kubisz Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 O żesz... świetnie to wygląda. Cały czas staram się pamiętać o skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Skala 1:72 to skala dla zegarmistrzów,podziwiam Twoją precyzję BaldPumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Zabawa z M2 & Company 01. uchwyty (jak się okazało z granatnika – zmienione na takie z malutką szczerbinką – tylko z tym mi się ten wicharster kojarzy; 02. - 04. konstrukcja pod magazynek i magazynek – po zmontowaniu okazało się że na GROMIE był ten duży kosz jak przy granatniku, „NIC TO” jak mawiał P. Wołodyjowski – magazynek się przyda; 05. - 12. mordujemy obrotnicę (+ właściwy kosz) 13. - 15. tak wyszło 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU spadam na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Ja nadal uważam, ze masz jakiegoś dużego grosza. To jest aż nie możliwe, żeby zrobić tak precyzyjny model w 72. Wielki szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Rewelacja. Jedno tylko mi się nie widzi, ale zaznaczam - to nie jest wina autora modelu i w żadnym stopniu nie obniża wartości tego modelu. Chodzi mi o koła (Dragona, o ile dobrze pamiętam?) - mają dziwny bieżnik, szczególnie w widoku z boku, jakiś taki zbyt wyraźny chyba. Poza tym - git majonez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 .... koła (Dragona, o ile dobrze pamiętam?) - mają dziwny bieżnik, szczególnie w widoku z boku, jakiś taki zbyt wyraźny chyba. .... Koła Dragona i tak się mają do Revellowskich jak Porsche do Trabanta - niestety żywic nie zdobyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 No i właśnie tak jest...Człowiek robi sobie modele w ciszy i skupieniu,wydaje mu się, że osiąga postepy, ma z tego radochę, potem dumny wchodzi na forum, oglada dokonania BaldPumy i...Ja przynajmniej wygryzłem sobie dziury w skarpetkach z bezsilności i rozpaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 BaldPuma, a może spróbujesz w 1:144? Będziemy mieli wtedy równe szanse. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 niestety żywic nie zdobyłem Z tego co widzę na fotkach oryginału to ten egzemplarz miał założone opony z bierznikiem zwanym Agresive Pattern. Takie koła robi MIG Productions , więc jak jeszcze masz ochotę to zmieniaj. Takie koła łatwo dostać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Dzięki za pochwały.... moim zdaniem na wyrost - ale jeszcze raz dzięki Dziś tylko 2 tematy - zalepienie izolacją wszystkich odblasków i migaczy (pewnie w oryginale to ta taśma na ryje krokodyli w kolorze czarnym) ja zrobiłem z pasków kalkomanii i "koza" na oponkę (modelina&wikol) - jest lekko większa niż oryginał ...ale chłopaki się rozwijali to mogli później zjeść większą kozę cdn ps Tysiunek - ja mam znacznie więcej "dzieci " do "pomocy "... no i kota pomocnika "kołowcy" obiecuję wymienić kółka jak tylko będę miał lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Tylko pamiętaj jak się zdecydujesz na koła MIGa to bedziesz musiał trochę pomajstrować przy podwoziu (patrz: mój HMMWV... ). Czekam na finał prac. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 (edytowane) cd 01. zakładam reflektory i osłonę - niestety przylepiona na amen, przy następnych fotkach nie powiem co mówiłem o tym co przylepił; 02. - 04. montaż koła i "kozy"; 05., 06. taśma holownicza; 07., 08. przeróbka zderzaka tylnego; 09. - 11. widok na dziś 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 oooo... przy haku zaczepionym na tylnym uchycie na dachu należy zamalować na żółto górną część oczka czyli pseudo "przyszyć" cdn Edytowane 3 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Całkiem przyjemny ten widok na dziś. Narobiłeś się przy tym Humviku, ale warto było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 ..... widok na dziś.... Sorki, wprowadziłem w błąd - tak wygląda na dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 A ja głupi wykreśliłem taką wersję ze swoich planów Coś mi się wydaje, że jednak trzeba te plany zweryfikować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 cd 01. stopnie w "praniu"; 02., 03. założone boczne; 04. - 06. wykonanie uchwytów na tylny; 07. komplet stopni; 08. - 10. widok na dzień dzisiejszy 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 pozostało: km z tyłu, anteny tył, wycieraczka, kalki na słupkach od drzwi, poprawki malarskie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 resztki: 01. 02. części do k-mu; 03. lustereczko 01 02 03 cd NIE nastąpi Zapraszam -> GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi