KARPIU Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Witam model zrobiony prosto z pudła + metalowa lufa. Wszystko malowane farbami z palety Vallejlo Air przybrudzone pigmentami i dark vashem firmy MiG. Model posłużył mi za ćwiczenie malowanie arekiem jak i nanoszenie śladów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Witam ! Generalnie jest OK.Jednak........ zestaw nie jest idealny, ale przy odrobinie dobrych chęci można coś z niego zrobić. Zacznij od dokładniejszego obrabiania i pasowania cześci. Trzeba było skleić wachacze. Gasienice zadzierają je do góry. Gąski Italeri nie są doskonałe, ale podgrzane parą nad dziubkiem czajnika, zachowują kształt po ostygnięciu i dają się pięknie dopasować. Malowanie....mam wrażenie że zalałeś go washem i już!. Trzeba było trochę poczekać aż przeschnie i nadmiar zetrzeć. Na płaskich powierzchniach praktycznie zetrzeć do zera, w zagłębieniach mniej. Z kalkami jest coś nie tak ,bo widać folię. Jeśli traktować ten modelik jako trening, to jest OK, może być! Lubię Shermany i nic na to nie poradzę że trochę się czepiam. Pare tygodni temu zrobiłem ten sam zestaw i wiem co go boli. Tu go możesz zobaczyć http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=16646 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Szczerze mówiąc to nie widzę na ty fotkach nic. A i kolor wyszedł bardziej jakiś taki szary. Mam nadzieję, że to wina zdjęć a nie złego doboru koloru bazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Dałeś fatalne tło i zbyt jasne oświetlenie do zdjęć przez co słabo widać detale Ogólne wrażenie jest pozytywne ale skoro piszesz, że jest to model treningowy to mogłeś bardziej (odważniej) poszaleć z weatheringiem oraz cieniowaniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi