James Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Witam serdecznie Po dłuższej przerwie prezentuje mój kolejny model, tym razem chorwacki Me 109 G10 Josipa Cewkovica. Co do samego modelu jest to Revellek w 72. Ogólnie model nie najgorszy, jednak formy już troszkę zużyte i trafiają się nadlewki i przesunięcia. Modelik poza zapuszczonymi liniami jest troszkę okopcony, pocieniowany, poobijany i z paroma zaciekami - zresztą jak widać na załączonych obrazkach Miłego oglądania i krytykowania Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Witam. Ładny modelik. Też chce kupić takiego z revella. Narazie mam 2 ale to z italeri. Wypowiadać na temat modelu sie nie bede, ponieważ sam lepiej nie robie. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Ładny Messerek, ale przy malowaniu owiewki mogłeś się trochę bardziej postarać Jaką techniką zrobiłeś obicia? Podobają mi się Kalka eksploatacyjna pod lewym wydechem trochę się srebrzy, ale to nie wpływa na generalną ocenę. Ode mnie pełne 5 pzdr. P.S.: Postaraj się robić fotki na równym podłożu, wtedy będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 26 Września 2009 Autor Share Napisano 26 Września 2009 Ładny Messerek, ale przy malowaniu owiewki mogłeś się trochę bardziej postarać Jaką techniką zrobiłeś obicia? Podobają mi się Kalka eksploatacyjna pod lewym wydechem trochę się srebrzy, ale to nie wpływa na generalną ocenę. Ode mnie pełne 5 pzdr. P.S.: Postaraj się robić fotki na równym podłożu, wtedy będzie super Co do owiewki...miałem dość walki i się poddałem. Może któregoś dnia ją poprawie na cacy Co do obić to pędzelek i gąbka no i oczywiście farba, kolor aluminium A co do podłoża to zdjęcia robione były na szybko na suszarce do ubrań na balkonie bo było świetne słońce, a nie miałem nic twardego o jasnym kolorze pod ręką. Co do tego srebrzenia, to kalki są dość grube i wydaje mi się, że ten efekt mogło spowodować mocno operujące słońce, gdyż normalnie tego srebrzenia nie widać Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 No fajny... zawsze miałem słabość do tego malowania - i Tobie w 72 wyszedł lepiej niż mnie kiedyś w 48 ===> MÓJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Elegancki... Jak zrobiłeś tą serpentynę na kołpaku śmigła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
James Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 No fajny... zawsze miałem słabość do tego malowania - i Tobie w 72 wyszedł lepiej niż mnie kiedyś w 48 ===> MÓJ Bez przesady, Twój tez jest niezły, zwłaszcza, że jak sam pisałem robiony kawał czasu temu Elegancki... Jak zrobiłeś tą serpentynę na kołpaku śmigła?? Akurat to jest kalka z zestawu Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xSebek Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Jak zrobić takie cieniowane kolory jak od spodu, i po bokach.? Macie jakieś sposoby.? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi