Skocz do zawartości

[W] Cromwell Mk.IV Revell 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kurde, chyba nigdy nie dojdę do tego, jak można pomalować model, zwłaszcza w skali 1/72, z nałożonymi gąsienicami?

Matejson, pokaż, jak to będziesz robił.

Dotychczas malowałem osobno, ale chce teraz "zaczarować" Jak dobrze pójdzie to opowiem jak sie uporałem

Napisano
Fajny maluszek powstaje.

A czy Cromwell ma może coś wspólnego z Crusaderem, bo pomijając wieżę, tak mi dziwnie go przypomina?

Chyba maja identyczne podwozie ale nie jestem w 100 % pewien.

Napisano

Matejson czy tego Cromwella bedziesz robił z tym "grzebieniem" do cięcia żywopłotów?

Tez mam w kolejce ten model, ale z braku czasu i jakiegoś takiego zimowego marazmu nie wiem kiedy się za niego wezmę

Napisano
Matejson czy tego Cromwella bedziesz robił z tym "grzebieniem" do cięcia żywopłotów?

Nie, bo podobno nie używano go wcale.

• 2 months later...
Napisano

Powolotku do finishu...

pierw cieniowanie...

th_DSCN1437.jpgth_DSCN1443.jpg

oznaczenia...

th_DSCN1465.jpgth_DSCN1455.jpg

Troszkę kłopotów miałem z gwiazdą na wieży, ale jakoś siadła ;o)

Pozdrawiam

Napisano

zapuściłem go olejami, doszły też odrapania...

th_DSCN1479.jpgth_DSCN1480.jpg

ehh te nieszczęsne waciki - pełno teraz tych włosków na modelu...

Napisano
A czy Cromwell ma może coś wspólnego z Crusaderem, bo pomijając wieżę, tak mi dziwnie go przypomina?

To ta sama "rodzina" czołgów, wszytkie oparte o zawieszenie Cristiego ( nomen omen takie samo jak w T34 ).

Crusader to dwa "pokolenia" wstecz ( po drodze był jeszcze Centaur ). Podobny do Cromwella jest też Challenger ( dłuższy, z 6ma kołami jezdnymi ),a jego następcą Comet ( z nową wieżą mieszczącą armate 17prd i przekonstruowanym przodem kadłuba ).

Napisano

Ładny model

Będzie malował kilofy i łopaty matejson?

Napisano

oczywiście, wszystko w swoim czasie

Napisano

OK- to pokaż jak to robisz, bo przy 1.72 strasznie mi sie lapy trzesą