sobieski Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Witam serdecznie wszystkich na forum. Chciałbym przedstawić wam taki mój mały projekcik, który już jakiś czas sobie dłubie z doskoku i przy okazji wysłuchać waszego zdania na ten temat oraz porad. Powiedzcie co o tym sądzicie bo coś nie do końca jestem przekonany do tej kompozycji. a mniej więcej tak z bohaterami: powiedzcie proszę co o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Hej, fajno jest tylko te czerwone roślinki mi osobiście się nie podobają, czekamy na malowanko manekinów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobieski Napisano 23 Października 2009 Autor Share Napisano 23 Października 2009 Dzięki, o roślinki się nie martwcie jak tylko będę coś psikał to je przemaluję, ludkami też się niedługo zajmę i będziemy kontynuować warsztacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Tak jak poprzednik-zmień kolor kwiatków, a dioramka nabierze więcej realizmu.A most i reszta wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobieski Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Witam po przerwie. Niestety winietka troszkę sobie poleżała z powodu braku czasu i weny twórczej do malowania figurasów. Ale dzięki panowie, faktycznie po przemalowaniu tych kępek wygląda o niebo lepiej. Mija okres świąteczny i wreszcie powalczyłem z tym projektem. Oto pomalowane figurki (mam nadzieję, że zdjęcia nie wyszły najgorzej) przed zamontowaniem na podstawce: pozostało praktycznie przetrzeć elementy metalowe gunmetalem i przykurzyć troszkę pigmentami. A tak to wygląda po zmontowaniu: Pozostały małe zabiegi upiększające i mogę wystawiać w swoją pierwszą galerię Jeszcze kwestia tabliczki- przydałby się jakiś ciekawy żartobliwy tytuł, ten jakoś mi niezbyt podchodzi, wiec gdyby ktoś miał jakiś ciekawy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2010 Winietka wygląda bardzo przyzwoicie - jednak mam małą sugestię co do kompozycji... Sprawia wrażenie, że wszyscy bohaterowie sceny idą na zatracenie w przepaść... Nie jest to zbyt dobre rozwiązanie. Zdecydowanie lepiej kompozycja by się prezentowała, gdyby szli oni w stronę lądu. Gdyby ten most był dłuższy i przed pierwszym piechurem byłoby jeszcze jakieś 3m mostu (w skali) to nie można by się doczepić... A tak to stoją na krawędzi... W tej sytuacji to nawet się nie dziwię, że koń nie chce iść Może jest jeszcze szansa na małe przeorganizowanie układu.... ? Jeszcze kwestia tabliczki- przydałby się jakiś ciekawy żartobliwy tytuł, ten jakoś mi niezbyt podchodzi, wiec gdyby ktoś miał jakiś ciekawy pomysł."O jeden most za daleko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowakwik Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Co do tytułu to nie mam pomysłu. A czy mogę się dowiedzieć jak zrobiłeś tą drogę czego tam użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobieski Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Witam, wybaczcie, że tak rzadko tu zaglądam-mimo to to forum jest dla mnie niesamowitą kopalnią wiedzy. Marcin Rogoza-dzięki, zawsze da radę zmienić kompozycję. Z tym zatraceniem i przepaścią to całkiem niezły pomysł, most mogę deczko przerobić tak aby wyglądał na zerwany, a pierwszą figurkę żeby stojąc na krawędzi spoglądała w dół. Pomysł z tytułem też całkiem, całkiem. nowakwik-podstawka i droga to mój standard, styropian docięty do kształtu-oklejony chusteczką higieniczną a na to sypię na wikol piaseczek,kilka warstw i różnej gradacji, zależnie co chcesz uzyskać.Potem już tylko farby (malowanie i płukanki) i przykużam odrobinę suchą pastelą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 6 Marca 2010 Share Napisano 6 Marca 2010 EEEE no fajna i cieplutka ta winietka. Na twoim miejscu nie kombinowałbym z zerwanym mostem. Jest ok. Ewewntualnie dwie, trzy dechy wicęj. To, że koń nie chce iść wynika z tego (być może), że jest to osioł a co najwyżej muł. Może tytuł "WŁOSKI OGIER"? Albo :ITALO DISCO"? Albo " NA KRAWĘDZI"? Lub też zupełnie zwykły "CHŁOPCY BENITO". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi