pees Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Witam Przedstawiam moje 2 ostatnie modele. M4 jest z Hobby Boss, a Opel z Italeri. Bardzo proszę o uwagi , będą dla mnie pomocnę przy budowie następnych modeli. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Witam. Modele są OK. Podobają mi się. Czysto sklejone , ładnie pomalowane, ale za sterylne...... Są strasznie płaskie. Poszalej z Sidoluxem i olejnymi farbami (wash), a modeliki będą wyglądały jeszcze lepiej. Polecam Ci dział warsztatowy. Pięknie jest tam to opisane jak zbrzydzić każdy model. Poza tym to naprawde fajne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Witam M4 jest pokryty sidoluxem, brudzingu się troche boję, ale może się skuszę w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Kolego kilka uwag tak na gorąco: - sprzęt saperski i km maluj Gun Metalem a nie srebrnym bo wygląda jak by był z aluminium. - siedzenia są kolorze całej reszty czyli szarości (Mam nadzieję że to wina fotki bo ten kolor to wygląda bardziej jak Panzer Grau a nie Oliv Drab) - brak wysięgnika z lebiodką. - pusta paka, aż się prosi coś tam wrzucić. - rura wydechowa w kolorze kamo a powinna być rdzawa. Temperatura bardzo działa na takie rzeczy. i tak jak kolega napisał jak dla mnie za czysty. Ale to kwestia gustu. Ogólnie model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Witam Dziekuję za wszelkie uwagi, będą mi napewno pomocne, muszę bardziej przywiązywać uwagę do istotnych detali. Małe sprostowanie z mojej strony, ta wersja M4 była bez wysięgnika i kolor foteli miał być taki sam jak reszty- przynajmniej instrukcja tak mówiła. Dziękuje i pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Nie sugeruj się tym co mówi instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Z mojej strony to nie wgłębiaj się w gumowe gąsienice tylko walcz z plastikami, może czasami jakieś delikatne zwisy? Nie mówię, że tu być powinny bo raczej ten Opelik ich nie miał. Ale ogólnie plastiki o wiele lepiej wyglądają, te gumowe wydaje się jakby lewitowały nad kołami podtrzymującymi. Po za tym jak dla mnie to czyściochy straszne ale ładnie i starannie sklejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Witam! Odnośnie M4 to powiem Ci, że mam parę uwag: 1. gąsienice wyglądają na nie pomalowane (nie wyglądaj realistycznie), nie naturalnie podniesione ku górze nie spoczywają na kołach podtrzymujących. 2. bark jakikolwiek śladów eksploatacji, kurzu itp. Generalnie model ładnie i czysto wykonany ale jak na mój gust nie skończony. Poniżej kilka moich fotek M4. Model nie jest idealny ale może coś ci pomorze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Witam Jeszcze nie wiem jak robicie te wspaniałe efekty eksploatacji, ale musze dużo poczytać o tym i poćwiczyć. Dziekuje za słowa krytyki, ukazują mi one moje najsłabsze strony, dzięki temu będe mógł doskonalić swoje umiejętności, mam tylko nadzieję że z dobrym efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Robienie zabrudzen to najfajniejsza czesc "produkcji" modelu, jak dla mnie Wiec smialosci zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi