PiterATS Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Witam Chciałbym zaprezentować kolejny model, jaki niedawno ukończyłem. Jest nim wszystkim dobrze znany, sympatyczny Ogórek, czyli Volkswagen Transporter T1. Model to zestaw firmy Hasegava, w skali 1/24. O ile zewnętrznie bryła i detale modelu wykonane są na wysokim poziomie, o tyle wnętrze kabiny, zwłaszcza w okolicy podłogi oraz silnik są bardzo uproszczone. Na szczęście po sklejeniu w całość, te braki są w ogóle niewidoczne. Takie uproszczenia mają jednak wielki plus. Model jest łatwy w montażu, a części są do siebie dopasowane po prostu genialnie i rewelacyjnie. Jest to mój pierwszy model cywila, jaki kiedykolwiek wykonałem, więc z efektu końcowego jestem całkiem zadowolony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Taki czysty, taki niepoobijany, bez dodatkowych malunków, że aż go nie poznałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Słusznie - masz prawo być zadowolony z wykonania, widać , że z modelarstwem walczysz nie od dziś. Bardzo mi się podoba, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Dla mnie rewelacja! mam nadzieje ze to nie ostatni cywil Twojego autorstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Bardzo ładnie wyszedł!! Mam bardzo podobnego "Bullika" złożonego - nawet w podobnych kolorach!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Brakuje mi tylko pomalowanych uszczelek w oknach, a tak to miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Że tak powiem ,cholernie czysto Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi