Lipa Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 (edytowane) Tak na szybko coś sobie chciałem machnąć. Temat SF. W kwietniu 1946 roku utworzono drugi front na kontynencie Ameryki Północnej po tym jak utknęła w lasach Alaski niemiecka ofensywa zimowa wyprowadzona z nad ciesniny Beringa. Niemiecki zwiad posuwa się w kierunku Savannah po przełamaniu obrony na plażach. Tyle z mojej chorej wyobrazni Model to ogólnie gniot z italerki. Dorobiłem antenki i wymieniłem mg34 na mg42. Może model dorobi się dioramki. Reszta na zdjęciach. Zapraszam do komentowania. Kamo pryskane aero z maskowaniem taśmą Coś co ma przypominać ośmiorniczkę. Pozatym samo kamo trochę poprawiłem pędzlem Pozdrawiam Edytowane 26 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Ciąg dalszy radosnej twórczości. Biedronka, sidolux i kalki. Zaraz wash... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 po tym jak utknęła w lasach Alaski niemiecka ofensywa zimowa wyprowadzona z nad ciesniny Beringa. Mega SF, ale spoko XD Ładny wydech, a rozumiem że "kółeczka" kamo robiłeś ręcznie, ale czym? Wykałaczki? Życzę powodzenia (choć już samego modelu to już prawie koniec). Jakiś projekt dioramki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 po tym jak utknęła w lasach Alaski niemiecka ofensywa zimowa wyprowadzona z nad ciesniny Beringa. Mega SF, ale spoko XD Ładny wydech, a rozumiem że "kółeczka" kamo robiłeś ręcznie, ale czym? Wykałaczki? Życzę powodzenia (choć już samego modelu to już prawie koniec). Jakiś projekt dioramki? Dzięki za komenta Mam jeszcze więcej krzywych pomysłów :P Kółeczka pędzelkiem (wbrew pozorom to naprawde jest skala 1:35 nie 1:72 :P ) Jakiś pomysł na diorke mi już tam chodzi po głowie ale ostatecznie będzie wiadomo czy lakier bezbarwny znowu nie zmusi mnie do zrobienia zimowego kamo Tymczasem model zaliczył już kąpiel w gnojówce(zasadzka oddziału polskich rolników pod dowódctwem Leppera zaskoczyła niemców fekaliową zasadzką ). Dobra narazie dość żartów teraz fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 zasadzka oddziału polskich rolników pod dowódctwem Leppera zaskoczyła niemców fekaliową zasadzką Ale na poważnie to: 1. mam nadzieję że na gąski na kadłubie naniesiesz odpowiedni kolor. 2. A co z tym lakierem? Pamiętaj pod wpływem lakieru pigmenty znikają. wiadomo czy lakier bezbarwny znowu nie zmusi mnie do zrobienia zimowego kamo Mr. Green To zmienisz kwiecień na luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 No i stało się to czego się obawiałem. Obrzucili tanka butelkami z ciekłym azotem! Nie mam już pojęcia dlaczego tak się dzieje. Użyłem ich firmowego rozcieńczalnika do aerografów, czystych narzędzi i dalej kapa No i dlaczego tylko w niektórych miejscach?! Dałoby się jeszcze z tego zrobić kwiecień ale trzeba by uzyć kilku szmat, siatki maskującej i wagonu kurzu Co do gąsienic. Nie jestem pewien ale na tym zdjęciu chyba są pomalowane tą samą farbą co całość pojazdu Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Dałoby się jeszcze z tego zrobić kwiecień ale trzeba by uzyć kilku szmat, siatki maskującej i wagonu kurzu Mr. Green No to jedziesz! A sam pomysł miejsca wziąłeś z Panzer Generala 2? Bo tam jest mapa Savannah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Wiesz co, nawet ciekawie to wygląda. Prawie jak Color Modulation Można spróbować delikatnie patyczkiem do uszu nasączonym w rozcieńczalniku zetrzeć nadmiar białego nalotu. Resztę (na górze kadłuba) zwashować lekko. Może wyjść ciekawie Spróbuj, jak nie wyjdzie to wtedy kładź zimowe kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Dałoby się jeszcze z tego zrobić kwiecień ale trzeba by uzyć kilku szmat, siatki maskującej i wagonu kurzu Mr. Green No to jedziesz! A sam pomysł miejsca wziąłeś z Panzer Generala 2? Bo tam jest mapa Savannah Dokładnie. Była jeszcze mapka Oak Ridge z zakładami produkującymi broń nuklearną Co zrobić z wieżyczką? O ile na kadłubie można nawalić błota i jakichś rupieci to co zrobić z wieżą? Bo nawalić tam brudu to tak jakby chodzić zabłoconymi butami po suficie. Teraz zauważyłem posta Robercie. Już się trochę pobawiłem i to działa. Wraca co prawda błysk w tych miejscach ale jakoś przeżyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Pozmywałem trochę biały nalot jak radził Robert(duże pifko dla Ciebie ) i ubłociłem brzydala. Teraz fajka i czekamy aż wikol wyschnie Efekt doecelowy jak plamy w pobliżu krzyży. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Robiłeś błoto z wikolu? Ten klej jest do drewna/papieru i nie wiem czy złapie się plastiku. Jak wyschnie może odpadać jak dotkniesz. A poza tym to wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Cieszy mnie, że się podoba Masa pigmentów wymieszana z white spiritem i dopiero po nałożeniu psiknięte wikolem z wodą. Kilka modeli tak upaskudziłem i daje wmiarę rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Klasa lux Choć w kilku miejscach się ŚWIECI rozumiem, że załatwisz sprawię Mam tylko nadzieję, że błocko nie odpadnie. I za PG2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 To już chyba wszystko jeśli o jakieś grubsze rzeczy chodzi. Dzięki za wsparcie Panowie Nie wiem czy to błoto jest tak cholernie żółte czy aparat to jakoś dziwnie uchwycił a moze po prostu czas już iść spać. Jutro jeszcze tylko musze pokombinować jak go obkurzyć i ewentualnie przygaśić to błotko. Przejrzałem wstępnie wszystkie pudła z figurami i nie wypatrzyłem nic co by się nadawało. Jak będę miał polot to może sam coś spróbuję udłubać. Za PG2 to trzeba by wypić więcej niż jedno Fotki przy halogenie cześć z flashem część bez(te cytrynowe) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Te ala zacieki na kółkach jakoś słabo wyglądają... Po za tym elegancko :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 9 Września 2009 Share Napisano 9 Września 2009 Mi się podoba choć nie wiem czy kamo akurat było stosowane w tym pojeździe, ale tym właśnie jest modelarstwo ;) Ogólnie wszystko ok tylko te zacieki takie nie naturalne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 9 Września 2009 Autor Share Napisano 9 Września 2009 Trochę fotek w świetle dziennym bez flasha. Czy zacieki już są bardziej... zaciekowe? Trochę je przyćmiłem pigmentem. @Edit Oj napisałeś Rujewit w momencie jak wkleiłem zdjęcia. Model to małe SF bo wsumie istnieją chyba tylko dwa zdjęcia jednego KT w takim malowaniu. Ja sobie wymyśliłem, że Wehrmacht i Waffen-ss w 1946 roku przyjęło to kamo na stałe jako regulminowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 Radosnej twórczości ciąg dalszy. Zacząłem wstępne prace nad dioramką. Mała ba miejsca na półkach mało. Jakaś grobla przez bagna. Widzałem podobną na współczesnych zdjęciach satelitarnych tyle, że miała asfalt Zapraszam do oglądania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Bardzo fajnie to wygląda. Ukryj ten styropian po bokach Z czego robiłeś trawę, bo mi się jej kolor podoba, Malowana jakoś aero czy gotowiec w takim kolorze? Jeśli tak to jakiś producent i nr katalogowy bym prosił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 (edytowane) Dzięki za komenta. Strypian oczywiście będzie zakryty dechami z balsy. Trawa to jakiś produkt ceska firma "Polak". Numeru nie pamietam bo kartoniki, którymi były spięte worki wywaliłem Dwa albo trzy rodzaje sypnałem. Pozdrawiam Edytowane 11 Września 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 11 Września 2009 Autor Share Napisano 11 Września 2009 Ciąg dalszy radosnej twórczości. Pojawiły się jakieś trzciny i piacho-ziemia na koleinach polnej drogi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 13 Września 2009 Autor Share Napisano 13 Września 2009 Takiego Jorgusia sobie przerobiłem. Nie jest to na miare Michała Anioła ale mi wystarczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 26 Września 2009 Autor Share Napisano 26 Września 2009 Narazie tyle się wymalowało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 ciekawe kamo,po washowaniu powinno byc spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Dzięki Dalsze postępy. Jeszcze kilka poprawek i pacjent będzie gotów do dalszych zabiegów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi