Gość Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Skoro użyjesz lakieru połyskowego to nie było tego pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 No i mamy kolejne postępy. Kadłub już całkowicie pomalowany ze wszystkimi detalami, muszę trochę poćwiczyć lakierowanie sidoluxem i bedę malował Silniki też nabierają wyglądu, dziś pomalowałem obręcze wlotów mieszanką humbrolla 191 i revella 374. Dało to kolor zbliżony do niepolerowanego aluminium. widoczne też już są wloty, pomalowane najpierw revellem 99 następnie zamaskowałem po 3 paski w każdym silniku i na to bialutki jak cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Pierwsze zdjęcie mnie powaliło dlamnie bomba A drugie ...brak mi słów Na jakim tle robisz fotki bo ja teraz tez mam warsztat a twoje są świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 za paski podziwiam, miejsce mało przyjazne z dostępem Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Na jakim tle robisz fotki bo ja teraz tez mam warsztat a twoje są świetne Cool Na arkuszu wycinanki samoprzylepnej, kolor niby czarny ale bardziej taki ciemny grafit mi przypomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Chcąc czy nie wielkimi krokami zbiżam się ku końcowi. Kadłub już pokryłem sido i sobie schnie, stateczniki ukończone, nawet mają już kalki. Silniki już w całości pomalowane. Dysza wylotowa i całe łączenie z gondolą pomalowałem 91, następnie sam początek gondoli 191 humbrolla, a ciemniejszy pasek na dyszy wylotowej to 91 revella z odrobiną czarnego. Na zdjęciach zauważyłem że lewe części gondoli w początkowych odcinkach są jakieś ciemniejsze, pomalowałem ten fragment revellem 374, ale z lenistwa już pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Odwalasz kawał dobrej roboty, jestem pod ogromnym wrażeniem! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 O silnikach juz nie wspomnie ze są świetne a stateczniki z kalkami i natarciem to bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 dziękuję bardzo za miłe słowa teraz potrzebuje Waszej pomocy drodzy koledzy! Chciałem zapuścić na czarno te linie które sam wystrugałem na samym początku i mam problem farba nie chce się rozlewać próbowałem z pactrą, próbowałem revellem z benzyną lakową i nic, wygląda to tak jakby płyn miał za duże napięcie powierzchniowe, albo coś z tym sido poradźcie coś proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Hym. Ty to wprowadzasz pędzelkiem? Spróbuj Model Master i rozcięcz z wodą. Ja tak robiłem w stateczniku mojego Boeinga. Ale nie za dużo wody bo nie będzie wpływała w luki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Rozcieńcz wodą z płynem do naczyń i wejdzie PZD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 niezmiennie podoba mi się w Twoim modelu malowanie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 12 Października 2009 Autor Share Napisano 12 Października 2009 Silniki już zupełnie skończone, kalki pięknie siadły, ogólnie jestem z nich zadowolony, wyszło tak jak chciałem. Niestety jestem poza domem i zdjęcia jedynie mogę robic telefonem a to sensu za wielkiego nie ma, także jak tylko przyjadę w piątek do domu wrzucę ładne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Witam! Mamy piątek więc zgodnie z obietnicami dodaję zdjęcia ukończonych silników na kalki 2 razy poszedł sido a tu jeszcze podwozie Kadłub jest już okalkowany, jeszcze malutkie poprawi i lakier. Myślę że jutro samolot wyląduje w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Myślę że jutro samolot wyląduje w galerii Mam nadzieje A tak w ogóle to bardzo fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 pikne te kółeczka wyszły a i silnikom nic nie brakuje, czekamy więc na galerię Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Ja tu na galerię czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 No i mamy koniec w tym miejscu chciałbym podziękować wszystkim którzy śledzili cały temat i służyli swoją pomocą tak więc oficjalnie zamakem ten temat i zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 okienka to kalkomania z clearfixem czy sama kalkomania? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 sama kalkomania, a setter gunze ładnie ją naciągnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 czyli przykryłeś otwory w kadłubie kalkomanią niczym wcześniej ich nie wypełniając? robiąc antka zauważyłem, że kalka naklejona na otwór całkiem nieźle imituje szybę i fajnie wygląda (jak u Ciebie), zastanawiam się tylko czy czas nie ma na nią złego wpływu (np. w miejscu otworów zacznie zółknąć, kruszeć albo coś w tym stylu ) bardzo fajny wyszedł Tobie modelik więc jeszcze jedno pytanie, jakiego niebieskiego użyłeś? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Dokładnie tak, gołe otwory przykryłem kalkami:) co do efektów czasu to mam nadzieje, że kalki skutecznie zabezpieczył lakier. Niebieski to 52 revella, z leciutką domieszką białego 04, w proporcjach takich aby dały jak najbardziej zbliżony do niebieskiego na kalkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 dzięki za odpowiedź ciekaw jestem czy ktoś jeszcze stosuje tę metodę (bardzo mi ona odpowiada ) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Mnie osobiście też ta metoda odpowiada, ze względu na efekt końcowy. Dlatego jestem w kropce bo w boeingu którego budowę zaczynam nie ma przeźroczystych kalek :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi