Michalw Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Witam wszystkich po strasznie długiej przerwie. Mam pytanie i nie chce już męczyć jednej osoby . Pytanie tyczy się czołgu w temacie. Jaką mam dać kalkomanie i gdzie ją umieścić (chodzi mi o palemkę Afrika Korps i oznaczenie dywizji). Według planów mam umieścić palemkę i oznaczenie obok siebie zaraz obok wizjera kierowcy, ale tam się obie nie zmieszczą. Jak przeglądałem zdjęcia to palemka jest przy wizjerze a oznaczenie na wierzy. Dodaje zdjęcie i prosiłbym żeby mi ktoś zaznaczył np. w paint-cie jakie wybrać oznaczenie ( zdjęcie pochodzi ze strony moje hobby ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Skoro masz zdjęcie to w czym problem z wyborem miejsca i rodzaju oznaczeń? Robisz tak jak na zdjęciu jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Czyli mam palemkę dać koło wizjera a oznaczenia dywizji na wierzy z obu stron ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Na jednych zdjęciach oznaczenia są na boku czołgu,na drugich na przodzie i tyle a na jeszcze innych na przodzie i tyle wierzy. Wiem że truje dupę ale naprawdę nie wiem. W czerwonych "kółkach" są pokazane kalkomanie których chce użyć. Może ktoś wie co oznacza czerwone R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Uwaga. Wycofuje pytania. Już znalazłem zdjęcie tego czołgu i to nawet w kolorze. Jak skończę to wrzucę zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Tak to wygląda teraz. To mój drugi dorobek w świecie pancerki więc nie bijcie za mocno. Jest jeszcze czas na jakąś poprawkę więc walcie. Przyznam też że pierwszy raz używałem pigmentów MIG'a. Zdjęcia na razie bez niebieskiego tła. Nie napisałem wcześniej ale dla jasności model wykonywany z firmy Tamiya, skala 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Nie chciałbym krytykować, bo sam nie jestem mistrzem, ale jak na skalę 1:35 to model wygląda trochę, no, powiedzmy, dziwnie. A najdziwniej wyglądają gąsienice na przedostatnim zdjęciu . pozdrawiam P.S. Jak przeglądałem zdjęcia to palemka jest przy wizjerze a oznaczenie na wierzy. Czyli mam palemkę dać koło wizjera a oznaczenia dywizji na wierzy z obu stron ? Na jednych zdjęciach oznaczenia są na boku czołgu,na drugich na przodzie i tyle a na jeszcze innych na przodzie i tyle wierzy. Kolego Michalw! Czołg ma WIEŻĘ, a wierzy to się w Boga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 To tyle jeżeli chodzi o błąd. A co do gąsienicy to w tym miejscu będzie coś podłożone(myślałem o kawałku palmy ). Grzesioj krytykuj, inaczej będę robił błędy. P.S. może mi ktoś podesłać jakiś link jak malować figurki, bo za cholere mi nie wychodzi. Zawsze coś jest w nich nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Zdjęcia właściwie uniemożliwiają jakąkolwiek ocenę modelu. Czołg wygląda jak rozmazana grudka gliny... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Mam nadzieję że teraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Widzę że temat raczej się nie rozwija, ale chciałbym wiedziec jak model prezentuje się według was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Utopiłeś go w pigmentach czy tam czymś innym. Niewiele z modelu widać. Gąski łączone fatalnie. Właz od wewnętrznej strony powinien być biały. Zawieszenie ma dziwaczny kolor - to chyba miała być rdza. Lufy nie nawiercone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 No i oto mi chodziło, o dobrą krytykę. Postaram się jeszcze nanieść poprawki tzn. nawiercić otwory w lufach, wymieść pigment i przemaluje właz. Tylko jak mam poprawić zawieszenie, chodzi mi o kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 A czy właz wewnątrz nie powinien mieć koloru pancerza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 9 Września 2009 Autor Share Napisano 9 Września 2009 Panzer4 miał racje. Jak przeglądałem potem zdjęcia to włązy i ogulnie środek był pomalowany na biały lub bardzo jasno szary. Jak patrzyłem na inne czołgi to też mają "jasny środek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Nie sadzicie, że białe wnętrze włazu by przyciągało wzrok ? wnętrza pojazdów OK zgodzę się, że były białe ale co do wnętrz włazów mam wątpliwości tym bardziej, że na wielu forach ludzie zwracają uwagę aby nie zostawiać białych włazów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 No dobra Panie i Panowie. Sądzę że trzeba rozwiązac tą kwestie bo jak będę co chwilę przemalowywał to mi się niezła skorupa zrobi na włazie i będzie wyglądało jakbym zamiast jego, postawił tam szaro/biały kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 UWAGA !! Z racji, że jest to wątek Panzera II, to piszę. Szukam kalek do Panzera II C z ALAN'a z okresu Kampanii Wrześniowej. Z góry dziękuję za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi