Skocz do zawartości

Włoski spacerek 1:72

sobieski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich na forum.

Chciałbym przedstawić wam taki mój mały projekcik, który już jakiś czas sobie dłubie z doskoku i przy okazji wysłuchać waszego zdania na ten temat oraz porad. Powiedzcie co o tym sądzicie bo coś nie do końca jestem przekonany do tej kompozycji.

963e89b2963e10fbm.jpg

0322db132e801137m.jpg

c4493db671b8e4cam.jpg

9574e3f71044df14m.jpg

7fe2c4202c729a20m.jpg

10be21b31a7c24f5m.jpg

a mniej więcej tak z bohaterami:

f901d30312eb5e4cm.jpg

607125af7653ae49m.jpg

powiedzcie proszę co o tym sądzicie.

• 2 months later...

Witam po przerwie.

Niestety winietka troszkę sobie poleżała z powodu braku czasu i weny twórczej do malowania figurasów. Ale dzięki panowie, faktycznie po przemalowaniu tych kępek wygląda o niebo lepiej. Mija okres świąteczny i wreszcie powalczyłem z tym projektem.

Oto pomalowane figurki (mam nadzieję, że zdjęcia nie wyszły najgorzej) przed zamontowaniem na podstawce:

5789b0d7b67b3da9med.jpg

371c6b5db1ac1f03med.jpg

pozostało praktycznie przetrzeć elementy metalowe gunmetalem i przykurzyć troszkę pigmentami.

A tak to wygląda po zmontowaniu:

36a59a7ac67d137emed.jpg

68cb022666e68c3cmed.jpg

e11db2d0c86a8ae8med.jpg

Pozostały małe zabiegi upiększające i mogę wystawiać w swoją pierwszą galerię

Jeszcze kwestia tabliczki- przydałby się jakiś ciekawy żartobliwy tytuł, ten jakoś mi niezbyt podchodzi, wiec gdyby ktoś miał jakiś ciekawy pomysł.

• Super Moderator

Winietka wygląda bardzo przyzwoicie - jednak mam małą sugestię co do kompozycji...

Sprawia wrażenie, że wszyscy bohaterowie sceny idą na zatracenie w przepaść... Nie jest to zbyt dobre rozwiązanie. Zdecydowanie lepiej kompozycja by się prezentowała, gdyby szli oni w stronę lądu.

Gdyby ten most był dłuższy i przed pierwszym piechurem byłoby jeszcze jakieś 3m mostu (w skali) to nie można by się doczepić... A tak to stoją na krawędzi...

W tej sytuacji to nawet się nie dziwię, że koń nie chce iść

Może jest jeszcze szansa na małe przeorganizowanie układu.... ?

Jeszcze kwestia tabliczki- przydałby się jakiś ciekawy żartobliwy tytuł, ten jakoś mi niezbyt podchodzi, wiec gdyby ktoś miał jakiś ciekawy pomysł.
"O jeden most za daleko"

• 5 weeks later...
  • 1 month later...

Witam, wybaczcie, że tak rzadko tu zaglądam-mimo to to forum jest dla mnie niesamowitą kopalnią wiedzy.

Marcin Rogoza-dzięki, zawsze da radę zmienić kompozycję. Z tym zatraceniem i przepaścią to całkiem niezły pomysł, most mogę deczko przerobić tak aby wyglądał na zerwany, a pierwszą figurkę żeby stojąc na krawędzi spoglądała w dół.

Pomysł z tytułem też całkiem, całkiem.

nowakwik-podstawka i droga to mój standard, styropian docięty do kształtu-oklejony chusteczką higieniczną a na to sypię na wikol piaseczek,kilka warstw i różnej gradacji, zależnie co chcesz uzyskać.Potem już tylko farby (malowanie i płukanki) i przykużam odrobinę suchą pastelą.

EEEE no fajna i cieplutka ta winietka. Na twoim miejscu nie kombinowałbym z zerwanym mostem. Jest ok. Ewewntualnie dwie, trzy dechy wicęj. To, że koń nie chce iść wynika z tego (być może), że jest to osioł a co najwyżej muł. Może tytuł "WŁOSKI OGIER"? Albo :ITALO DISCO"? Albo " NA KRAWĘDZI"? Lub też zupełnie zwykły "CHŁOPCY BENITO".