednej z podstawek pod trucka zastosowałem drobny papier ścierny. Cytuj
grzechu79 Napisano 28 Listopada 2006 Autor Napisano 28 Listopada 2006 ten papier to niezły pomysł Cytuj
kennysp Napisano 15 Sierpnia 2008 Napisano 15 Sierpnia 2008 ja bym tez sugierował drobną pape do dachu a po uzyciu smoły w odpowiedni sposób powstala by zniszczona nawierzchnia Cytuj
KRUGER_MAN Napisano 15 Sierpnia 2008 Napisano 15 Sierpnia 2008 Jak ja robiłem , to zastosowałem sie do patentu Szałka z PKMC ( pozdrawiam :P i mam nadzieje ze sie nie obrazi ze tutaj napisze ) On bodajże na jakiś kawałek deski/panelu dawał silikon i przesypywał piaskiem drobnym , i tak kilka warstw , potem malowanie czarnym i wyglada jak prawdziwy . Ja zrobilem tak tylko z bułką tartą . Pozdrawiam Cytuj
kennysp Napisano 15 Sierpnia 2008 Napisano 15 Sierpnia 2008 noooo tez całkiem fajna opcja ja wyprubuje to z papą i smołą xD Cytuj
fliper_nx Napisano 15 Sierpnia 2008 Napisano 15 Sierpnia 2008 Osobiście używam papieru ściernego, można łatwo go pomalować, lub namalować pasy itp znaki . EDIT Nie malowany papier ścierny . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi