Jump to content

M113 A2 , Tamiya 1:35

adamkijak
 Share

Recommended Posts

Witam panowie i panie. Ja wiem ze zostalismy zaskoczeni (milo) konkursem, ale cos z frekwencja cieniutko. Wiec zeby zmobilizowac tlum i ja dolaczam do konkursu. Planuje wykonac M113A2 z "slat armour":

m113_49_of_96.jpg

In-box:

P1000697.jpg

P1000698.jpg

P1000699.jpg

P1000700.jpg

Zaczne prace gdziesz pewnie za miesiac, po zakonczeniu herkulesa.

Oczywisce musze jeszcze dokupic troche dupereli bo pancerz to bedzie scratch, zastanawiam sie takze nad ogniwkowymi gaskami, ale to moze pozniej.

Mam nadzieje ze klimat w tym roku bedzie tak dobry jak 2 lata temu, gdzie ludzie chyba sie troche lepiej bawili, bo w zeszlym roku troche tego zabraklo.

Pozdrawiam i zapraszam do relacji.

Adam Kijak

Troche dzisiaj podlubalem, model sklada sie jak klocki lego. Pewnie wytrwaly lepiacz by go zlozyl w 2-3 godziny. Na ten moment jeszcze pare duperelkow przykleje i potem bedzie etap skraczu. Samego "plotu" sie nie boje, za to elementy mocujace sa dosc skomplikowane, nie mowiac ze takie same wiec beda musialy byc identyczne. Pozyjemy zobaczymy.

P1000701.jpg

P1000702.jpg

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki.

Czekajac na przyplyw gotowki zeby kuoic profile do skonczenia Herkulesa, zabralem sie prace z tym co mam. Dodanie ekstra plyt pancerza, do ktorego przykrecony jest plot, nie jest raczej zbyt skomplikowane.

P1000703.jpg

P1000704.jpg

Postaram sie wykonac taka wersje:

m113_05_of_96.jpg

Pozdrawiam

Noooo, będzie ładne pudełeczko na gąskach.

Postaram sie.

Odwlekam jak moge moment kiedy bede juz musial zaczac prace nad plotem, wiec teraz juz chyba ostatnie foty bez niego.

Tak w ogole to cos nie tak ze mna, modele tamki sa naprawde dobrze zrobione i kleja sie prawie same, a ja zawsze cos z nimi kombinuje, zamiast sie odstresowac i z robic prosto z pudla.

P1000731.jpg

P1000732.jpg

• 2 months later...
  • 1 month later...