Skocz do zawartości

PzKpfw II Ausf.F Wersja pustynna

Michalw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich po strasznie długiej przerwie. Mam pytanie i nie chce już męczyć jednej osoby . Pytanie tyczy się czołgu w temacie. Jaką mam dać kalkomanie i gdzie ją umieścić (chodzi mi o palemkę Afrika Korps i oznaczenie dywizji). Według planów mam umieścić palemkę i oznaczenie obok siebie zaraz obok wizjera kierowcy, ale tam się obie nie zmieszczą. Jak przeglądałem zdjęcia to palemka jest przy wizjerze a oznaczenie na wierzy. Dodaje zdjęcie i prosiłbym żeby mi ktoś zaznaczył np. w paint-cie jakie wybrać oznaczenie ( zdjęcie pochodzi ze strony moje hobby ).

3b387914553cacb3med.jpg

Na jednych zdjęciach oznaczenia są na boku czołgu,na drugich na przodzie i tyle a na jeszcze innych na przodzie i tyle wierzy. Wiem że truje dupę ale naprawdę nie wiem.

1539f3a7875ecdffm.jpg

W czerwonych "kółkach" są pokazane kalkomanie których chce użyć. Może ktoś wie co oznacza czerwone R.

Tak to wygląda teraz. To mój drugi dorobek w świecie pancerki więc nie bijcie za mocno. Jest jeszcze czas na jakąś poprawkę więc walcie. Przyznam też że pierwszy raz używałem pigmentów MIG'a. Zdjęcia na razie bez niebieskiego tła.

99a196674a29eccdmed.jpg

9b419cc19fa2d7a8med.jpg

84fd13db0a55474bmed.jpg

0513190afd0e5586med.jpg

Nie napisałem wcześniej ale dla jasności model wykonywany z firmy Tamiya, skala 1:35

Nie chciałbym krytykować, bo sam nie jestem mistrzem, ale jak na skalę 1:35 to model wygląda trochę, no, powiedzmy, dziwnie. A najdziwniej wyglądają gąsienice na przedostatnim zdjęciu .

pozdrawiam

P.S.

Jak przeglądałem zdjęcia to palemka jest przy wizjerze a oznaczenie na wierzy.
Czyli mam palemkę dać koło wizjera a oznaczenia dywizji na wierzy z obu stron ?
Na jednych zdjęciach oznaczenia są na boku czołgu,na drugich na przodzie i tyle a na jeszcze innych na przodzie i tyle wierzy.

Kolego Michalw! Czołg ma WIEŻĘ, a wierzy to się w Boga.

To tyle jeżeli chodzi o błąd. A co do gąsienicy to w tym miejscu będzie coś podłożone(myślałem o kawałku palmy ). Grzesioj krytykuj, inaczej będę robił błędy.

P.S.

może mi ktoś podesłać jakiś link jak malować figurki, bo za cholere mi nie wychodzi. Zawsze coś jest w nich nie tak.

Utopiłeś go w pigmentach czy tam czymś innym. Niewiele z modelu widać. Gąski łączone fatalnie. Właz od wewnętrznej strony powinien być biały. Zawieszenie ma dziwaczny kolor - to chyba miała być rdza. Lufy nie nawiercone...

No i oto mi chodziło, o dobrą krytykę. Postaram się jeszcze nanieść poprawki tzn. nawiercić otwory w lufach, wymieść pigment i przemaluje właz. Tylko jak mam poprawić zawieszenie, chodzi mi o kolor?

Panzer4 miał racje. Jak przeglądałem potem zdjęcia to włązy i ogulnie środek był pomalowany na biały lub bardzo jasno szary. Jak patrzyłem na inne czołgi to też mają "jasny środek".

Nie sadzicie, że białe wnętrze włazu by przyciągało wzrok ? wnętrza pojazdów OK zgodzę się, że były białe ale co do wnętrz włazów mam wątpliwości tym bardziej, że na wielu forach ludzie zwracają uwagę aby nie zostawiać białych włazów.

Pozdrawiam

No dobra Panie i Panowie. Sądzę że trzeba rozwiązac tą kwestie bo jak będę co chwilę przemalowywał to mi się niezła skorupa zrobi na włazie i będzie wyglądało jakbym zamiast jego, postawił tam szaro/biały kamień

• 1 month later...