BaldPuma Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Jak już wspominałem plany się pozmieniały dlatego rusza też nr 1 z listy czyli rogaty Humvee GROMu. Będzie robiony jednocześnie z Duńczykiem jako ze obydwa mają ten sam kadłub (model) a i zewnętrzna konfiguracja jest bardzo pododna. Oryginał (militaryphotos) 1. porównanie kadłubów - lewy oryginał - prawy zaczęty w XII.2008; 2. kadłuby + podstawowe żelastwo, 3. u góry osłona komory silnika, panel radiostacji, tablica, kanał klimy; dół - osłona lufy M2, wnętrze bagażnika, klapa; 4. siateczka na stopnie (używana również do wykonywania pierścieni obrotnicy - dlatego cięta po skosie; 5. 6. reszta części 1. - - - - 2. - - - - 3. 4. - - - - 5. - - - - 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 A może takiego zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 tego potworka na dole - napewno nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 No to może tego, chociaż trochę zbliżyłbyś się do 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Kibicuję z zapartym tchem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 No to robota blacharska /zero inwencji/ 1. uchwyty maski, 2. osłona komory silnika, 3. 4. boki bagażnika, 5. radio, 6. stojaczek podestu strzelca, 7. 8. dwie części stolika radia, podest strzelca, pedał gazu z "otoczeniem" 1 2 3 4 5 6 7 8 ZA FATALNĄ JAKOŚĆ ZDJĘĆ - JAK ZROBIĘ NOWE FOTKI ZMIENIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 To jest jakaś "ściema", przecież to jest !/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 No tak - grosika nie było ....... i od razu pomówienia ...... ale trzeba przyznać że się Edek postarał - i nie mam pojęcia dlaczego tych blach już nie produkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 głowa mnie rąbie dlatego zgodnie z obietnicą lepsze fotki(naturalne światło) - co prawda dalej bez grosika ale może w końcu będzie wypłata to dołożę wszystko składane na sucho albo na ślinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 co prawda dalej bez grosika ale może w końcu będzie wypłata to dołożę Podaj numer konta Podest jakim kolorem maznąłeś ? W instrukcji jest opisany jako złoty ale coś nie chce mi się w to wierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 balszki są nie malowane - naturalny kolor Edka - taka "polerowana stal" - złoto to poblask od otoczenia - meble i ściany są w odcieniach miodowego brazu lub od modelu - kolor US army, marines gulf 1/2 ModelMaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 co prawda dalej bez grosika ale może w końcu będzie wypłata to dołożę Tak..., zapewne teraz produkujesz odpowiedniej wielkości grosika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 21 Października 2009 Autor Share Napisano 21 Października 2009 Nie muszę produkować - już mam - tylko zapomniałem - Ach te ostatnie 2 zwoje i już jeden był taki dożarty: Kubisz Wysłany: Sro Cze 24 2009, 15:46 Błysnę "trendy" hasłem - skąd wziąłeś takiego wielkiego grosza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 23 Października 2009 Autor Share Napisano 23 Października 2009 Dziś marniutko -->> ale jest piatek to się pości (nawet od modeli ). Na poczatek tylko "maźnąłem" zamontowane żelastwa EDKA i pod nóż - a właściwie piłkę do metalu poszły dalsze elementy "przypodłogowe". 1. elementy podłogi od gunshipa (zamiast tylnych foteli), fotele (zielone do zamontowania - też od gunshipa) jeden szary jako dawca pudła na akumulator; 2. podłoga przygotowana do szlifowania (przed szlifowaniem - to ma ok 120mm grubości w naturze) 3. kadłub "malnięty" zeszlifowana podłoga postawiona w bagażniku (jeszcze ją chyba odchudzę), oryginał podłogi i obok szlifowana, fotele j/w, na podłodze w kabinie (na tyłach) wykładzina żeby wrzucane tam dziadostwo nie tłukło się w czasie jazdy (jakoś odcięte "nogi" od tylnych foteli musiałem zamaskować ). 1. 2. 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Października 2009 Autor Share Napisano 25 Października 2009 (edytowane) CD ....po doświadczeniach z Memugana dach od razu robię jako prototyp do pomiaru i dopiero docelowy. 01. materiały do wykonania dachu (prototyp do pomiarów), 02. profilowanie boków, 03. usztywnianie, 04. gotowy prototyp (przesunięta oś otworu), 0102 0304 05. pomiary i rysunek, 06. szlifowanie otworu, 07. przygotowanie do gięcia, 08. gotowa "blacha", 0506 0708 09. montaż pierścienia obrotnicy, 10. części podłogi, 11. 12. podłoga i dach, 0910 1112 13. 14. zamontowana podłoga, 15. przeróbka dragonowskiego prostokatnego wycięcia na drzwi i braku profilu uszczelniajacego, 16. wewnętrzny profil słupka (ceownik z papieru), 1314 1516 17. gięcie ceownika, w tle profil usztywniajacy, 18. zamontowany usztywniający i element odzielajacy drzwi, 19. obcięcie ceownika i profilu usztywniajacego, 20 "FOTKA DLA BODKA" 1718 1920 Edytowane 26 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 No to jakąś kryptoreklamę uskuteczniłeś . Twoje pomysły na wykorzystanie różnego rodzaju materiałów jest godny podziwu. O widzę grosik do 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Października 2009 Autor Share Napisano 25 Października 2009 No to jakąś kryptoreklamę uskuteczniłeś o tak - gorąco ich polecam - mają świetny papier na notatniki reklamowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 26 Października 2009 Autor Share Napisano 26 Października 2009 Dzisiejszy plon do przodu ->>> wykonany; 1. tylny kabłąk oraz dolne wzmocnienie szyby (coś tam widać przez okienko), 2. przymierzony dach - obcięte słupki (tego nie widać) 1. 2. do tyłu <<<- po kilku głębszych...... .... spojrzeniach uzmysłowiłem sobie że należy (nr na rysunku): dorobić brakujące górne profile usztywniające i zakończenie słupka (1), (2): przerobić dolny profil , jest źle zakończony (3) i za mały (4) dorobić profil uszczelniający (rant) na tylnej części drzwiowej czyli zapewnie skończy się na nowych słupkach a wtedy: 3. zwężę podłogę (zielona ramka) żeby: 4. komandosom było wygodnie stawiać stopy (zielona ramka) 3. 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 27 Października 2009 Autor Share Napisano 27 Października 2009 Pierwszy krok do tyłu - skasowane stare słupki dorobione (częściowo) nowe - już prawidłowe czyli od dolnego poziomu ramy okna słupek będzie ryrką bez dodatkowych profili (tworzących ramę pod drzwi) 1. nowe "trójkatne" blachy, nowy pręt na słupki i kabłąki (zwinięty z wiązanki na cmentarz - zastąpiony innym), nowy ceownik. 2. 3. zamontowane "trójkąty" i ceownik prowadzący słupka i ranty na tylnych błotnikach 1. 2. 3. ps. obgryzione również panele podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 (zwinięty z wiązanki na cmentarz - zastąpiony innym) Co roku z cmentarzy giną wiązanki, znicze, a to tylko modelarze uzupełniają swój złom modelarski Ładnie Ci to idzie, a pomysły na pozyskiwanie części do swoich "karaluszków" coraz bardziej wyszukane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 27 Października 2009 Autor Share Napisano 27 Października 2009 PRZYPOMINAM wiązanka była na cmentarz a nie z cmentarza a drucik jest genialny bo odpowiada 2 calowej rurce i jest stalowy - mam miedziane ale trzeba uważać żeby mucha nie siadła bo przygnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 PRZYPOMINAM wiązanka była na cmentarz a nie z cmentarza Nawet mi to przez myśl nie przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 cd mordowania dachu 1. blachy pod słupki, 2. po montażu, 3. pierwszy słupek 1. 2. 3. 4. mam braciszka, 5. ... i coś nas łączy, 6. pierwsza przymiarka, braciszków trzeba podgiąć do tyłu 4. 5. 6. 7. no to dalsze przymiarki (ten Humvee to chyba kobieta), 8. dodatkowe profile pod drzwi, 9. ... no i bieg do przymierzalni 7. 8. 9. ps. przyglądnałem się fotce 8 i stwierdziłem ze panience należy przeprostować charakter - tzn dach i no to skonstruowałem okazyjny taki mały Hallowenowy przycisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Opis jak z "Harlekina" A daszek przedni O.. i pomidorek koktajlowy się pojawił, pełny wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 1 Listopada 2009 Autor Share Napisano 1 Listopada 2009 CD 1. dorobione boki komory silnika (na podwoziu), 2. siatka pod grilem, 3. złożone (na sucho) podwozie z kadłubem, 4. widok na gaz i hamulec, 5. 6. krzesełka dla "desantu" modelina, 7. tylny profil pod krzesełka, 8. 9. próbny montaż 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi