nibur92 Napisano 24 Października 2009 Autor Share Napisano 24 Października 2009 Jaką techniką :> A no taką, położyłem pędzlem białą farbę tu gdzie ma być kamo (tak żeby były mazy i farba niestarannie położona) i potem pomalowałem na kolor bazowy wszystkie miejsca w których zrobiły się wytarcia i przebarwienia a na koniec suchy pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 24 Października 2009 Autor Share Napisano 24 Października 2009 dorobiłem karabiny z igły lekarskiej i dodałem trochę rdzy ale chyba przesadziłem z ilością ?? co myślicie jak bym zrobił jakiś napis na wierzy w stylu "za naród"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Nie za późno na napis ? Bo mnie się tak wydaję, że zimowe kamo było nakładane właśnie na napis... Szczególnie, że kamo jest stare, brudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Rujewit ma rację. Chyba, że coś wymyślisz. Zimowe kamo jest super. Szkoda, że mi takie nie wyszło :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 no racja z tym napisem, ale były napisy nakładane na zimowe malowanie można go zrobić teraz, a po lekkim tuningu będzie wyglądać na stary... Ps. nie przesadziłem z tą rdzą? bo ona jest robiona plakatówkami więc nei będzie dużych problemów z jej likwidacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 ...dorobiłem uchwyty do włazów... I chyba niepotrzebnie, bo z tego co się orientuję KW takowych nie posiadał. Od środka było pokrętło typu "okrętowego" do blokowania włazu, z zewnątrz były gładkie. Nie widzę dokładnie bo głębia ostrości na zdjęciach jest znikoma, ale to coś na płycie silnikowej (za wieżą) to chyba nie peryskop??? Bo jeśli tak, to dość ciekawa koncepcja jest. Zimowe kamo jest fajne. Co do rdzy to chyba jest zbyt nachalna. Zrobiłbym ją ciut lżejszą i raczej w miejscach narażonych na otarcia - na błotnikach tam gdzie przeciągane były liny, na przedniej płycie, tam gdzie łazili załoganci, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 witam, ostatnio nie mam mam czasu na dłubanie, niestety szkoła bo z tego co się orientuję KW takowych nie posiadał to chyba będę musiał je zlikwidować... to chyba nie peryskop??? to chyba peryskop Zimowe kamo jest fajne. Co do rdzy to chyba jest zbyt nachalna. dzięki, nie rozumiem zbytnio o co ci chodzi z tą rdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Jeśli dasz radę wywalić te uchwyty i peryskop bez demolowania całej dotychczasowej pracy to to zrób. Jeśli nie - to trudno, niech zostaną, szkoda byłoby psuć ogólnie niezły efekt. Natomiast na przyszłość bazuj na literaturze i zdjęciach - choćby z netu, a nie na wyczuciu Szczególnie z tym peryskopem pojechałeś po bandzie, czemu niby miałby on tam służyć? Jeśli o rdzę idzie to spójrz na swoje fotki od przodu - wyraźnie widać jak i gdzie przykładałeś pędzel. W rzeczywistości zacieki z rdzy są dużo delikatniejsze i bardziej zróżnicowane. Przyjrzyj się np jakiejś wywrotce lub koparce, bo na tym sprzęcie najłatwiej o zadrapania i obicia. Zawsze znajdziesz ognisko rdzy o zdecydowanym kolorze (większa rysa, ślad po uderzeniu, odbicie farby) i idące od niego rdzawe zacieki, tym słabsze im dalej od źródła. U Ciebie są po prostu namalowane wielkie plamy, bez zróżnicowania. Jeśli to plakatówka, to spróbuj ściągnąć nadmiar farby czystym, namoczonym w wodzie pędzlem. Efekt powinien być znacznie lepszy. Ogólnie do tego typu zabaw lepiej nadają się oleje dla artystów i pigmenty. Może warto by było spróbować z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 rdza w większości usunięta, uchwyty też usunąłem (zostawiłem tylko ten na wieży) no i peryskop uciąłem i spiłowałem wyszło coś takiego i myślę nad tym napisem na wieży Ogólnie do tego typu zabaw lepiej nadają się oleje dla artystów i pigmenty. Może warto by było spróbować z nimi? może i warto ale najpierw bym musiał się w to zaopatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 calkiem fajnie to wyglada, dobrze ze usunales ten peryskop z plyty silnikowej a czemu nie wkleiłes tych malutkich uchwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 a czemu nie wkleiłes tych malutkich uchwytów tak jak wcześniej pisałem model po kretowaniu a kleiłem go jak nie miałem żadnego pojęcia (co świadczył przyklejony wizjer na płycie silnikowej) i niestety nie posiadam żadnych części do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Share Napisano 8 Listopada 2009 witam, popracowałem trochę zrobiłem washa i malunki na wieży krzywo są specjalnie że to niby ruscy pędzlami malowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Dziś zacząłem gąski, byłem przekonany że bezproblemowo je założę po zamontowaniu błotników a tu jednak surprise, musiałem je odrywać (chociaż tyle że się nie uszkodziły) i z tego powodu strasznie się w*$!%^m. Zamontowałem gąski i przykleiłem błotniki z powrotem. Na początku miało nie być śniegu tylko duży mróz ale jak zobaczyłem jak pięknie się prezentuje te gumowe "FRIULE" to stwierdziłem że najlepszy będzie śnieg żeby zamaskować gumowce. a oto gumowce tutaj soda ale jeszcze mokra, gąsiennice z zewnątrz zostaną tak jak są ale wewnętrzna strona, koła i podwozie do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 taa, tez robie tego KV wlasnie i mniej wiecej przed chwila zorientowalem sie ze bede mial ten sam problem z zalozeniem tracków >: widze ze u Ciebie na gaskach ostra zima, fajnie tylko niech to troche podeschnie bo narazie przód wyglada jak zaglutowany ale jak mniemam pozniej bedzie cacy, ladnie sie toto prezentuje na tych fotkach, mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 dzięki Tomek_gnr i powodzenia z własnym kw, o ile dobrze pamiętam w tym zestawie producent dał jeszcze plastikowe gąski, niestety moje plastiki uległy uszkodzeniu podczas kretowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 tak wygląda jak jest zaschnięte poprawiłem okopcenia przy wydechach podocinałem podstawkę, jeszcze nie sklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 dodałem trochę zacieków i pobawiłem się ołówkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 mam pytanie czy te zbiorniki mogą być?? jak mogą to maluje! jak nie, to co muszę zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 No na pewno musisz pomalować te uchwyty z drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 No na pewno musisz pomalować te uchwyty z drutu. no tak ale przecież jeszcze zbiorników nie malowałem mam pytanie czy te zbiorniki mogą być?? Question Questionjak mogą to maluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 lepiej by bylo chyba zrobic te uchwyty z cienkiego paska płaskiej blaszki niz z drucika, takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 dodałem trochę zacieków i pobawiłem się ołówkiem... Przyznam że robi to wrażenie. Super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 24 Listopada 2009 Autor Share Napisano 24 Listopada 2009 z cienkiego paska płaskiej blaszki tak zrobię Przyznam że robi to wrażenie. Super! dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Witam, zapraszam do galerii. http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=310207#310207 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi