matejson Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 Czołgiem Mój Pz III Ausf. L na ukończeniu także powoli zabieram się za nowy projekt: Jak widać model zwaloryzuje tylko lufą Abera, najwyżej trochę własnej inwencji będzie. Pewnie obłoże go trochę bambetlami. Prace zaczynam w najbliższy weekend. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kat Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 Można by prosić in-boxa na początek? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grane Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 Jakiś czas temu robiłem Crusadera Revellowskiego, pewnie są częsciowo na tych samych ramkach. Też chętnie bym popatrzył na In-Boxa, A jeśli chodzi o Crusadera to można powiedzieć że sam się sklejał, tylko koła troszke zbyt uproszczone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted November 30, 2006 Author Share Posted November 30, 2006 Kat, proszę bardzo http://www.ontheway.org.uk/reviews/RevellAG/revellCromwellprev.htm grane, Crusader Revella to zwykły przepak z Hasegawy. A Cromwell to nowy model Revell'a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grane Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 Masz racje, ramki zupełnie inne, zmyliło mnie to że z tego co pamiętam wyszły w podobnym okresie cztery modele, te dwa i dwie niemieckie ciężarówki półgąsiennicowe z działkami przeciwlotniczymi, to było ze trzy lata temu. To nie zmienia faktu że chętnie będe śledził relacje i życze powodzenia przy modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted November 30, 2006 Author Share Posted November 30, 2006 dwie niemieckie ciężarówki półgąsiennicowe z działkami przeciwlotniczymi to też Hasegawy pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grane Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 Wiem bo jedną z nich też zrobiłem (a chyba nawet gdzieś na ramkach był napis Hasegawa), ale była ona gorsza jakościowo , i dużo bardziej pracochłonna niż Crusader. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted January 8, 2007 Author Share Posted January 8, 2007 Klejenie się trochę przedłużyło bo inne modele mi się przewijały na warsztacie. Narazie skromniutko tylko podwozie. PS, narazie będą małe postępy bo trwają przygotowania do misji kryptonim "BYTOM" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Ziętek Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 To to zrobisz pewno na Ostrów?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted January 8, 2007 Author Share Posted January 8, 2007 sie okaże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksander Zielony Posted January 9, 2007 Share Posted January 9, 2007 PS, narazie będą małe postępy bo trwają przygotowania do misji kryptonim "BYTOM" Zaczynam się bać, co to będzie. Może zdradzisz rąbka tajemnicy, co nas czeka. Pozdrówka Olek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Ooo Mateusz a jednak kleisz !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted January 21, 2007 Author Share Posted January 21, 2007 Wolno mi to idzie, ale postępy w budowie widać :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 No ładne cacko. Lufka Armorscale ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted January 21, 2007 Author Share Posted January 21, 2007 Looknij na pierwszy post :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 Looknij na pierwszy post :> Uuuupssss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted February 7, 2007 Author Share Posted February 7, 2007 Teraz tylko pomalować... Czekam na komentarze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł_12 Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Bardzo fajny model. Czekam na efekt koncowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Kurde, chyba nigdy nie dojdę do tego, jak można pomalować model, zwłaszcza w skali 1/72, z nałożonymi gąsienicami? Matejson, pokaż, jak to będziesz robił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł_12 Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Czary nie umiejetnosci ja tak uwazam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 no wlasnie Mat pokaz pokaz tez jestem ciekaw ja to maluje wszystko osobno pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Szczerze podziwiam kolegów sklejających pancerkę w 1\72. Ja po ostanim czołgu w 1\72 zrezygnowałem totalnie z tej skali. Pomimo, że sklejałem najładniejszy czołg z 2 wojenki czyli T-34\85 to dałem "se siana". Model ładny, dobrze wykonany przez Revella. Ale detale takie małe, ufff nie na moje grube łapy i zszargane nerwy. Tym bardziej brawa dla Ciebie !! Pod lupą to chyba sklejasz ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Fajny maluszek powstaje. A czy Cromwell ma może coś wspólnego z Crusaderem, bo pomijając wieżę, tak mi dziwnie go przypomina? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł_12 Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 No ja nie uwazam T 34 za najladniejszy czolg tamtego okresu.Nie lubie ZSRR i wszystkiego co jest z tym narodem a tym bardziej z jego ideologią zwiazane. A co do pancerki w 1:72 to kiedys sklejalem i malowalem i niezle mi szlo tylko po roku modele sie niszczyly ( jednemu urwala sie gasiennica a drugi "wylysial" innymi slowy odpadaly mu czesci ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Nie lubie ZSRR i wszystkiego co jest z tym narodem a tym bardziej z jego ideologią zwiazane. Ale mi się podoba czołg jako wyrób, bez podtekstów kto to wyprodukował. Gdyby to był jakiś Pzkpfw to też by mi się podobał. Albo jakiś inny kraj by go wyprodukował. Ot ładna bryła i tyle. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts