panzer_lehr Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Witam, W ostatnich dniach nabyłem model Mi-4A w skali 1:35. Oczywiście chcę go zrobić w malowaniu lotnictwa LWP z lat 70-ch. Zwracam się do kolegów, specjalistów od lotnictwa, jakimi kolorami (kamo 4 kolorowe + spód) należy malować ten model śmigłowca. Sprawdzałem z tym co jest w instrukcji malowania załączonej do zestawu i jak dla mnie to chyba wychodzą "krzaki". Śmigłowiec byłby za ciemny. Czy możecie mi podać jakieś propozycje malowania (kolory, propozycje, przykłady malowań). Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Looknij tu http://www.aircraftresourcecenter.com/ISL/Hi-Decal_Line/1.72/72021-72030/72026_MI-4/HD72026.htm Jest uklad plamek i podane sa numery farb. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Instrukcja kalkomanii HDL do Mi-4 zawiera błędy które dotyczą rozkładu plam kamuflażu. Prawidłowy rozkład kamuflażu Mi-4A nr.611 który znajduję się u Muzeum Orła Białego w Skarżysku Kamiennej znajdziesz w Aeroplanie nr.1/95. Pozdrawiam. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi